Dvojročné deti a striedavá starostlivosť. Prejde to?
Viem že podobá téma bola zamknutá, prečítala som si zhruba vaše názory...ja som momentálne v situácii ked mám dvojičky chlapcov 2 ročných.Môj manžel ma "odohnal" po 8 rokoch chodenia a 3 rokoch manželstva.vraj pre nezhody a nakoniec je dôvod"niekto iný".predhodil mi typ "striedavej starostlivosti". doteraz mohol všetko riešiť ked bolo treba nemal čas, mal prácu a teraz sa chce"oháňať" zákonom...nemá vlastné bývanie, má krátku známosť a deti chce tam.bývame 30 km od seba.je na mna agresívny správaním, viac menej si deti"prisvojuje" ako sa skutočne stará. od malička bol síce "s nami" ale minimálne pomáhal. viac manej finančne. citovo je dosť plochý, nestýka sa často s rodinou, pre neho by nemuseli byť sviatky a pod. myslíte že toto je aktuálne vôbec riešiť?podľa mna sú chlapci ešte maličkí a na mna veľmi naviazaní...tiež sú hyperaktívni a dosť ťažko zvládnuteľní...čo vy na to?môže toto prejsť na súde?
@nazorotca Ked pises o zaujme dietata, ako to, ze Ta nezaraza, ze dieta place styri mesiace, ze nechce k ockovi. Prosi mamu, aby ocko neprisiel.. Je podla Teba v zaujme tohto dietata takato striedavka so starkou???
A neodpovedal si aku konkretnu chybu robi Riskonka. Napisal si len, ze deti prve dni placu. To nie je tento pripad.
je, či sa ti to páči alebo nie, dieťa stráca bezpečie rodiča - v jej prípade matky, pri " odovzdávaní " dieťaťa to vyzerá ako pri odložení kufra do úschovne, dúfam, že sa mýlim, ale vo väčšine prípadov to tak je u rozvedených rodičov, ideálne by bolo zotrvať istý čas v mieste , kde bude dieťa u otca, čo je veľmi ťažké..dieťa pochopiteľne plače, a bude plakať, ak tento spôsob nezmenia, neviem ako to prebieha, no od ideálu to bude mať dosť ďaleko...v zásade, dieťa plače preto, a je jedno či je to u otca, alebo v škôlke, nezvyklo si na odchod jedného z rodičov, trojročné dieťa ešte nechápe, aje na rodičoch mu v tom pomôcť, otec je tu v očiach ten, kt. ho berie mame ( z bezpečia) tento stav zavinili obaja rodičia, viniť iba jedného nerieši nič, podiel viny snáď, ale tiež to nič nerieši
@kveta pochop, u riskonky sa nejedná o problém ss, ale o problém zlého správania sa rodičov, dieťa si to odsralo...aj ked ss nebude, otec bude mať právo na styk s dieťaťom, dieťa je už dostatočne vystresované, a bude plakať aj ked bude s ním iba jednu hodinu, teda, problém je evidentný, podľa tohto zdanlivo ideálne by bolo, keby otec nemal žiadny styk s dieťaťom, čo je ťiež zle, ale znova opakujem, problém dieťaťa sa nevyriešil, a o ten predsa tu ide, takže doporučujem kvalitného detského psycholģa, a čítať knihu, kt. som doporučil vyššie
osobne to vidím návštevou intermediátora, psychológa,

@kveta síce napísala si to srdcorvúco, ale ono obidvaj majú svoj diel viny, s tým plačom dieťaťa, každá matka, otec vie presne, ako zvyknú deti plakať prvé dni v materskej škôlke, sú rozdiely medzi deťmo až niekoľko dní, niektoré deti môžu byť v škôlke až od staršieho veku, sú to deti normálnych manželov, bývajúce s rodičmi, časom si zvyknú a do škôlky sa tešia, zamysli sa prečo deti plačú keď ich rodičia nechávajú v škôlke a odchádzajú...
o zaujatosti tu nemôže byť ani reči, stále píšem o záujme dieťaťa, nie otca/matky
v zásade dieťa nerozumie debate riskonky: oćinko je dobrý, teraz budeš u neho.....