icon

Ex ma chce dať na súd, lebo som mu nedala malého

wewussh
10. okt 2015

@hojte ľudkowia.
Mám synčeka ktorý má túto nedelu 4 roky.
Z býwalým sme uz raz mali súd a bol zwerený do mojej starostliwosti. Stretáwať sa zo synom môže každý druhý wíkend ale po dohode somnou cize myslím že niesom powinna mu ho dat ak mame swoje plany.
Tento vikend ma 4 roky tak je pochopitelne ze mame swoje plany naplanowanu oslawu.
A ani nie on mi pisal ze chcu wcera pre nho prist ale jeho priatelka.
Co podla mna s nou bawit sa o tom niesom powinna.
Do wsetkeho sa stara.
Napisala som iim ze bude maly u nas tento wikend lebo uz mame swoje plany.
Keby je to taky obycajny wikend zd by sme ziadnu oslawu nechystali pretoze by maly nemal ziadny swiatok by som imho kludne dala.
Napisala so m im ze mali dat skor wediet ze ho cez wikend chcu lebo je jasne ze ked ma daky siwatok asi ame swoje plany a nie ozwat sa na poslednu chwilu.
Aspon keby den pred daju wediet.
A on sa mmi zacal wyhrazat ze sa teda stretneme na sude.
Ze mozem cakat papier.
Aky mate nazor na to?moze mi ho koli tomu jednemu wikendu zobrat?...
Piste prosim bud komenty alebo kludne aj sprawy.
Potrebujem poradit.
Dakujem.

Strana
z2
mirica
10. okt 2015

@wewussh .....na súd ťa môže dať akurát tak na presné určenie styku. to znamená , aby mu určili presne dni, kedy bude mať syna. Ked je styk určený po dohode, znamená to , že má dať vedieť dostatočne dopredu, aby sa človek vedel zariadiť. Komunikovať s jeho priateľkou nemusíš vôbec, dohodnúť sa má on ako otec.

katarinamarkova
10. okt 2015

@wewussh a co takto sa dohodnut ako dvaja normalni dospeli zreli ludia este tyzden pred narodeninami, ze spravite v dany vikend oslavu spolocne - ved dieta ma maminku aj tatinka a snad aspon na jeho narodeniny ho nebuete krajat napoly!
- toto by bolo najlepsie pre dieta !
je trosku smutne ze to ako rodicova ani jedneho z vas nenapadlo :(
- nechavat dieta bez akehokolvek dopredneho oznamu doma u seba cez vikend kedy by malo byt s otcom je dost sebecke
- nespytat sa maminy co planuje s malym cez vikend pocas jeho narodenin, ci ich uz stihli oslavit, kedy oslavuju, na akom darceku sa dohodnu.....je tiez dost sebecke :(

bonaqa2013
10. okt 2015

daj sa do skupiny ako vychádzať s expartnerom s ktorým mám dieťa..... Tu Ti maminky isto poradia.

ladyblcha
11. okt 2015

@wewussh to WWWW je hrozne, evokuje to hned, ze mas 16 rokov max a potom sa tak aj prezentujes, ze ludia si hned uz vytvoria podvedome taky nazor, ze si nejaka suska z pokecu.
zacni pisat normalne, ako dospela, potom sa k tebe budu spravat aj ludia ako k dospelej, ked ta budu citat.
dohodni si podmienky cez sud - presne kedy, kto syna bude mat - a dodrzujte to. nebrat otcovi styk, strati zaujem, lebo nie kazdeho to bude roky bavit. nedrz stranu synovi, ked place, ze tam nechce ist (teda za predpokladu, ze mu tam nik neublizuje) a vysvetluj mu trpezlivo, ze je to jeho otec, s ktorym by mal travit cas. nielen dnes, ale aj do buducnosti mu to moze pomoct, ked styk otca so synom bude na velmi dobrej urovni. ci uz mu bude vediet pomoct so skolou, s pracou, ci tebe ked budes napr chora ale aj otec, ktory so synom dobre vychadza mu casto da viac ako len presne urcene Evri sudom. rozmysli si, ci je fatk taky zly otec.

wewussh
autor
11. okt 2015

@mirica vies on dal vediet cca 2 hodiny predtym ako chcel prist a aj to mi nie on dal vediet ale ta jeho priatelka. Plus mi napisala ze on spi ze potom by oe nho prisli. A ja som ani domA nebola aspon 24hodin predtym mali dat wediet a sprawila by som oslawu skor. Ja mu ho nezakazujem. Wcera som mu napisala ze ak chcu dnes si po nho mozu prist wed chceli wraj malu oslawu tak nepotrebuju na to cely den. A ak by tak s nim chcel strasns byt ako mi tu wypisovat ze ma da na sud tak by sa aspon ozval ci dnes pridu alebo nie. Ved ho mohol mT cely den. Ale asi nechce ked sa k tomu postavil takto.

wewussh
autor
11. okt 2015

@katarinamarkova keby ho aj pozvem bud by neprisiel alebo by ho ta jeho nepustila .

wewussh
autor
11. okt 2015

@ladyblcha ja niesom ziadna suska z pokecu davaj si pozor na slovicka! To ze to moje W vam vadi je vas problem. Ok nebudem tak pisat. Mam 24. Ja maleho tam nenutim a naopaj ani ho nejak nechcem proti nim postavit. Ked sa spytam ci tam chce ist zacne vyvadzat. Ja mu mozem hocijako vysvetlovat ze mu tam bude dobre ale on nechce. Aj ked po nho chodia place,powie ze chce ostat s nami. Stale ho nahovaraju na nejake hracky. Ja neviem preco tam nechce ist stale mi povie len lebo,povie ze ich lubi ale ist tam nechce. Ja to nevravim ze on je taky zly otec,myslim ze mu tam dako zle nerobia. Dufam

ladyblcha
11. okt 2015

@wewussh jasne, ze tam nechce ist, je to dieta, je s vami napr 2tyzdne a ma ist prec od vas. preto pisem tu trpezlivost
a ty si este raz (tiez trpezlivo) precitaj zaciatok mojho prispvevku ci som ta nazvala suskou!

wewussh
autor
11. okt 2015

Dobre pardon. No vies ak by jeho otec s nim chcel byt aj cez tyzden by som mu dovolila. A nieje to tak ze by som mu ho dat nechcela. Len mohol mysliet na to ze aj ja mam plany ked ma narodky, a napisat skor ze chce aby bol u nho. Ja by som sa zariadila inak potom. Ake oni si myslia ze ako budu piskat tak budem skakat. Ze napise 2 hodiny predtym ked som ani nebola doma lebio som bola v praci a ze mu ho dam hned. O 6 som koncila v praci a on mi vola ze za chvilku dojde pre maleho. Alebo napr je tam do nedele a pise 10 minut predtym ako ho donesie ze ho donesie a to ja mam cely den sediet pri mobile a sledovat kedy napise? Teraz co ak by som nebola doma pretoze by sa nieco stalo.

ladyblcha
11. okt 2015

@wewussh ja to chapem, preto si myslim ze urcit podmieny sudom a tie dodrziavat. aby ste sa vyhli takymto konfliktom. on teraz mozno trucuje, ty si nastvana a to dieta je uprostred. ja som plakala aj ked som isla k mame na vikend, lebo cez tyzden som bola u starych rodicov, a neublizovala mi, len som bola decko a nechcela som ist z pre mna domova inde. ani k mame, ale potom som bola spokojna u mami ten vikend samozrejme a plakala som, ked som sla od mami k starym rodicom 😀
malemu vysvetli, ze hocikedy ti moze volat, aby bol kludny, pripadne na cas u otca nech vyfasuje mobil 🙂

a otcovi a partnerke napis, ze chces vopred vediet napr 1den, inak uz zmenu nepripustas - to je podla mna pochopitelne - ved ludia nemusia sediet doma a cakat - daj im tyzden na vyjadrenie napr a ak nesuhlasia, dajte si cez sud urcenie stretavania 🙂 budes kryta aj ty a mat program dopred naplanovy na papieri, cize ani nemusis menit program. sudom schvalene dni budu svate pre vas oboch.

guinevre
11. okt 2015

@wewussh Ked si da urcit sudom presne terminy kedy si ho bude brat, tak je jedno ci maly place, ved jasne ze place, s tebou je 2 tyzdne, je maly, a u teba je v podstate doma. Ale je to len o zvyku a jeho veku, akonahle trosku vyrasite a zvykne si, ked mu aj u otca bude dobre, tak nebude plakat. Ked ho tam netyraju, ale ho maju radi, mala by si sa trosku so synom porozpravat, a podporovat styk s otcom.

katarinamarkova
11. okt 2015

@wewussh a pozvala si ho? skusila si to?
ono take to: keby bolo keby, keby toto tak mozno toto.....pre mna nikdy nie je vysvetlenim preco niekto nieco nespravil, ci spravil, ide totiz vzdy len o neobjektivne fabulacie jedneho cloveka.
takze keby si ho aj na vianoce pozvala spolu oslavit so synom a rozbali darceky, mozno aspon hodinku dve posediet pri kave pod vianocnym stromcekom aby dieta bolo na vianoce happy.........radsej to nespravis, lebo si budes mysliet, ze keby si to aj spravila tak asi mozno ani nepride.
zacni hladat cestu ako to ide, nie sposob ako a preco to nejde!
inak chudak vas syn, ked ho takto budete stavat medzi seba :(

mirica
11. okt 2015

@wewussh ...ja ťa plne chápem, preto som to tak napísala.

Nechápem ale kopec báb tu. Ak si totiž nechodí pre dieťa pravidelne , tak sa dá len ťažko predvídať , kedy si zmyslí, že by si zas zobral dieťa. (mám to doma tak isto). A ak má raz dieťa narodeniny, tak mu ako správna matka oslavu urobí.....a ak si dve hodiny pred oslavou otecko zmyslí, že chce dieťa(v tomto prípade dokonca len ockova priateľka) , tak má mama čo?...okamžite zrušiť oslavu? však to je choré, nie?.
No a ak ho pozvať k sebe nechce, tak nechce. Nikto tu nevie, prečo a ako sa rozišli. S niektorými ludmi sa vyjsť nedá, tak prečo kaziť dieťaťu oslavu. Však nech mu otec urobí tiež.

guinevre
11. okt 2015

@mirica @wewussh Ani neviem koho napadlo, ze pozvat otca a spolu stravit niekde den, to sa vacsinou neda, prave preto co ty hovoris. Vacsinou niecie ego v rozchode/rozvode urazene, takze to tazko ide. Mozno nechce ona, a mozno nechce ani on. A vlastne, keby chceli spolu travit cas, tak by neboli rozideni. Kazdopadne, dohodnut sa nevedia, tak presne urcene terminy su najlepsie riesenie.

Strana
z2