icon

Ex nezaplatil dohodnuté výživné už 3 mesiace

lauranela
19. mar 2014

ahojte ,mám prosbu potrebujem poradiť ohľadom výživného na dieťa .s býv. priateľom sme sa rozišli už počas môjho tehu ...doteraz platil tak ako sme sa dohodli (nemáme žiadne dohody podpísané ani dané súdom)koľko ma platiť na malého ...každý mesiac platil pravidelne na sume akú sme si určili už 6rokov ..no teraz 3m nezaplatil a ja vôbec neviem kde je ani aké má trvalé bydlisko vôbec nič o ňom neviem ani len tel. číslo nefunguje ...skontaktovala som sa s jeho rodinou ta bohužiaľ tiež neviem nič o ňom ...:( celé roky sa o nás nezaujmal len platil ...a teraz ked ho chcem nájsť nemám ako preto by som potrebovala poradiť kam sa mám obrátiť aby ho vyhľadali na socialku?na policiu?kam?ked neviem jeho adresu iba v rodnom liste stará adresa a rodné čislo jedine to je hádam platné...máte niektorá skúsenosť? poradíte mi?dakujem

Strana
z2
natalieperez
2. apr 2014

@victory1 ja som vysvetlovala jahodecke ze neni mozne, aby ho nikto nikdy nevidel, ze to je blbost..a aj ked nemam pravnicke vzdelanie, princip ako sa dostat k zameskanemu vyzivnemu som jej vysvetlila, a myslim ze o to tu islo..ale kludne davaj dalej najavo aka si tu ty najmudrejsia 🙂 a mala som na mysli trestny rozkaz zo sudu, nemusis ma hned dissovat za jedno slovicko, jahodecke to je aj tak jedno, ide o sposob, ako sa dostat k vyzivnemu. Koncim tuto debatku, ahoj

victory1
2. apr 2014

@natalieperez Samozrejme, ze som najmudrejsia.... 😝 😀
Pozri, ja som zareagovala na to, ze si napisala "treba sa obratit na sud a po vydani platobneho rozkazu na exekutora"...co je blbost. A blbost by to bola aj v pripade trestneho rozkazu. Matke dietata uplne staci rozhodnutie, kde je zaviazany otec dietata platit vyzivne. Ale zakladatelka diskusie takyto rozsudok nema, takze o PR na dlznu sumu moze len snivat /kedze nema pravny doklad na to, ze nejaky dlh vobec ma/. A v pripade trestneho rozkazu mi prosim ta vysvetli, co by ako do obvinenia napisala? Ze dlzi je vyzivne? A ako kolko? By si vycucala z prsta? A na zaklade coho, ked nema ziadny pravny doklad o urceni výsky vyzivneho?!

...cize pises bludy a teraz si ich len doplnila a to opat za bludy...ked uz niekomu chces poradit, tak si prosim ta bud problematiku nastuduj, alebo aspon precitaj uvodny prispevok. Toto su myslim dost dolezite veci pre @lauranela a nie je voci nej fer zavadzat ju.

lauranela
autor
7. apr 2014

@victory1 môžem sa opítať ešte niečo?no takto žiadosť na súd mám podanú ,pomohla mi s tým soc.kuratelka ja som si to mala len podať ...lenže ma napadlo ešte niečo ked bude súd bude mi treba aj právnik?alebo všetko prebieha bez právnikov?nechápem tomu a nechcem urobiť niekde chybu.dakujem

victory1
7. apr 2014

@lauranela To je na tebe, mozes mat advokata ale aj nemusis. Ak je on otcom tvojho dietata, tvoje dieta ma na vyzivne narok. Ale pokial by si si zobrala advokata, myslim, ze by si sa citila komfortnejsie, pokial naozaj nemas sajnu, ako to na sude prebieha a co vsetko mozes este od otca dietata pozadovat. Takze nemusis, ale ja by som si asi na tvojom mieste niekoho na zastupovanie zobrala...

Strana
z2