Ex partnerovi odmietam dávať 10 mesačné dieťa

hiphop_stawa
11. feb 2015

čavte ženy chcem sa spýtať.môj bývalý, biologický otec môjho dieťaťa ma najprv poslal na potrat a mal ma v paži.teraz sa bije o syna.na súde mu uznali otcovstvo aj stretavanie no ja mu ho odmietam davať, nakolko to nerobí malemu dobre na psychiku a nieje to v jeho záujme stretávať sa v podstate s cudzími ľuďmi. Syn má 10 mesiacov. Dnes môj bývalý prišiel a privolal policajtov, keďže som mu syna nedala.tí mu samozrejme vysvetlili že niesú kompetentní aby mi syna zobrali a odovzdali mu ho.má niektorá z vás podobnú skúsenosť? Čo môžem čakať nejaké výzvy?ako postupovať?zažila alebo zažíva to niektorá z vás?ďakujemza hociakú skúsenosť.

evelynm
11. feb 2015

@hiphop_stawa , pokial je otec uvedeny v rodnom liste, ma sudoom urcene stretavanie, ak mu branis porusujes zakon. Mam pocit, ze z teba hovori hnev, emocie, nie racio. Dieta ma pravo na svojho otca, ma pravo sa s nim stretavat. Ak mu je "cudzi" , ako pises, je treba, aby si zacali budovat vztah. Plati otec dietata vyzivne?

hiphop_stawa
autor
11. feb 2015

hej určil mu tosud dovtedy neplatil..lenže on ked ma poslaldočerta ja som sa zbalula a odisla..este v 3 mesiaci tehu som sa dala dokopy s inym ktory bere aj maleho za svojeho.ked chcel byvaly byt oteckí mal na to myslet hned, nie po vyše roku predsa.

evelynm
11. feb 2015

@hiphop_stawa , uz sa stalo. Tym, ze budes robit prieky, si narobis zbytocne problemy. Chapem, ze si nanho nastvata, aj urazena, ale proste je to tak. Alebo sa s nim skus po dobrom dohodnut, vysvetli mu, ze dieta ma iného otca, hoci nie biologického.

hiphop_stawa
autor
11. feb 2015

ešte by som chcela dodať.ja som mu ho spočiatku davala podla rozhodnutia sudu lenže neskor sa malemu zmenil denný režim(už nespinka 2x,iba raz cez den),tak som sa snimdohodla na inom čase.no on stým má večný problém to za prvé a za druhé vždy ked sa malý po dvoch hodinách od neho vratil (o 17:00),bol mrzutý zlostný,večer ťažko zaspával v noci sa budil s plačom.ja som s malým takyto problem nemala nikdy pred tým a ani teraz ked bol 2tyždne chorý nebol taky mrzuty ako ked s byvalym traviltie 2hodky.to je dôvod prečo si myslím že to na maleho nemádobrý vplyv preboha ved ma ísť v prvom rade o dobro dieťaťa,,

evelynm
11. feb 2015

@hiphop_stawa , prave preto je treba, aby ste sa spolu dohodli. Bez negatívnych emocii, bez hnevu.
Pozeram, ze si sa zaregistrovala len dnes, tak ak dovolis, mala rada: ak niekomu odpovedas, klikni pod jeho príspevkom na "odpovedz". Ten clovek potom vidi v upozorneniach, ze si na jeho komentar reagovala. Inac sa moze stat, ze si tvoju reakciu nevsimne.
Tvoje dietatko je este malicke, este nerozumie, co sa okolo neho deje. Prave preto potrebuje, aby dospeli mali rozum a vedeli najst kompromis. Otec tvojho synceka asi nema skusenost, ako to s detickami chodi, mozno nevie, co sposobuje jeho nespolupraca. Skus mu to vysvetlit, skus pohladat nieco pozitivne v tom, ze je jeho otec. kedysi davno si si ho ako partnera vybrala, urcite pre nieco, co je v nom dobre.

hiphop_stawa
autor
11. feb 2015

@evelynm ďakujem za radu,teda hlavne zatu čo sa toho označenia tyka 🙂.ta druha rada,, hmm ja uz som stratila knemu akekolvek emocie odpisal toho maleho hned bez mihnutia teraz je uz neskoro,a myslim ze na sud pidal preto lebo vidi ze som stastna aj bez neho,, to je to chlapské ego a onho ma kurnik velke.keby som ostala mamine na krku alebo niekde v garzonke s dietatom ani by ho nenapadlo pomoct.ale dakujem za kazdu radu

hiphop_stawa
autor
11. feb 2015

potesila by som sa aj reakcii niekoho kto prezil niečo podobne, nejakej žienky ktorá PORUŠILA ZÁKON takymto spôsobom

evelynm
11. feb 2015

@hiphop_stawa , je to tazka situacia, chapem.... Ked si potrebovala jeho oporu, vysral sa na teba. A teraz sa bije o svoje prava. Nemoze to byt tak, ze sa spamatal a vstupil si do svedomia?

hiphop_stawa
autor
11. feb 2015

@evelynm môže to byť aj tak, ale ja mám nový vzťah s človekom ktorý miluje mňa aj mojho syna.malemu keď poviem "kde je ocinko?" otoči sa na môjho priatela..

emily76
11. feb 2015

@hiphop_stawa nechapem, preco dali 10 mesacnemu dietatu navstevy bez tvojej pritomnosti, navyse ak biologickeho otca nepozna... to si na sude proti tomu nenamietala?? 😒 ak ti nevyhovuje cas stretavania, treba si na sud dat ziadost o upravu styku maloleteho, kde das navrh, kedy to malemu vzhladom na denny rezim vyhovuje...

evelynm
11. feb 2015

@hiphop_stawa , ak tvoj novy partner je tvojmu dietatku otcom, je to pre vas vsetkych vyborne. Prave preto sa skus s biootcom dohodnut, aby bol zachovany zaujem dietata. Len si daj naozaj pozor na to marenie súdneho rozhodnutia, aby si sa nedostala do problemov. Suhlasim s tym, co pise @emily76 , je zvlastne, ze sa dietatko stretava s otcom bez teba. Toto sa da sudne upravit, aby si bola pri stretnuti aj ty.

hiphop_stawa
autor
11. feb 2015

@emily76 mali sme ten zmierovací súd či ako sa to volá.sudkyňa si ani nevypočula moje dôvody, na všetko ma upozorňovala že musím súhlasiť že on ma pravo a že bude lepšie keď sa tu dohodneme,lebo súd jednoducho určí terminaj čas stretavania a nebude ho zaujímať či to vyhovuje mne alebo bývalému.tak som nakoniec súhlasila.neskôr sa mi to rozležalo v hlave že sudkyňa si asi naplanovala že takto atakto to rozhodnem a za tým si išla..no bola somv strese a nedovolila som si odporovať sudkyni.

hiphop_stawa
autor
11. feb 2015

@evelynm sudkyňa povedala zo začiatku mám ísť s ním(súd bol v decembri) a ja že a čo mám isž s ním na preliezky teraz vdecembri?.malý ked je vkočiku tak spí takže vtedy ma aj tak nevidí ale ked sním ide pi svojejrodine ako nech sa nikto nehneva ale nevstúpim tam kde ma obje****jú lebo synáčik im navyprával bohvie čo. no nič ženy ďakujem vám za rady asi pojdem hlavou proti múru 🙂 ako vždy..

evelynm
11. feb 2015

@hiphop_stawa , tak drzim palce, aby si si ju nerozbila... Rozumiem ti.

wally2913
11. feb 2015

ako sa volá tá sudkyňa? celkom by ma to zaujímalo

hiphop_stawa
autor
11. feb 2015

@wally2913 volaká zajacova tuším..nechce sa mi hladať ten papier.. ale čo z toho , ja som sa nemala nechať zahnať do kúta mala som protestovať hneď.somsa zaprisahala že keď budem maťabsol ovať ešte nejaký súd tak si radšej zaplatím pravnika aj keď pojde o špak od cigarety..

wally2913
11. feb 2015

mala som podobnú skúsenosť na súde, tiež to takto dopadlo a nechala som sa dotlačiť do stretávania, ktoré mi nevyhovovalo, mala som síce právničku, ale bola o ničom, to som mohla ísť na ten súd sama

bonaqa2013
11. feb 2015

mne súd prikázal chodiť na stretávanie s otcom - čo som ja odmietla. povedala som, že tento človek ma sklamal, neustále mi nadával, bol agresívny. Potom som povedala, že nech mi ukážu zákon, žiaden neexistuje. Takže mala som syna pripraviť na stretnutie a odovzdať otcovi. Lenže syn bol malý - mal 1,5 roka. moj exmanžel bol pre syna asi tak 3-4 krát, ten mu plakal, asi to nebolo ktovie čo, potom chodiť prestal. So synom sa stretol až keď mal 17 rokov - ale na syna to už žiaden dojem neurobilo. poznajú sa, nie sú v žiadnom kontakte. Syn povedal, že mu vadilo že sa o mne aj po toľkých rokoch vyjadroval vulgárne. takže zhrniem - ocinko sa o syna bil na súde, chcel ho do do výchovy a nakoniec nevyužíval ani návštevné hodiny. A to bývame od seba pár ulíc.
ale minule som počula, že je to dosť bežné aj u ostatných ocinkov....

blondiee83
12. feb 2015

Ja budem mozno hnusna- ale to, ze platí výživné, ti vyhovuje, no dieta mu uz dat nechces? Prepac, ale tak ako sa on nezachoval fér, tak isto sa to neda povedat o tebe, lebo mam pocit, ze sa mu chces len pomstiť.
v kazdom pripade, snažila by som sa to nejako vyriesit k spokojnosti oboch a nerobit naprieky, nic tym nezískaš, len zhorsujes situáciu.

tova
12. feb 2015

suseda ma presne ten isty pripad (som v zahranici) tiez ju posielal na potrat, ona si nasla ineho, on ju potom chcel naspet atd. ona ostala s novym priatelom ktory bol s nou od porodu dcery, ale bio mal zujem o dceru tiez od narodenia. Sud mu urcil stretavanie, ona ma s novym priatelom dalsie 2 deti. a priatel berie dievcatko ako jeho dceru. Divca ma 8r. a chodi na vikendy k bio kedy chce, ked je jej smutno privezie ju naspet domov. Teraz maju tyzden volno v skole ona je u bio skoro cely tyzden, mama sa pytala ci uz chce prist napset ona nechcela ze este jeden den bude u bio. je to pre nu zmena akoby bola na prazdninach u babky ale doma sa citi doma aj rodinu berie ze tvoria jej 2 bratia, mama a jej priatel ktoreho vola otec. Dohodnite sa normalne na vikendoch ale kasli na cas ktory urci sud, akoby mala si ho davat k tvojej mame, nebudes sa natahovat koli 30 min. proste zhruba sa dohodnite povedz kedy zhruba maly spi. Tvoj priatel nikdy nebude jeho bio otec, a raz keby nahodou ta priatel opustil tak dieta by ostalo bez otca uplne keby nemal kontakt so svojim bio. Maly place, ale zvykne si, deti placu ked si zvykaju aj na jasle aj skolku, ale trauma z toho nebudu mat. Nic moc na silu ale postupne sa to da zladit.

hiphop_stawa
autor
12. feb 2015

@blondiee83 ano plati ja som na sude povedala ze nechcem nic od neho aj jemu som to povedala peniaze mi doniesom do ruky bez papiera ak tupelo mozem to zneuzit ale naco ked je mi lahostajny..peniaze od neho davam na jeden ucet lebo byvaly ma dost tendenciu vykrikovat mi co on synovy dal..2x alimenty a tri bal plienok 🙂 🙂 🙂

hiphop_stawa
autor
12. feb 2015

a tomu styku sa branim lebo presne viem ako to cele dopadne.byvaly tu nema nikoho mama ma novu rodinu v rakusku od jeho 10tich otec v nemecku a kadetade.onbyva s babkou sam si ani neprdne..ked babka tu nebude viemze odide za mamou do viedne a potom bude z toho zas maly paf ked si nanho nahodou zvykne

guinevre
12. feb 2015

@hiphop_stawa Tak, ked hovoris, ze tvoj priatel je malemu otec, nechce ho aj adoptovat? Ale, zase, ked bio otec ma o neho zaujem, tak to by na sude nepreslo. Je jasne, ze si zatrpknuta, a ze sa byvalemu pomstis. Tvoj syn ma svojho otca, a to je jeho biologicky otec, ktory o neho javi zaujem, ked aj tvojho priatela bude brat ako otca, bude to len dalsie plus. Proste, to co si ty domyslas, ze ako to moze dopadnut, je jedno sudne rozhodnutie mate, a ked mu ho nebudes davat, moze to byt horsie aj pre teba. Mozno si ho zoberie zopar krat a uvidi, ze mozno ani neciti to tak, a casom prestane po neho chodit, aj to je mozne.

ittanka
12. feb 2015

určil súd,ako často môže malého navštevovať?ak je dieťa malé,mohla si žiadať,aby boli návštevy v tvojej prítomnosti...

hiphop_stawa
autor
27. mar 2015

tááák a je to tu milé dámy 🙂 🙂 po troch mesiacoch sa ukazal celý jeho záujem. Už nemá peniaze ani nebude mať ani mi nedá žiadne tento mesiac ani dalsi mesiac 🙂 🙂 , mám ísť zaexekútorom či radšeješte počkať?

emily76
28. mar 2015

@hiphop_stawa ak mas sudne rozhodnutie o vyzivnom, tak smer najblizsi exekutor. On ti uz povie, co bude nasledovat... musi si na sude vybavit sudne rozhodnutie o exekucii a ak ex zaraba alebo cosi vlastni, tak sa o vyzivne postara... ak nie, tak to budu riesit asi policajti. Vyzivovacia povinnost plati, ci sa mu pracovat chce alebo nie..... kludne si moze ist aj posediet do vazenia....