Exmanžel si privlastnil syna

artemis78
22. aug 2017

Chcem sa spytat ci ma niekto podobne trapenie ako ja.Som 2 roky po rozvode.Ziafost som podala ja.Manzela som uz roky nemilovala a drzala som to pokope len kvoli vtedy 9-rocnemu synovi,s ktorym sme mali krasny vztah a boli sme na seba dost naviazani.Myslim ze ex nemal ani tusenie ze k nemu nic necitim,pracoval ako kamionista a casto bol prec.Nic som mu nepovedala.Az sa stalo to co bola len otazka casu.Niekoho som stretla a potom to uz slo...Rozvod,velmi skarede hadky..Exmanzel to znasal velmi zle a doslo to az tak daleko ze mi este pred rozvodom povedal ze na syna mozem zabudnut.Sud mi samozrejme syna pridelil do starostlivosti ale ex ho za tie 2 roky tak zmanipuloval proti mne a mojmu sucasnemu manzelovi,ze maly uz som mnou vobec nezije.Chce byt len pri nom.Velmi tym trpim.Bola som aj za pravnikom ale moc mi to nepomohlo.Uz sa bojim dalej bojovat,pretoze syn mi povie ze ak nieco podniknem tak ma uz nechce ani vidiet.S policiou tiez po neho nechcem ist,nechcem mu robit traumu.Uz dost trpi nasim rozvodom aj bez toho.Vlastne si uz neviem rady,je to skor otazka na psychologa,ak tu nejaky je.Ako sa spravat k 12-rocnemu synovi,ktory ma v hlavicke taky zmatok ze odmieta byt s vlastnou matkou ktora ho miluje?

artemis78
autor
22. aug 2017

Este podotknem,ze za synom pravidelne chodim a denne mu telefonujem,chcem aby vedel ze ho lubim,aj ked on ma naucene od otca ze mama od neho odisla .Co nie je pravda.Len som sa rozviedla s jeho otcom.

eriksonka1234
22. aug 2017

@artemis78 fu,tazko radit...mne by puklo srdce od zialu...,syn urcite casom pochopi,ze ho milujes,ale teraz je v komplikovanom veku a nutenie by malo opacny efekt.Chce to cas,kym pochopi,ze k zivotu potrebuje oboch rodicov.On k tebe uz vobec nechodi? Co spolocne dovolenky?Aj tie odmieta?

artemis78
autor
22. aug 2017

Nie vobec ku mne nechodi a ani spolocne dovolenky.Je pravda ze jeho spravanie voci mne uz asi trochu ovplyvnuje aj prichadzajuca puberta.Navyse ja mam so sucasnym manzelom dalsie dieta-6. mesacne dievcatko a preto nemozem kedykolvek za nim odbehnut.Je to dost tazke.A babo som velmi chcela pretoze som este potrebovala byt matkou naplno a nie len na dialku.Moj sucasny manzel je z toho tiez nestastny ako som so synom dopadla.Je to dobry clovek.

modrava
22. aug 2017

niecim podobnym som presla, aj ked v inej pozicii. treba vytrvat, nevzdavat svoju pozornost synovi, ale nebyt natolko "vtierava" (lepsi vyraz ma nenapadol, prepac) aby prerusil konrtakt uplne. pravdepodobne v puberte sa obrati exmanzelova taktika proti nemu samotnemu. teraz maleho hycka a rozmaznava. mlady to za cas zacne ako normalny pubertak vyuzivat a vtedy bude musiet byt exmanzel z vychovnych dovodov " za prisneho". reakcia pubertaka je vydieranie.. idem za mamou. lebo vie ze mu splnis co mu na ociach uvidis.
je to len schema, ale fungovala u nas a fungovala aj v dalsich dvoch rodinach co poznam. drzim palce.

eriksonka1234
22. aug 2017

@artemis78 tak z jeho strany to je tiez nova a tazka situacia,navyse,ked pocuva stale otca....Moze sa citit ukrivdeny,kedze mate babatko,kto vie,co sa v nom odohrava...skusala si mu situaciu vysvetlit? Hovoris mu,ze ho lubis,ze ti na nom zalezi?Ak ano,je to len otazka casu,kedy pochopi,ze MAMA je len jedna.Netlac na pilu,on este za tebou pride😘

lianka123
22. aug 2017

@artemis78 ahojky. Neda mi nereagovat. Ak mam s niekym dieta je to zavazok na cely zivot. Uprednostnila si seba pred dietatom a toto je vysledok. Treba predvidat / co v tvojej situacii nebolo tazke. Ja byt tvojim synom tiez sa vykaslem na matku ktora mi zoberie uplnu rodinu.

artemis78
autor
22. aug 2017

Ano rozbila som mu rodinu.Chapem velmi dobre preco sa na mna hneva.Je lahke odsudit.Ale ked zena neciti od muza lasku a porozumenie je velmi tazke v takomto vztahu vytrvat.Su zeny ktore to kvoli detom dokazu.Ja som sa nedokazala takto obetovat.A som za to dostatocne vytrestana mojim exmanzelom.Postupne syna spracoval aby ku mne vobec nechodil.Zo zaciatku to totiz bolo celkom ok,ale potom mu otec zacal vycitat ze ma dobry vztah so "svojim novym otcom"(jeho slova).Proste siel na neho psychonatlakom.

artemis78
autor
22. aug 2017

Viem tu je tazke radit,skor som si chcela vyliat srdce a tiez som bola zvedava ci nejaka matka zazila nieco podobne.

artemis78
autor
22. aug 2017

Dakujem vam dievcata.

lianka123
22. aug 2017

@artemis78 ja ti rozumiem velmi dobre. To ani nie je o odsudeni. Len ze places nad rozliatym mliekom. Ty si ublizila a dostala si to naspat. Zda sa to nespravodlive voci tebe ale nie je. Treba sa vysporiadat s nasledkami... ty si sa kedysi rozhodla, tvoj syn sa rozhodol teraz... mne by teda srdce urvalo.

artemis78
autor
22. aug 2017

Ani si mevies predstavit aka je to bolest.Len dcerka ma zachranila inak by som sa asi zblaznila.A teraz sa pred nou musim drzat.Kvoli nej uz nemozem vyplakavat.

11mirka22
22. aug 2017

Musím reagovať tiež. Zazivam niečo podobné. Nesudte prosím Vás autorku, to že jej bývalý štve syna proti nej, nie je jej chyba, ale dôsledok toho že sa rozišla s nezrelym mužom, ktorý ju asi pravdepodobne vôbec nemal rád, inak by sa jej nesnažil takto pomstiť a nepoužíval by vlastné dieťa ako zbraň. Alebo si myslíte, že pre toho chlapca je to dobré? Oddeliť ho od matky, ktorá ho s ním bola denne a starala sa? Je to uboziak, sebecký a samoluby, dobre spravila, ze ho opustila. Ono sa nenadarmo hovorí, že charakter človeka sa prejaví až pri rozchode. Tento pán to nezvládol vôbec. Matka synovi neublizila. To otec.

janulka1802
22. aug 2017

@artemis78 neostáva Ti nič iné len ho ľúbiť naďalej tak ako doteraz inú možnosť ani nemáš udržiavaj s ním kontakt ale nevnucuj sa mu proste nech vie že má u Teba dvere otvorené všetko chce čas bohužiaľ pri rozvodoch sa deju takéto veci a najhoršie je že to v konečnom dôsledku ublíži najviac deťom lebo oni potrebuju oboch rodičov za predpokladu že to nebol nejaký tyran-ka ďalšia vec je že sústreď sa na svoju novú rodinu a dcérku pre nich musíš byt silná keď Ti je smutno poplac si pokecaj s kamoskou ešte je tu taká možnosť ale neviem či reálna napadol má mediátor či by na niečo take nepristúpil Tvoj ex? hlúpe komenty úplne ignoruj nereaguj rozumný pochopí hlupemu nevysvetlis

bluka2
22. aug 2017

@11mirka22 Nemusis plakat nad rozliatym mliekom, ocividne bol rozvod dobre rozhodnutie, lebo ked je otec schopny toto robit synovi (postvat ho proti milujucej matke), robi mu tym velku skodu a urcite toto nebola jedina vec, co napachal. Je to vec charakteru. Som rada, ze si si nasla potom milujuceho, dobreho muza. Kiez by tu silu nieco robit malo viac zien, co sa ocitlo vo vztahoch bez lasky a zlych vztahoch. Nic si nevycitaj, nic sa ti nevracia. Len dalej jednaj ferovo. Syn to raz vsetko bude vidiet inak, neexistuje, aby klamstvo a vypocitavost "vyhrali" nad laskou a trpezlivostou. Drzim palce, nech to netrva moc dlho, prakticke tipy nemam...ale v principe som si uplne ista

bluka2
22. aug 2017

Chod sa poradit s detskou alebo normalnou psychologickou, ako sa k nemu spravat, o konktretnych situaciach

juliet86
23. aug 2017

Ja som zazila ze mama ma huckala proti otcovi.... nadavala nanho nenavidela ho a brala ako zradu ze honmam rada ked jej a v jej ociach aj mne ublizil. Akoze ano ublizil. Dos.al to ale stale bol a je moj otec. Mne pomohlo ze mam2surodencov s ktorymi sme sa zomkli. Rad sa s psychologickami. Tvoj ex utrpel sok a radu a msti sa ti cez dieta. Je to hrozne najma pre to dieta..... ver mi zazivam to ako to dieta stale... vacsina ranenych podvedenych muzov ci zien reaguje takto. Zialbohu. Jedine co viem je poucit sa z cgyb mojich rodicov a zachovat sa ibak ak sa ocitnem v takej situacii

simca06022011
23. aug 2017

Ak otec hucka syna proti tebe, raz sa to všetko otočí proti nemu. A to viem ako dieťa z takejto rodiny :D ak si spokojná s novým životom, nestresuj sa, syna si vezmi na rozhovor,povedz mu kde je jeho domov, môže prísť kedy chce, je tam vítaný, nič sa z tvojej strany k nemu nezmenilo... Iba k jeho otcovi s ktorym to nefungovalo. To pochopi neskôr. A nelozila by som za ním vôbec. Možno som naivná, verím v zdravý rozum aj tínedžerov, ale raz ho to prejde. Príde do konfliktu s otcom, určite áno a otvoria sa mu oči. Len aby vtedy vedel že má kam ísť. Teraz hľadá ak už začína puberta miesto menšieho odporu ak si otec rieši volnostou napríklad komplexy z rozvodu, iste mu dovolí hocičo a narozprava hocičo.

simca06022011
23. aug 2017

@lianka123 Nehnevaj sa, nechať sa zozierwt v nefungujúcej vzťahu je už len výhra. To sú názory... Ničiť si zdravie a život. Rodina má byť kompletná áno ale nie zA cenu že si v nej ľudia nešťastní. Radšej nech vidi dieťa doma kľud s jedným rodičom ako naopak...

artemis78
autor
23. aug 2017

@11mrka22
@bluka2
Dievcata dakujem.Som toho isteho nazoru.Nikdy ma nemiloval inak by nebol schopny toto urobit.Bohuzial zapracovala urazena jesitnost.

artemis78
autor
23. aug 2017

@simca06022011
Kiez by si mala pravdu ze raz sa to vsetko otoci.Nic zle exmanzelovi neprajem ale ktovie ci mu raz syn nevude toto vycitat ako sa zachoval.

artemis78
autor
23. aug 2017

Ano nic ine mi teraz neostava len mu davat najavo ako ho lubim a nevtierat sa.Co aj robim.Som trplezliva a ochotna cakat aj cely zivot ze raz pride a odpusti mi.

sasa1310
23. aug 2017

@artemis78 a si si istá, že je zmanipulovaný? Nie je on náhodou vnútorne nahnevaný, že si rozbila rodinu? Ako ho mohol zmanipulovať za 2 roky, keď žil s tebou?
Ja sa na to pozerám z pohľadu dieťaťa, keďže manžel zažil to isté ako tvoj syn. A tipni si, aký má vzťah s matkou.
Nič iné ti neradím, len sa stále zaujímať. A to musíš len ty a nečakať, že on sa ozve a pod. Malý je isto nahnevaný. Ako môj muž vraví "mamu nekontaktuje, lebo ho ona tak naučila - žiť bez nej. Vždy kontaktuje iba ona jeho

artemis78
autor
23. aug 2017

@sasa1310
ano,urcite je nahnevany,ved uz nie je maly chlapec,ma dost rozumu.Ale exmanzel ma velky podiel na tom ako sa sprava,pretoze viem co robil a ako synovi vycital po rozvode ze sa stretava s mojim partnerom a nadaval pred nim na mna.
Syn bol pritomny pri jeho agresivnych vypadoch voci mne a hlavne voci mojmu partnerovi,a take dieta kedze mu stale dennodenne niekto huci do hlavy aki sme zli tak si myslim ze sa nakoniec da presvedcit.
Hlavne mu otec mal vzdy povedat ze mama ho ma rada a ze ho neopustila a to neurobil,radsej ho nechal v tom ze som sa na neho vykaslala,co nie je pravda.Nikdy som neplanovala sa na syna vykaslat a odist bez neho.len to takto dopadlo.
A viem z vlastnej skusenosti ze nie vzdy to takto musi byt.Moj sucasny manzel je tiez rozvedeny vinou exmanzelky,ktora podala ziadost,presne ako moj pripad.
ale jeho nikdy ani nenapadlo stvat dceru proti matke,ani proti jej sucasnemu.Preto im striedava funguje bez problemov.Je to vzdy aj o tom ako sa zachova druha strana,aj ked jasne ze kazde dieta to znasa iinak,vela pomoze ked rodicia vedia komunikovat a maju dostatok IQ aby nenicili dieta.

janulka1802
23. aug 2017

@artemis78 Tvoj ex je urazený chudák a syna využíva len ako nástroj pomsty chce Ti ubližovať nič iné ak by sa správal inak syn by nemal taký odmietavý postoj poznám takých prípadov zopár niektoré skončili dobre inde sa vzťahy nenapravili už vôbec čas ukáže ako to bude u Vás

artemis78
autor
23. aug 2017

@janulka1802
ano je to tak ako pises,pouziva ho,za tie vyse dva roky uz mam dostatok skusenosti,ze je to tak.Nie je to cisto len v synovej hlavicke ze hnevam sa,toto sa zacalo diat az postupom casu,ked videl otcove reakcie tak ich zacal preberat.

janulka1802
23. aug 2017

@artemis78 je to veľmi smutné pretože mama je mama tú nenahradí nikto osobne si myslím že do života deti po rozvode nepatrí len matka alebo otec ktorí týrali dieťa inak má vždy ostať súčasťou života aj jeden aj druhý rodič verím že Ti to trhá srdce keď si s ním mala pekný vzťah žiaľ musíš vydržať a nestrácať nádej ako tu pekne bolo napísané že laska musí zvíťaziť veľmi Ti držím palce nie si na to sama predstav si že by si nemala súčasného manžela dcérku a vezmem to ešte z úplne iného konca poznám rodinu kde dcéra v dospelosti vydala sa a takmer bez dôvodu úplne zrušila kontakt s mamou a rodičia nie sú rozvedeni tu pani poznám osobne je uplne v pohode takze nie za všetko zle môže len rozvod rodičov ale jednoducho život prináša hocičo nikto nevie čo sa stane jemu a pri dnešnej rozvodovosti to môže čakať hocikto ak nie u seba potom u svojich deti

artemis78
autor
23. aug 2017

@sasa1310
Neviem aka situacia je co sa tyka tvojho manzela a jeho matky,ale ak jej jedine previnenie je ze rozbila rodinu a inak syna miluje,co asi ano kedze ho kontaktuje,skusil sa niekedy manzel zamysliet nad tym ako asi trpi jeho matka?
Ako trpia matky ktore takymto sposobom pridu o dieta? Kolko preplakanych dni,noci,kolkokrat sa im sniva s dietatom,raz krasne,inokedy hrozostrasne sny...
Ze by za dieta polozili zivot a vobec to nema nic spolocne s rozvodom.
Dokaze si manzel predstavit ze by zil vo vztahu ktory nefunguje a aj napriek predsavzatiu ze tak bude zit len kvoli detom,raz stretne skutocnu lasku,a potom uz dalej nedokaze zit v klamstve?Ospravedlnujem sa ak som sa niecim dotkla tvojej rodiny,urcite ste rozumni ludia a mozno aj manzel ma svoje padne dovody preco maminu nekontaktuje.
Ja som roky pred rozvodom vedela ze takto to nie je dobre a zila som len pre syna.Ale myslim si ze zivot je prikratky na to aby sme ho obetovali len a len detom,akokolvek ich milujeme.Deti nam raz odrastu a odidu z domu a co potom ostane?Premrhany zivot s clovekom ktory mi nerozumie ? Ostat na dochodku s niekym s kym si nemam co povedat a je uplne inde ako ja?Ine zaujmy,iny pohlad na zivot,a to sa ukazalo az rokmi ako velmi sa rozchadzame a ako velmi mi nerozumie a zrejme ani ja jemu.

lianka123
23. aug 2017

@simca06022011 preco vztah nefungoval? Zly vyber partnera. V zlom vztahu si nerobim deti. Ak si dieta spravim, myslim v prvom rade na jeho stastie. Tie blaboly o nemilovani atd su vyhovorky pre ospravedlnenie uprednostnovania vlastneho stastia. Asi to je v tomto stadiu jedno. Ten vysledok je dolezity a tym je ze dieta nekomunikuje. Jednoznacne zlyhanie.

artemis78
autor
23. aug 2017

@lianka123
Dokonca ani ja si nedovolim tvrdit ze moje byvale manzelstvo nemalo byt a uz vobec nie ze sa nemal narodit moj syn.On je dovod preco nelutujem ze som stretla exmanzela.
V tejto diskusii som skor chcela vediet ci je nekto na tom podobne ako ja a ake ma skusenosti,cim si presiel.
Ten kto to nezazil,ci uz osobne alebo niekoho s takymto osudom nepozna ,nepochopi nikdy.Odsudeni typu Ja by som to nikdy nedokazal/a som sa uz napocuvala dost.Viem ze som synovi ublizila aj ked som to nikdy nechcela.

janulka1802
23. aug 2017

@lianka123 Ty si neskutočne "empatická" osoba poznám veľmi podobnú čo viedla presne takéto reči a prešlo pár rokov a čo sa nestalo? Syn sa rozviedol zrazu sa pozerala na vec inými očami nikto nevie čo ho čaká ani Ty mat take reči tak radšej nekomentujem z príspevkov jednoznačne cítiť lásku a trápenie matky ktorá si priznala aj to že urobila chybu a Ty si ju zvozila pod čiernu zem