Ako bojovať s milenkou exmanžela o syna?

zuza_na
14. aug 2011

Ahojte potrebujem poradiť. Som rozvedená, ex si našiel milenku s ktorou žije dodnes. Problém začal keď náš syn začal k nemu chodievať častejšie. Mám pocit ako by sa mi ho snažil ex odlákať. Keď sa od neho vráti, syn mi nechce nič povedať, vraj mu to tata zakázal ale on že má všetko tatovi povedať. Bojím sa, že ex sa mi snaží syna odlákať (5 ročného) aby tak mal už veľké vyrastené vypiplané dieťa však s milenkou chodí už niekoľko rokov a ešte stále nemajú vlastné dieťa. Neustále ma neoprávnene udáva na polícii, pričom zakaždým ukážem doklad od doktorky, furt si hľadá dôvod ako mi ešte viac znepríjemniť život a tým že by syn išiel bývať k nemu vie že by mi ublížil najviac ale ja o syna nechcem prísť len sa bojím aby sa mu tá druhá ženská nezapáčila ako viac ako ja. Čo robiť a ako bojovať a by som neprišla o syna?

lizatko1009
14. aug 2011

sa ti cudujem, ze ku nejakej milenke dovolis davat svoje dieta, pre neho je to len cudzia osoba a pre teba tiez a tak vznikaju intrigy a hranie na strany a nieje to vhodne ani pre syna, potom take deti su v puberte problemove, ja by som takeho otca nechcela ani vidiet. a toto nieje dilema, ze s nou chodi niekolko rokov a nemaju dieta, ne to pride take chore, ze vzali sa a uz rok presiel a nemaju deti , ta to daco nedobre uz bude.

zuza_na
autor
14. aug 2011

ex býva ešte aj so svojimi rodičmi a tá milenka chodieva na víkendy a dni k nim keď je aj on doma, bohužiaľ väčšinou to vychádza na tie dni kedy má mať ex syna podľa rozhodnutia súdu. Ja sa bojím toho, aby vlastne mohla mať dieťa a to nenapadlo len mňa ale už viacerých potom by sa o syna usilovali obaja a ešte ako

lizatko1009
14. aug 2011

@zuza_na riesila by som to cez sud a ex nedala dieta bez tvojej pritomnosti a normalne mu povedz, ze si neprajes aby cudzia larva sa dotkla tvojho syna a bodka, nepochopi, ries cez sud.

zuza_na
autor
14. aug 2011

fuj už sa stalo, dokonca ho vraj aj vybozkávala na obe líčka . No budem musieť s tým čosi robiť, v pondelok už mám v pláne ísť za kurátorkou tak snaď to dobre dopadne. Veď keď už sú spolu nech sú mne je to jedno, len každá baba nech si spraví vlastné dieťa a druhému dá pokoj žiadne laškovanie a získavanie si ho sladkosťami. Ešte dúfam že aj táto žaba nebude chcieť aby ju syn volal mama, pretože kamarátke sa to stalo.

koniarova
14. aug 2011

Môžeš byť rada, že syn sa tam cíti dobre. Teda aspoň si myslím, keď na to sa nesťažuješ. Manžel má na syna nárok a aj ak má druhú partnerku, môžeš byť len rada, ak si vytvoria dobrý vzťah. Vôbec nechápem tvojej otázke. Ako ti preboha môžu odlákať dieťa. Veď ty si matka. Čo si myslíš, že syn to nevie a necíti, že ho lúbiš? A prečo by si mala o syna prísť, keď sa o neho vzorne staráš? Tomu ozaj nechápem. Veď bol pridelený do tvojej opatery. Rozbrojmi nič nevyriešiš, len rozumným dohovorom a stanovením pravidiel styku.

viera27
15. aug 2011

@zuza_na no a co ked ho vybozkavala? Viac by sa ti pacilo, keby ho bila?
Co je medzi tebou a ex to je vasa vec. Ale syn ma predsa pravo na oboch rodicov a je len a len super ze sa u oboch citi dobre, nie? Ja viem, asi je tazke prekonat vlastne ego a jedinecnost, ale na druhej strane tu je podstatne dieta a nie ty. A pokial sa ono citi dobre, tak nie je o com. Aspon podla mna teda. Ja by som sama so sebou zabojovala a snazila sa to vnimat takto.

angua27
15. aug 2011

@zuza_na nechápem Tvoje pohnútky. ide Ti o dobro Tvojho syna, alebo sa len chceš mstiť expartnerovi? čo je zlé na tom, že sa malý cíti u otca dobre, že si rozumie z jeho novou partnerkou? ex Ti syna určite ľahko neodkláka, ako už písala koniarova vyššie, malý vie, že ho ľúbiš.
uvedom si, že nech ste si s exom povedali, spravili hocičo, VÁŠ syn za to nemôže. neriešte veci cez neho. dieťa nie je zbraň.
a ďalšia vec, skús sa na to pozrieť z druhej strany: Ty si nájdeš nového partnera, začnete spolu žiť. bude s Tebou a synom v jednej domácnosti, tým pádom sa bude podielať na výchove malého. ako sa k tomu postaví otec? že cudzí chlap vychováva VÁŠHO syna? treba aj trošku tolerantnosti. sadnite si s exom a určite si pravidlá, jasné, zrozumiteľné a dodržateľné. nie je to ľahké, ale dá sa to. stále si opakuje, že ide o dobro malého a on za to nemôže. držím palce pri správnom rozhodovaní. 😉

lizatko1009
15. aug 2011

@angua27 ty by si dala decko ku cudzej lompe?

koniarova
15. aug 2011

@lizatko1009 A čo keď je tá, ako ty píšeš "cudzia lompa", milá a príjemná žena. A je dosť inteligentná na to, aby chápala, že chlapec má matku len jednu a ona ako partnerka jej ex. sa mu pokúša byť aspoň priateľkou. Myslím, že ani pre ňu to nie je ľahká situácia. Nájsť si cestu k pre ňu cudziemu dieťaťu len preto, že miluje jeho otca. Zakladateľka nepíše, že by sa manželova priateľka správala k malému zle. Tak stále nechápem, čo sa ti na tom nepáči. Ty by si nechcela, aby bolo tvoje dieťa u ex spokojné?

gumimaci
15. aug 2011

@zuza_na no to fakt ho pobozkala??? To je strasne! To urcite ta kuratorka zoberie do uvahy a zakaze muzovi styk. 🙄 A teraz vazne... nezda sa ti, ze si s ex riesite svoje problemy cez syna? Lebo podla toho co si napisala to tak vyzera. A vadi ti novy vztah tvojho ex... to je normalne, ze na neho ziarlis, ale nezatahuj do toho dieta. Aj on ma na syna pravo, a tam maly chce chodit tak ho nechaj.Ako ti napisali kocky, skus si s nim sadnut a rozumne a porozpravat co sa ti paci a co nie, treba si stanoviut hranice. to ze by si o maleho prisla neexistuje, ved sa o neho dobre staras.

gumimaci
15. aug 2011

@lizatko1009 neviem co je lompa, ale asi nic pekne... len jedno- nesud, aby si nebola sudena. nikdy nevies, do akej zivotnej situacie sa raz dostanes, aby teba tak potom niekto nenazval...

lizatko1009
15. aug 2011

@koniarova ale ja si myslim, ze to preto dieta nieje vhodne, ty by si chcela takeho otva co by si vedela, ze ti mesacne vyhodi trebarz 70€, vezme si ta 4x za mesiac a vies, ze zije s cudzou, nie s tvojou mamou ktoru milujes, nedajboze maju deti a vies, ze sa strava o druhe, s druhym je stale, nestvalo by ta to? ja by som moje dieta nikdy do ex nedala o bytu, lebo to nieje normalne, chore a zvratene.

lizatko1009
15. aug 2011

a lompa to je taka zena bez oci a bez hanby, ked sa toda nazvat zenou.

gumimaci
15. aug 2011

@lizatko1009 podla teba co pises, ma kazdy rozvedeny chlap stratit rodicovske prava, hned ako si najde novu partnerku?

lizatko1009
15. aug 2011

@gumimaci preco? nech si vezme dieta chodi za nim, ale nie ku cudzej zenskej pre dieta a pre matku je to lej cudzia zenska a to dieta len je v zmatku, co to je za rodinu toto? tu s jednym tu z druhym ved to je vsetko chore zvratene, fuj.

lizatko1009
15. aug 2011

nieje umenie sa VYDAT, ale umenie je ZIT!

gumimaci
15. aug 2011

@lizatko1009 dieta ma svoju matku aj otca, ziadny novy partner nim nikdy nebude. moze byt kamarat,a le nikdy nie rodic. teraz ani matka si nemoze najst noveho muza? Ved aj to by bolo nevhodne... ci?

lizatko1009
15. aug 2011

@gumimaci ja osobne na sebe si to neviem predstavit, keby som mala takeho otca ho nechcem ani vidiet, nieje otec ten co spravi, ale ten co vychova, as tam taku situaciu co?

viera27
15. aug 2011

@gumimaci samozrejme ze by to bolo nevhodne. Vsak predsa nebude dieta zit s cudzim "lompakom", dokonca v jednej domacnosti a v strasnom zmatku. Ved to je chore a zvratene!!! 😀

koniarova
15. aug 2011

@lizatko1009 No u teba asi tiež na niečo v tej výchove pozabudli. Aj keď si takého otca nemala.A to naučiť ťa tolerancii, sebakritike a rozumnému zmýšľaniu. A hlavne vnímať realitu.

lizatko1009
15. aug 2011

@viera27
@koniarova urcite mate taku situaciu, ja vam to neberiem, je to len moj nazor este zopar rokov a kazdy tu uz bude nevlastny surodenec.

koniarova
15. aug 2011

@lizatko1009 Veď ani ja Ti tvoj názor neberiem, máš naň právo. Len s ním proste nesúhlasím. A to s tým nevlastným súrodencom som nepochopila, prepáč. 😕 😕

viera27
15. aug 2011

@lizatko1009 neviem aku situaciu mas na mysli. Uz 13 rokom som stastne vydata, ziadneho ex nemam, ani mm nema ex.
Ale dve veci viem urcite:
1. Nikdy by som nepovysila osobnu pomstu nad stastie mojho dietata. Moj syn svojho otca miluje, nemam preco mu branit v styku s nim. A ak by sme sa aj nedajboh rozviedli a nasiel by si inu partnerku, tak pokial by sa k malemu spravala dobre, tak by som bola stastna aj ja. A cim viac by k nim chodil tym lepsie, nech nestrati kontakt s ocinom.
2. Vdaka pragmatickej povahe bez hysterickych vystupov mame take stastne manzelstvo ake mame.

angua27
15. aug 2011

@lizatko1009, ak by tá "lompa" bola k môjmu synovi milá, snažila by sa mu byť kamarátkou, tak s tým nemám problém. hlavne, aby bol malý s otcom a v harmonickom prostredí. 😎
je mi trošku smutno, že po svete chodia tak netolerantný ľudia. 🙄

martinex
15. aug 2011

@lizatko1009 nehnevaj sa na mna,ale toto co tu pises a radis @zuza_na je pritiahnute za vlasy.... ak by malemu ublizovali alebo by tam nechcel chodit,tak chapem ze by sa mala obratit na sud a branit si syna...ale ak je tam maly spokojny a rad chodi za otcom tak co potom je na tom zle...
ja mam tiez nevlastnu dceru,ktora zije u svojej matky a k nam chodi len na prazdniny...ma dvoch malych bracekov ktorych miluje a je jej uplne ukradnute,ci su vlastny alebo nie... velmi ju lubim ale nidky by som sa nesnazila ju ziskat na "svoju stranu" ci kupit darcekmi... ma 7 rokov,vie ze maminka je len jedna.... ale napriklad s frajerom s ktorym zije jej matka, jemu hovori ocino a je to pochopitelne,kedze s nim je denno denne...a co teraz? mal mu moj muz ist zato rozbit hubu??? decka su mudrejsie ako si myslime a aby si sa raz nedivila,ked ti syn vykrici do oci aka si bola matka....

tinki
15. aug 2011

@zuza_na Ahoj, viem, že je to nepríjemná situácia, ale upokoj sa. v skratke ti môžem povedať, že ty si chlapcova matka. A vždy ťa bude najviac ľúbiť. S tou druhou môže byť sranda, môže byť akákoľvek, ale len ty si jeho matka. Môže s ňou byť kamarát, ale nič viac. A malý to vie. Aj keď len v podvedomí, ale vie to. Ak ti môžem poradiť, nevyzvedaj čo bolo u otca. Nechaj tak, malý ak bude chcieť, tak ti sám povie, aj keď to bude mať zakázané. S bývalými je to vždy ťažké, ale právo na dieťa má a s tým nič neurobíš. Určite ťa chápe každý, aké máš pocity. To všetko sa časom ustáli. Prajem ti veľa sily. Ešte ma napadlo, že to skús využiť vo svoj prospech. Ak bude malý u otca, venuj sa sebe. Oddýchni si, načerpaj sily, choď do kúpeľov alebo niečo. Ber to tak, že ušetríš aj nejaké peniaze. Sú mamičky, ktoré sú na deti samé a nezvládajú finančne takúto situáciu a s tebou by menili.
Tá druhá si musí kupovať chlapcovu lásku cez cukríky, lebo ako inak. Ty nemusíš, teba bude milovať vždy.
Hlavne sa upokoj, ak sa bude chlapček vracať od otca k pokojnej a usmievavej mamičke, bude sa na teba viac tešiť, ako keby ho čakala nervozna a napätá žena, ktorá len vyzvedá čo bolo a ako bolo a všetko mi musíš povedať a nechoď tam atď. Ja viem, je to klišé ale účinkuje to..Teš sa s ním, že bolo dobre, že ty si dačo ušetrila a venuj sa chlapcovi naplno v čase keď je u teba. Tak bude malý šťastný, lebo bude dostávať lásku z viacerých strán.

kepassa
15. aug 2011

ja rozvedena nastastie nie som a dufam, ze sa ani nerozvedieme a nebudem musiet riesit podobne veci ale ako sa hovori clovek mieni, pan Boh meni 😒 ale myslim, ze by mi nebolo tiez uplne jedno a lahostajne a uplne by som sa nadtym len tak nepovzniesla a nemavla rukou ak by moj "ex" robil intrigy a podla mna ak nahovara svojho 5 rocneho syna aby nic nepovedal svojej mame ked sa ho opyta aky bol vikend, co robil ako sa mal /co je normalne a nie je to vyzvedanie/ ale za to ho nahuckaval aby mu vsetko povedal co sa deje doma u mamy...no tak moment. Co len autorka sa ma snazit? jasne, milujeme svoje deti a ich stastie je pre nas prvorade ja by som svojmu manzelovi tiez nebranila v stretavani s nasou malou, lebo viem, ze sa miluju a potrebuju ale nielen ona je povinna sa snazit. Radila by som sa zavolat si s exom a dohodnut sa na stretnuti a vyjasnit si to v klude a prizvukovat mu, ze nech sa snazi pre dobro ich spolocneho dietata snad to pomoze drzim prsty 😒 ☹

cikyta
15. aug 2011

Všetko,čo som chcela napísať, už napísala
@koniarova /plne s nou súhlasím 🙂
Len mi ešte nedá reagovať na vetu
@lizatko1009 v prvom príspevku "a toto nieje dilema,že s nou chodí niekolko rokov a nemajú dieťa.Mne to príde také chore,že vzali sa a už rok prešiel a nemajú deti , ta to daco nedobre už bude."
Však to nemyslíš vážne,že ti to príde chore ???????

lizatko1009
15. aug 2011

@cikyta nepochopila si tej vete, bolo to myslene provokativne ako baby robia, ze maju dlhodoby vztah a nemaju deti a to je problem, ze nemaju? dufam, ze si teraz uz pochopila ako som to myslela, lazda nech si zariadi ako jej to vyhovuje, niekomu to je prijemne, niekomu nie.

cikyta
15. aug 2011

@lizatko1009 nepochopila 😒