Finančná podpora mužov s deťmi z predchádzajúcich vzťahov
Zeny,
Tie, ktore mate chlapov so zavazkami v podobe deti z predchadzajucich vztahov, kolko prispievaju okrem vyzivneho? Mna uz doslova poraza, lebo moj partner je schopny dat vacsinu vyplaty na synov, ktorych ma z manzelstva predo mnou. Hadame sa na tom tak, ze kwby sme boli psi, aj sa hryzieme. Strasne strasne strasne mi vadi, ze neviem kolko penazi im dava, ale viem, ze vela. A ked sa ozvem, tak na mna spusti to otrepane, ze su to jeho synovia a jeho peniaze a ci ich minie na stavkovanie alebo na synov, je to jeho vec. Vzdy som chcela 2 deti a vedel o tom a teraz ani pocut.mame 2 rocneho syna a druhe dieta nepripada do uvahy, lebo on si to financne nevie predstavit. Synom plati velmi slusne vyzivne, mimo toho oblecenie, topanky, skolske potreby. Cez jarne prazdniny lyzovacka v polsku, teraz od zajtra ide s nimi do polska na 3 dni do aquaparku. Kazde leto 10 dni chorvatsko s nimi. Mna z toho poraza stale.
autorka, 360 eur na dve deti?????? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
jaaaaj, prepac, ale toto povazujes za vysoke vyzivne????
Pekne sa stará finančne o deti, to by som neriešila.ak chcete druhé dieťa a teda on bude mať 4 deti dokopy, ako si písala peniaze vidlami neprehadzujete.
Tak nič ine neostáva,manžel nájsť lepsie platenú prácu a ty pracovať plus popri RD.inak to nedáte.
On sľúbil druhé dieťa tebe,ty si vedela, že má deti pred tým 2.tak treba kompromisy asi urobiť.ako inak poradiť.
Alebo manžel do zahraničia,aj tak sa dá.s tým ,že ale budeš na veľa veci sama
Diskutujte doma o tom
Hmmm.. môj ex nedá dcére ani cent navyše a ani za ňou nechodí.. minulý týždeň mala 17, zastavil sa na minútu, aby jej dal čokoládu a dvacku vo dverách 🤷♀️ dcéra je jeho jediné dieťa.. výživné od júla 200€, dovtedy 130. Pamätaj, že raz môžeš byť aj ty v pozícii tej druhej. Aj vtedy by si mala nervy, že tvojim deťom dáva čosi navyše?
Ja mám 300€ a mala ma v júni 2 roky a otec sa zaujíma stará všetko ako ma byt…tebe by sa pacilo na dve väčšie deti 360€? Preboha sa zobuď
@pe_mi Ale prečo by mal on ísť do zahraničia a drieť ako kôň, lebo ona hádže riťou a silou mocou chce dve deti? Už vidím aký vzťah má s jeho deťmi, z jej príspevku mi vychádza, že ich nemá nemá moc v láske... chúďatá deti, otec sa snaži a macocha vyskakuje... on vyzerá ako zodpovedný otec to len ona je sebecká... keby s nimi mala pekný vzťah tak by uznala, že jej syn nie je jedináčik, má súrodencov... a to ako sa im venuje a prispieva je veľmi pekné, práve ona by mala byť na neho hrdá aký je dobrý otec...
autorka, ja ťa chápem. tu si prečítaš názory žien z opačnej strany, ktoré dostávajú výživné od ex, takže empatiu nečakaj. budu ho vychvalovat, aký je super otec.
faktom však je, že je otcom aj vášho syna a je aj tvoj partner, žiaľ nie manzel. mal by si ustrážiť nielen to, že je otcom tých 2 synov. ale aj to, aby nič nechýbalo vášmu spoločnému dieťaťu, aby s ním rovnako kvalitne trávil čas a aby mal aj na jeho potreby. taktiež by mal ustrážiť aj to, že je tvoj partner a má ťa robiť šťastnou. ty reagujes aj preto tak, lebo cítiš, že tých 2 synov akoby uprednostnuje pred vami. na dovolenky chodí len s nimi, vás nechá doma. peniaze nazvyš pre vášho syna tehme už nemá.
porozprávala by som sa s ním bez kriku ako matka jeho syna. muž má mať na prvom mieste partnerku a potom deti. žiaľ teraz sa do mňa obuje väčšina, ale je to tak, len v zdravom šťastnom vzťahu majú deti svoje miesto a vzor .
samozrejme musí sa starať o staršie deti, ale nesmie ukracovat ani vášho syna. žiaľ ako matka jeho tretieho syna nie si jeho manželka, inak by som povedala, že nesmie ukracovat ani teba. žiaľ ako iba partnerka nemáš lepšiu pozíciu. pokiaľ nepochopí, že aj tretí syn a ty máte svoje potreby, tak asi by som sa s ním rozlúčila, lebo neskôr môžeš ľutovať.
Autorka, ked sa budes takto o zem hadzat, moze sa ti stat, ze budes aj ty poberatelkou 180€ "nadstandardneho" vyzivneho a tvoje dieta bude chodit na dovolenky s otcom a svojimi nevlastnymi surodencami a ty si budes sama doma hlavu o zarubnu buchat...
@zmrzlinka8 presne tak, 100% súhlasím s tebou. Autorka to nikde nenapisala, ze jej vadi, ze prispieva na tie nepredvídateľné výdavky, ale vadi jej to, ze pomaly platí všetko na pol.
Uprimne, toto by vadilo aj mne. Lebo pokial dáva, ma dávať všetkým rovnako.
vsak sa s nim rozid.. bude aj tebe platit na dieta nadstandardne vyzivne a druhe dieta si mozes spravit s niekym inym
Veľmi slušné výživné 🥴 tak ja mám na 1 dieta viac než tvoj platí na 2 a nie o 5€ a nezdá sa mi to nejako extra veľa, t.j. aj tak na to dieta miniem stále viac len keď si spočítam mesačne platby na 2x šport, klavír, francúzštinu a druzinu.
1x more, 1x lyžovačka nie je nejaké vyhadzovanie si z kopýtka.
Úplne tvojho muža chápem, keďže osobný limit utiahnuť a zároveň dobre si žiť ja mám 2 deti - on má 3. Už pochopil, ako s vekom narastajú výdavky a nechce si uviazať finančnú slučku na krk zrejme
Áno, vedel že chceš 2 deti, len netušil čo sa z teba po čase vykľuje. Ani sa nečudujem že to ďalšie dieťa už s tebou nechce keď robíš takéto scény kvôli jeho synom, o ktorých sa fakt pekne stará a zaujíma. 😏
180€ na mesiac je podla teba velmi slusne vyzivne?? Fiha… to by som sa pozrela ako by si otocila, keby to bolo vyzivne pre tvoje dieta.
Zobrat deti na dovolenku / vyplnit im aspon cast prazdnin je jeho povinnost (aspon moralna). Ved mu pribal aj vase spolocne, aspon si vytvori vztah so surodencami, ked uz tebe sa to nepodarilo…
Ja nerozumiem, preco si chcela dve deti s muzom, ktory uz dve deti ma, ty nevies pocitat alebo si si myslela, ze starsie deti proste vymaze zo zivota tak ako to robia ini?
A ty si ored otehotnením s ním nevedela, že má 2 deti a koľko a načo im prispieva?
Tvoje dieťa nieje jedináčik. Má 2 nevlastných súrodencov .
Speješ k tomu, že budeš expriateľka s ,,velmi slušným výživným". Dúfam, že potom nebudeš požadovať to, čo ti teraz vadí. A všetko zatiahneš sama lebo veď budeš mať slušné výživné a dieťa nebude rásť a potrebovať oblečenie a že ho teda nepustíš na lyžovačku ani na dovolenku aby to jeho novej priateľke extrémne nevadilo.
Nečudujem sa mu, že nechce s tebou druhé dieťa, keď vidí, aká si. Kto by chcel druhé dieťa so ženou, ktorá tvrdí, że jej dieta je jedináčik, keď má nevlastných súrodencov a ktorá tým deťom závidí peniaze a čas, ktorý s nimi ich vlastný otec trávi.
Keď sa staneš exkou, tak ti zrazu nebude vadiť nechať si preplácať polovicu nákladov na vaše dieťa.
To, že má novú frajerku a decko neznamená, že už nieje otec prvých synov.
Pokiaľ sa finančne stará aj o vaše dieťa , chodíte na dovolenky, tak ťa fakt nič nieje do toho, koľko zo svojho platu dáva svojím deťom. A keďže nieste manželia, tak sú to jeho peniaze a nie vaše.
Ty sa o vaše spoločné dieťa staráš finančne sama? Sama mu platíš oblečenie, stravu? Sama zo svojich peňazí ho berieš na dovolenku? Alebo ti prispieva aj partner? Jaj, či tebe a vášmu môže, len prvým dvom nie.
K tvojej otázke známy platí 200 na dieťa plus 100 na sporiaci účet každému dieťaťu, okrem toho nakupuje oblečenie, pomôcky do školy, berie deti na výlety, dovolenky, do reštiky. Tak isto, ako ich matka.
Na 3 rocnu plati 250€ plus 50€ sporiaci účet. Nepýtam nic navyse, sam od seba jej vzdy ked je s nim kúpi topanky, oblecenie, hracky, viem ze spolu chodia na rozne vylety, wellnessy, akcie a podobne. Neznasam ho, no pred dcerkou to nedavam najavo, on keby si našiel zenu ako si ty, nebol by s takou. Preňho je dcerka všetko. Si naozaj velmi sebecka, uz len ked citim tu tvoju energiu, ten tvoj vztah voci jeho synom tak mi je tych deti luto, tvoj muz by určite rad svojej deti vychovával, no nedá sa, tak sa im snazi vynahradí a dat aspon co sa da. Tvojmu dieťaťu som si ista, dava ovela viac. On je otec vsetkym detom rovnako, nie je otec len tvojmu dietatu, tak si to prosim ta uvedom. A to, ze ta neberie na dovolenky so synmi je podla mna tvoja zasluha, prisposobil sa tvojmu postoju a tvojmu vztahu k jeho synom a radsej ich od teba asi chrani a ide bez teba... Kto by chcel vystavit svoje deti nenavistnej macoche ktora chrli smerom na deti zlc, neznasa ich a dennodenne sa kvoli nim hada s partnerom. Sama si za to môžeš
Nepisala som, ze mi jeho synovia vadia alebo ze ich nemam rada. Neviem ako ste to vydedukovali, ale nie je to pravda. Na dovolenky s nimi chodit nechcem ja, jeho synovia su uz skolaci, nas syn mal len teraz minuly mesiac 2 roky. S takymi vekovymi rozdielmi co by sme spolu na dovolenke robili. Ja chcem pokoj a klud oni potrebuju vzdy nejake aktivity. Mne nevadi ani vyzivne ani to platenie sudom to ma. Vadi mi,ze plati pomimo co platit nemusi a hlavne, ze mi nikdy nepovie kolko platil. Peniaze mame tak normalne, nemame nazvys. Ale dakujem za komentare, ak je normalne ze rozvedeny chlap ma protezovat viac deti z predosleho vztahu tak beriem na vedomie a prisposobim sa situacii
Z toho ako ty vidíš váš rozpočet, naozaj si ďalšie dieťa nemôžete dovoliť a musel by ostatným dopriať menej ? Nie sú financie len výhovorka, ale v skutočnosti si proste uvedomil, že ďalšie dieťa už jednoducho nechce? Rozumiem sklamaniu, keď ste boli nejak dohodnutí, na druhej strane, toto sú veci, ktoré sa ťažko plánujú a človek ich prehodnotí…
Tak na miesto budovania súrodeneckého vzťahu ich od seba distancujes a budes vraviet ze mas jedinacika. Predstav si ze ty mas toto dieta, mas dalsieho muza a s nim by si mala ďalšie dieta a tvoj muz by to svoje dieta volal jedináčik. Ved to je uplne odveci a podla mna vacsina zien by sa snazila o strávenie casu s detmi z predosleho vztahu spolu s manželom a vlastnym dieťaťom, zajtra maju ist do polska na wellness ci co si to pisala, nejdes, tvoja volba, okej, tak je jeho volba s takou zenou neribit si dalsie dieta, lebo preco by mal, preco by sa mal rozkrajovat, lebo namiesto toho aby si spajala, rozdelujes. Aj ked su starsi mohli mat medzi sebou vztahy, spoločné zážitky, v budúcnosti sa podrzat, pomoct si, ale nedala si tomu sancu lebo nechceš, lebo tvoj je ore teba jedinacik a len tvoje dieta bude jeho súrodenec. Prepac, mam v sebe kus pochopenia aj pre teba, ze chceš dalsie dieta, ale po vsetmom co si napísala zdielam viac empatie s muzom a s tymi detami. Na tebe bolo aky vztah si s nimi vybudujes, distancovala si sa, odpojila si súrodencov, on si to tak určite nepredstavoval a ked sluboval dalsie, mal pred ocami nieco ine, nez aka je realita a na zaklade tej sa rozhodol uz inak... Chapes, tak mohol platiť dovolenku tebe a vasim detom a svojim dalsim dvom detom, takto musi platit 2 dovolenky lebo ty nechces ist a nimi.
My sme zmiešaná rodina. Spolocne deti nemame. Co sa tyka mužovho syna, zabezpečujeme komplet vsetko oblecenie u nas, dovolenky, chaty a vylety s nami. Mna by ani nenapadlo ist k moru bez neho napriklad. Aj chaty s rodinou plánujeme ako ho mame my, vsetci sa uz naucili, ze sa musia pytat, kedy je u nas, ak sa nieco chysta. Oblecenie ako zimne a obuv zabezpečuje muz ale aj mužova ex. Cize je to podla mna 50 na 50. Vreckové, školské vylety sa striedajú, nikdy sme to nepreratavali na eurá, kto da viac alebo menej. Takze tvoj muz neplati nic neštandardne. Podla mna je to norma, co by mala byt pre kazde dieta. Dieta ma pravo aj chodit na dovolenky, aj lyzovat, aj mat kruzky atd…… aj keby s nimi zil lacnejsie by ho to nevyšlo 😉. A teda zivit 4 deti, to sa musite uz obracať obaja. A to je jedno, ze chalani nie su tvoji bio, akonahle si zoberies muza s detmi, musis prijat aj deti ako jeho súčasť.
Letela by si von oknom aj s tvojim kľudom. Rozdeľujes súrodencov a radšej sedis doma na riti aj keď by si mohla ísť s nimi 🙂 dvojrocne decko nie je batoľa. Nečudujem sa, že decko ďalšie s tebou nechce. Takýmto sebeckym správaním sa pripravuj, že budeš sama. Tvoje dieta nie je pupok sveta pre každého! On má aj dva ďalšie deti. Fuj nechutná cela tvoja téma. Dlho som nebola taká znechutená
Môj platí výživné aj so sporením na jedného viac ako raz toľko, čo tvoj na dvoch. Prosím ťa čo to je 180 eur na teenegera? U nás oblečenie a šport platí takmer všetko muž, jeho ex mimo stravy nemusí platiť takmer nič. A teraz sa podrž, mužovmu synovi kupujem veci dokonca ja za moje peniaze. Keď vidím peknú mikinu či čokoľvek, kúpim mu to. Je s nami každé prázdniny a ľúbim ho. Do toho vzťahu som s tým išla. Že môj muž má dieťa, ktoré bude súčasťou nášho vzťahu. Koľko krát bol muž pracovne preč, zobrala som si chlapca na víkend ja. Moja dospelá dcéra ho má rada, majú skvelý vzťah. Ty si zatrpknutá zlá žena, vyhováraš sa že nemôžete na dovolenky spolu, lebo vekový rozdiel. Veď ľudia majú taký vekový rozdiel medzi vlastnými deťmi? A čo myslíš, jedno nechajú doma keď idú na dovolenku, lebo veď čo by robili deti s takým vekovým rozdielom? Je mi z teba zle. Namiesto toho, aby si tie deti prijala, pretože sú to nevlastní súrodenci tvojho dieťaťa, robíš toto. A ešte si hlúpo myslíš, že ako dobre robíš. Ja sa čudujem, že tvoj muž chcel vôbec jedno dieťa s takouto zlou ženou. A nie že nechce druhé, skôr či neskôr nebude chcieť ani teba. A dobre urobí. Len škoda, že len a len tvojou chybou pripravíš v takom prípade svoje dieťa o otca.
Jaaaj zeny zeny, ste sa do nej rozbehli ako sliepky k zrnu. Nevšimaj si ako ti tu naložili. To sú také ženy, čo nevedia pochopiť aj druhú stranu. Otázky na teba: teba a vaše spoločné dieťa bráva na dovolenku? Porovnateľnú s tou vášou? Dalej pises ze ste sa dohodli na 2 detoch a zrazu sa otocil, no to velmi nie je fer voci tebe. Ano je fajn ked otec prispevia aj na ine vydavky, ale zase lyzovacka v Polsku? Pochopim okuliare, pocitac....ale zase lyzovacka v Polsku mne uz pride dost nadstandart. S tym suvisi aj komplet lyz.vybava ak su nmdeti mensie a rastu...to tiez hradi iba on? A zaujima ma teda hlavne, ako dovolenkuje s tebou a vasim spolocnym dietatom. Tiez aky maju vztah jeho deti k vam ako k rodine, chodia k vam? Kolko maju rokov a ked su u vas aj pomozu? Alebo len sedia a obskakuj nas? Zapajaju sa do chodu vasej rodiny?
Poviem ako je, ja som z rozvedenej rodiny a aj v okoli mam plno rozvedenych rodin a zase uz je niekedy dost okate, ked tie deti otca vycuciavaju a poznaju ho iba na za lyzovacky, peniazky, vybavovacky, aj tu by mala byt zdrava hranica.
A tiez ma zaujima ako s nimi dobolenkuje matka. Ked maju teda u otca takyto nadstandard, ze lyzovacka v Polsku, aj ona s nimi chodi sa lyzovat do zahranicia? Ci len otec staraj sa ty a ona ich max vezme na jednodnovy vylet do Bojnic. Aj toto by malo byt adekvatne od oboch rodicov.
Naozaj si tu nevsimaj priblble komentare.
A ja by som zas autorku nehejtoval, jej pocity su opravnene. Chce mat rodinu a dieta. Som slobodny otec s 1 dietatom a takisto by ma do svadby a dietata uz nikto neprinutil ani s 9mm pri hlave. Kazdopadne ja mam tolko chochmesu aby som sa neslubil slobodnej bezdetnej lebo viem ze by som jej znicil zivot.Ako slobodna bezdetna mas pravo na kompletnu rodinu so svadbou a dietatom a vsetkym co k tomu patri a na to si si vybrala extremne zly material. Neviem kolko mas rokov, ale vazne by som zvazil rozchod a najdenie si normalneho partnera ak tvoj terajsi chlap nie je extra zabezpeceny a nedostanes sa aj ty medzi jeho priority (co podla vyzivneho asi nie je)
A pre tvoju info to vyzivne je smiesne na 2 deti, nie ze stedre. Asi tolko.
@tttbb ale vyzivne sa urci aj podla prijmu rodica. Takze ak ma vyzivne 180 eur na dieta tak taky velky prijem ten otec asi zase evidentne nema.
Jaj vy uz mate 1 dieta, zle som to precital. No v tom pripade ti neostava uz nic ine len prijat taku realitu aku si si navarila.. Mala si si lepsie vybrat na zaciatku prepac.. Ale tak pokial sa stara aj o vas a nijak vas nezanedbava tak nechapem co riesis. Ved pojdete do aquaparku vsetci.
My mame s ex striedavku. Plati mi ale aj výživné plus platí všetky výdavky okolo školy a škôlky, všetky krúžky, tábory, pomôcky do školy. Na topánky a take sezónne oblečenie ktoré si deti nosia zo sebou sa väčšinou skladáme.
Ja to vidím zase troška inak, sú to jeho deti a je ok že im prispieva viac ALE!
Jej partner má teraz už aj druhú rodinu a je na mieste aby toto s autorkou riešil . Mne by veľmi vadilo že by som nemala prehľadne o financiách v domácnosti.
180 euro na každé dieťa je za mňa také normálne výživné (veľa žien dostáva omnoho menej), ale rozhodne to nie je štedré výživné.
Tvoj manžel by si mal uvedomiť že teraz má dve rodiny a treba zabezpečiť obe rovnako, nie že synom dá polku výplaty a pre vás neostane. Ak ti sľúbil 2 deti mal by to dodržať.
Všetko má rozumnú mieru. Veci ako kúpiť topánky, zobrať deti na výlet keď sú u vás, dať im pár eur ako vreckové alebo kúpiť niečo do školy je za mňa úplne vporiadku až priam samozrejmosť.
Ale sú veci ktoré by si mohol odpustiť keď vie že tie peniaze vám chýbajú. Naozaj nemusí deti brať na 10 dní do Chorvátska alebo na 3 dni do Poľska sa lyžovať keď na to nemá. Program s nimi si môže spraviť aj iný, nemusí to byť zrovna pri mori alebo na svahu.
@tamitamitami Ona nepise, ze im neostava, len zavidi, ze plati detom z prveho manzelstva. A to je rozdiel. Nikde nepise, ze im peniaze chybaju, iba to, ze ich vidlami neprehadzuje 😝

A zjavne suhlasil,kym bolo medzi vami kludne obdobie. Ak na neho vyskakujes,tak sa nedivim,se dalsie nechce