icon

Finančná podpora mužov s deťmi z predchádzajúcich vzťahov

29. mar 2024

Zeny,

Tie, ktore mate chlapov so zavazkami v podobe deti z predchadzajucich vztahov, kolko prispievaju okrem vyzivneho? Mna uz doslova poraza, lebo moj partner je schopny dat vacsinu vyplaty na synov, ktorych ma z manzelstva predo mnou. Hadame sa na tom tak, ze kwby sme boli psi, aj sa hryzieme. Strasne strasne strasne mi vadi, ze neviem kolko penazi im dava, ale viem, ze vela. A ked sa ozvem, tak na mna spusti to otrepane, ze su to jeho synovia a jeho peniaze a ci ich minie na stavkovanie alebo na synov, je to jeho vec. Vzdy som chcela 2 deti a vedel o tom a teraz ani pocut.mame 2 rocneho syna a druhe dieta nepripada do uvahy, lebo on si to financne nevie predstavit. Synom plati velmi slusne vyzivne, mimo toho oblecenie, topanky, skolske potreby. Cez jarne prazdniny lyzovacka v polsku, teraz od zajtra ide s nimi do polska na 3 dni do aquaparku. Kazde leto 10 dni chorvatsko s nimi. Mna z toho poraza stale.

petracandle
30. mar 2024

A presne pre toto je pre mňa rozvedený chlap s deťmi NO GO...lebo by som sa musela zmieriť s tým, že si ma nikdy nevezme (lebo pánko má zlé skusenosti), že so mnou už mať deti nebude/maximálne jedno (lebo pánko už deti má), že bude dávať polovici výplaty na výživné, a zase keby neplatil nič alebo minimum by mi nedalo svedomie, že pánko na ne kašle. Takže rada - nezacinajte si s takýmito chlapmi alebo rešpektujte jeho záväzky.

trgypadl
30. mar 2024

@huxy Slubil dieta? Dieta je hracka?to, ze chcu druhe dieta musia citit rovnako, nie ze on jej to slubil pred 3 rokmi napr. Ak ma takyto vystup vzdy, ked im nieco zaplati ani sa necudujem, ze od druheo dietata ustupil

trgypadl
30. mar 2024

Autorka, este mi povedz, ze sa rozviedol kvoli Tebe a to bude fakt klinec do rakvy. Vies kolko partner zaraba? Ty si dupnes, ze chces druhe dieta? No pri Tvojich reakciach by ma ani nehlo

majlo1234
30. mar 2024

@mariaa79 presne tak, tento pocit pochopia dobre ken tie zeny, co to zazivaju.

Autorka, jedine, co robis zle, je ze sa s nim hadas. Nehadaj sa, chces ho za partnera aj nadalej? Toto si rozhodni, ak nie, daj si stanovit vyzivne aj ty, synceka mu supni na spolocne dovolenky a budes mat cas aj na sebarealizaciu(inak surodenci by mozno dobre vychadzali, u nas je velky vekovy rozdiel tiez a deti sa navzajom miluju)
Ak chces s partnerom ostat, narokuj si pre svoje dieta na rovnaky standard, mas na to pravo. Tatino ma asi bycitky svedomia, ja to poznam od nas, aj moj plati mega vyzivne, deti nevidi niekedy mesiace, ked konecne dostane dceru, ideme sa vsetci posrat, rychlo vylety, dovolenky, nakupy, lebo mala nedojde ani s poriadnymi vecami. My mame financie oddelene, na nase deti mi rozhodne neprispieva tolko, ale zatial to zvladam, takze neriesim, ale samozrejme ma to vnutri skrie. Zaroven si uvedomujem a dufam, ze ked sa raz rozvedieme, aj nase spolocne deti budu mat super otecka, ktory ich takto rozmazna😂 a ja dufam tiez dostanem byt a auto zadarminko

huginko
30. mar 2024

0 eur, výživné 100 eur.syn ma 15 rokov

ropucha6
30. mar 2024

@tamitamitami ale on si ju nevzal za manzelku. Takze su to vysostne jeho financie…bohuzial.

huxy
30. mar 2024

@trgypadl dieťa nie je hračka, veď to nikde nepíšem 🤦‍♀️
Ale raz keď sa partneri dohodli na počte detí, a zrazu ocinko ustúpi, lebo nemá financie na ďalšie dieťa (lebo nadštandardné financuje deti z prvého manzelstva-a tým nemyslím výživné ale všetko to spomínané navyše), tak je to podľa mňa rána pod pás a určitá zrada.

trgypadl
30. mar 2024

@huxy raz, ked sa partneri dohodli na pocte deti? Pockaj, ak sa pred 5 rokmi dohodnem na 3 deťoch, tak si tie 3 deti stoj čo stoj urobim, lebo dohoda? Sice vztach ma turbulencie, ale dohoda bola taka? Partner vidi, ze uz teraz to nie je so súrodencami na dobrej ceste, tak si este spravi 4, lebo dohoda🤦‍♀️ma rozum!

ropucha6
30. mar 2024

@huxy mozno tie financie nebudu uplne pravy dovod, ale proste uz s nou dalsie dieta nechce.

trgypadl
30. mar 2024

@huxy nadštandardne financuje deti z 1 manželstva? Ved je otec! Ci po rozvode staci poslat vyzivne? A dalej sa nema zaujmat? Ty si daj tiez facku

huxy
30. mar 2024

@trgypadl nemám dôvod si dávať facku
🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

kaktusik007
30. mar 2024

@vinkel on ich chce brat, autorka je ta, co dovolenky s jeho starsimi detmi odmieta ----- lebo to su skolaci a jej ma dva roky a to su uz ine zaujmy 🤣🤷🏼‍♀️🤦‍♀️

bmolko
30. mar 2024

Takže by si bola spokojná, keby ta opustil a neplatil ti na syna nic navyse? Na vsetky mimoriadne platby by si bola sama? Asi nie, že?

matkahelka
30. mar 2024

@huxy na sude by sudca povedal, ze v prvom rade ma zabezpecit standard uz zijucim detom a tak plodit dalsie. a inak, neexistuje nic take, ako dohoda o pocte deti, pretoze okolnosti sa v zivote menia. aj u normalne fungujuceho paru, kde chlap nema ine deti sa to stava, vid tu mnohe diskusie- zeny tu pisu ako chcu dalsie dieta a chlap nie. a teda, v tomto pripade chlap urcite nadstandardne deti nepodporuje. ak by pisala, ze plati 500€ na dieta, 3x do roka ich berie ma maledivy, ano, to by bol nadstandard. ale 180€ vyzivne? polovicu za tabory a zimne komplety? chorvatsko? sorry, toto od nadstandardu je na mile vzdialene. ak toto je pre niekoho nadstandard, ma latku sakra nizko nastavenu.

kaktusik007
30. mar 2024

@huxy fuuu, ze nadstandardne financuje deti z prveho manzelstva..... na toto uz fakt nemam slov

mariaa79
30. mar 2024

@trgypadl keď budeš chodiť v jej topánkach ,tak sa môžeš vyjadrovať k tej situácii.Samozrejme je otec a deťom patrí nie len výživné ,ale je aj partner a deti má tri ,nie len dve.Teda treba financie aj čas deliť spravodlivo má naň nárok aj ona nie?

trgypadl
30. mar 2024

@mariaa79 rada by som poznala nazor aj partnera😉prepac, ale jej prvotny prispevok hovorí za všetko, vyliala vsetku svoju zlc na deti, ktore vo svojej podstate za nic nemozu

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
mariaa79
30. mar 2024

@lonely66 ona píše že partner je schopný dať väčšinu výplaty na deti z predchádzajúceho vzťahu .tým pádom je jedno koľko zarobí ,väčšina je dosť veľa z akého koľvek platu .

trgypadl
30. mar 2024

@mariaa79 to moze byt len jej subjektivny pocit, ze dava vacsinu vyplaty

huxy
30. mar 2024

@matkahelka
@kaktusik007 autorka jasne píše, že jej partner je schopný dať väčšinu výplaty na deti, čiže mne to príde ako nadštandard. Keď posiela určené výživné, kupuje oblečenie, topánky, školské potreby, chodia niekoľko krát do roka na dovolenky ....
Pre mňa osobne to je nadštandard.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
petulda333
30. mar 2024

@hrabovo nie 😁 on ma dve dcery,a viac bez prace ako v nej 🙆

sissy27
30. mar 2024

@radkovadanka nadstandard by bola lyzovacka v Aspene, nie lyzovacka v PL. Lyziarsku vystroj nie je potrebne kupovat, za par € sa da pozicat na kazdom svahu a kazdy pricetny clovek to aj robi v pripade deti.

Autorka: to co je za klamstvo, ze jeho synov mas rada? 😂 keby si ich mala rada, tak by ti zalezalo na spolocne stravenom case a na vztahoch vsetkych troch deti. Ty mas rada seba a svoj klud. Ze pubertaci a 2r nemozu ist spolu na dovolenku si kde videla? Myslis, ze rodiny, ktore maju taky rozdiel medzi detmi, ich separuju? Nie, funguju, pretoze kde je vola tam je cesta. Ty tu volu nemas, tak to aj tak u vas vyzera. Uz ked nechces ist s nimi ty, tak posli aspon krpca, nech si pozna bratov. Lenze to by zas tvoje ego neprezilo…

vevapeto
30. mar 2024

Keď si si začala z rozvedeným/rozvádzajúcim sa kôli tebe, to je jedno, tak čo si si myslela? Že bude mat oči len pre teba a vaše deti? Je od neho správne, že trávi čas aj so synmi a tvoja smola, že finančne neutiahne 4 deti….na túto dobu je to veľa.

yvankamala
30. mar 2024

Slová môjho ex: žena je vždy len cudzia, ale deti sú jeho krv...🫣 môj ex platí výživné, vzdy sa podieľal na vyšších výdavkoch ako boli napr. strojčeky na zuby a rôzne športové aktivity (to sme platili 50/50 ),plus v zime lyžovačka a letná dovolenka (on s detmi). Robil to sam od seba a nemá nejaký extra nadštandardný plat. Časom mu pribudla ďalšia vyzivovacia povinnosť a co viem, robí to tak isto

bluka2
30. mar 2024

“Svoj klud” - to je vo veku, keď si želás mať ešte bábätko fakt divný argument. Keby si mala ďalšie babo, o ktoré sa treba starať den a noc a k tomu 3 ročne dieta, aký kľud by to bol? Spoločná dovolenka s veľkými deťmi je väčší kľud než to 😂
Vidíš, tvoje argumenty nedávajú moc zmysel… asi chceš mať kľud špeciálne od jeho deti, to je všetko. Ak chlapovi rozprávaš toto, čo tu píšeš, nepohne sa to k lepšiemu…

sissy27
30. mar 2024

@bluka2 presne, ak su dobre vztahy, tak starsi sa chvilu ochotne prebavia s najmensim a rodicia si mozu oddychnut. Aspon co ja vidim vo svojom okoli, tak to tak je, ze pubertaci tych prckov lubia a venuju sa im sami od seba aspon obcas.

lonely66
Odpoveď bola odstránená