Finančná podpora mužov s deťmi z predchádzajúcich vzťahov
Zeny,
Tie, ktore mate chlapov so zavazkami v podobe deti z predchadzajucich vztahov, kolko prispievaju okrem vyzivneho? Mna uz doslova poraza, lebo moj partner je schopny dat vacsinu vyplaty na synov, ktorych ma z manzelstva predo mnou. Hadame sa na tom tak, ze kwby sme boli psi, aj sa hryzieme. Strasne strasne strasne mi vadi, ze neviem kolko penazi im dava, ale viem, ze vela. A ked sa ozvem, tak na mna spusti to otrepane, ze su to jeho synovia a jeho peniaze a ci ich minie na stavkovanie alebo na synov, je to jeho vec. Vzdy som chcela 2 deti a vedel o tom a teraz ani pocut.mame 2 rocneho syna a druhe dieta nepripada do uvahy, lebo on si to financne nevie predstavit. Synom plati velmi slusne vyzivne, mimo toho oblecenie, topanky, skolske potreby. Cez jarne prazdniny lyzovacka v polsku, teraz od zajtra ide s nimi do polska na 3 dni do aquaparku. Kazde leto 10 dni chorvatsko s nimi. Mna z toho poraza stale.
@rikarika lenže toto autorke zjavne nevadilo, nevadilo ze ma muža so záväzkami, nevadilo ze ďalšiu svadbu nechcel. Predpokladám ze ten muž jej nedal nôž pod krk aby s ním bola. Mala možnosť výberu.
Mňa by zaujímalo koho ten byt kde žijú je.
A takisto mne ako rodičovi by vadilo keby dieťa nemôže do môjho bytu len preto ze by mojmu partnerovi vadilo ze je tam moje mladšie dieťa a nemalo by kľud.
A ako mala autorka možnosť výberu vtedy, ma aj teraz.
Ale tiež mi nepríde úplne v poriadku ze deti z predchádzajúceho vzťahu nemôžu ku mne domov ale partner dupe nohami ze chce retazivu materskú.
@lienka.7 prečo by mali byť všetky ex také... Ja mam tiež ex manžela a dcéra je pri mne. A od ex manžela som za celú dobu nepýtala ani raz nič naviac. Ešte keď ju mal. Aj cez leto namiesto 2 týždňov 3, nemusel výživné poslať aby si mohli viac užiť.
V ich prípade je chyba na oboch stranách on jej sľúbil dve deti a časom prišiel na to ze ti nevychádza. Ale on a tiež môže mať vaic súdneho rozumu a keď sa nezmesti viac ako ich jedno dieťa do byt tak miesto trvania na reťazí ej materskej mize priložiť ruku dieli a podeliť sa finančne na tom aby mali väčšie bývanie. Aby sa tam Všetcia zmestili a nie ona žije v tom ze on je klamal lebo už druhé dieťa nechce a ona nerobí absolútne nič preto aby spolu trávili čas ako rodina lebo jeho staršie deti sú veľké a ich syn potrebuje kľud.
Ako neviem medzi mnou a súrodencom je takmer 9 rokov rozdiel a nebývali sme oddelení kvôli vekové mu rozdielu.
Ale teda ja by som nechcela mať partnera ktorý nemá rád moje dieťa a nechce s nim tráviť cas
@sense Tak to si jedna z mala, ze nemusel posielat vyzivne ked ma dieta navyse :D Moja ex by mi povedala, ze to nie je moja povinnost mat dieta, je to len pravo. Povinnost je posielat vyzivne. A ked ho aj mam navyse tak este aj pocuvam ze sa staram malo :D Ale moja ex je taky pripad ako popisovala ta uzivatelka hore, ze ideal keby som posielal asi 900 mesacne a este k tomu mal dieta tristrte roku z roku :D
Rozdiel medzi dieťaťom ktoré mám denne pri sebe a dieťaťom , ktoré pri sebe každý deň nemám je priepastný. Neviem akú formu starostlivosti má , ale každý fajn otec , ktorý má s dieťaťom vzťah , si uvedomuje že rozchodom / rozvodom dieťa poškodili. A je jedno , kto odišiel , kto sklamal. V kontexte k tebe sa ti to zdá možno nefér, v celospoločenskom kontexte , takých rodičov potrebujeme viac. Tvoje ego s tým možno bojuje , ale takto si vzťah pochováš.
@lienka.7 no počkaj, prečo by sa bývalá manželka mala starať o deti bývalého partnera a novej partnerky? Tu sa predsa nová manželka vôbec nestará o jeho staršie deti. Ty by si poslala dvojročné dieťa samé k bývalej tvojho muža? Alebo má ísť bývalá na dovolenku aj s tvojím manželom/ partnerom? Keby mal môj bývalý nejaké ďalšie deti a moje deti by sa s nimi chceli stretávať, boli by u mňa vždy vítané, ale zas nie batoľatá bez mamy, to nie.

Zijes s muzom ktory uz jednu rodinu ma. Nebolo by spravne, keby svoju prvu rodinu odsunul na vedlajsiu kolaj. Boli tu skor, vedela si o nich. Je normalne, ze sa o deti stara. Ved su jeho. Pises, ze mate maly byt pre jeho prvu rodinu. Ale aj tak si chces vydupat dalsie svoje dietat. To uz nevadi ze byt je maly? Ak si k chlapcom nenajdes cestu, nebudes fér a spravodlivá, nebude to fungovat. Robis si to tazkym jedine ty