icon

Išiel by po mojej smrti syn k otcovi?

20. mar 2023

Ahojte zaujíma ma jedna vec mám malého syna otec o neho záujem nemá nestará sa poriadne ani výživné neplatí . Moja otázka znie keby som zomrela kam by syn išiel ku tomu otcovi? Či ku komu Či ku mojej rodine ? Ďakujem za odpoveď

petrastrbanikova
20. mar 2023

Otcovi

viestta
20. mar 2023

O zvereni do opatery by rozhodoval sud, v najlepsom zaujme dietata. Nemusel by ist primarne k otcovi, obzvlast ked je dieta zverene do opatery tebe. A ktokolvek by mohol v tom pripade poziadat sud o zverenie do opatery, aj tvoji pribuzni

brezza
20. mar 2023

Urcil by to sud. Vobec nemusi ist k otcovi.

pribinak
20. mar 2023

Úrad prace by oslovil otca či má zaujem, ale aj príbuzných z tvojej strany, ktorí majú s dieťaťom nejaký vzťah, napr tvoji rodičia, teda stari rodičia dieťaťa

Ak by sa preukázalo že stari rodičia majú vzťah s vnukom, vnuk ich pozná, stretávajú sa či dokonca bývajú spolu tak je dosť mozne že by dostali prednosť pred otcom dieťaťa ktory o dieťa nejavi zaujem

pribinak
20. mar 2023

@petrastrbanikova to vôbec nie je take jednoznačne

petrastrbanikova
20. mar 2023

@pribinak áno takto som to myslela ako si to napísala len sa mi nechcelo rozpisovať…ale vždy najprv sa rieši otec a keď nie je záujem ide to ďalej

autor
20. mar 2023

A neviete či sa to dá dáko teraz riešiť? Nakoľko sa bojím zistila som ze berie drogy hra automaty a jeho rodina tiež nemá záujem o dieťa no keby tam mal ísť bolo by to pre neho veľmi zlé

brezza
20. mar 2023

Takemu dieta nezveria neboj sa. A domnievam sa, ze by ani nemal zaujem

pribinak
20. mar 2023

Teraz nijako. Však žiješ.
Keď budeš na smrteľnej posteli tak tvoji príbuzní mizu požiadať z dôvodu tvojej vážnej choroby a terminalneho štádia o zverenie maloletého do ich starostlivosti

anjelicek26
20. mar 2023

My mame spisany zavet pred notarom, kam by sme chceli, aby deti isli a preco. Ci na to bude prihliadat sud - ciastocne urcite...zvysok uz nebude v nasich rukach.

danielahamar
20. mar 2023

@anjelicek26 tiež sa o tom doma s deťmi rozprávame, hlavne teraz ako mame malého, že keby niečo, tak chcem, aby ho vychovali jeho bratia, keďže jeden už je dospely a druhy čochvíľa bude. Nikoho iného z rodiny nepozná až tak a nechceme ani, aby ho mal niekto iný.

svetlonos
20. mar 2023

Mna sa kedysi pytala priatelova sestra/ teda skor to znelo ako prosba- ci by so
si maleho vzala aj tym priatelom k sebe. Teda keby sa jej a otcovi dietata nieco stalo. Jejvseszra s muzom tiez spisali pred notarom aby v pripade ich smrti deti isli do opateri svagrinej z muzovej strany.
Skus tak aj ty urobit. A prajem ti aby si zila dlho predlho. Ta zena, ktora ma o to prosila, ked bol syn asiv1 rocny uz zomrela. Chlapec ma teraz 12 rokov . Ty len zi a osetri to pre istotu niekym s tvojej rodiny.

liz_lemon
20. mar 2023

@anjelicek26 nezijes v SR, zbytocne sa teda k tomu vyjadrujes, u nas sa mozes aj na hlavu postavit, ale nikto nebude brat do uvahy nieco take, ako popisujes, sud rozhodne o tom, komu zveri dieta, nemusi to byt otec, ani ziadna pribuzna osoba, ak to nebude pre dieta vhodne

oslo1
20. mar 2023

Neviem, ci sa to robi na Slovensku. Ale byvam v UK a Tu sa robi Zavet, Posledna Vola, The will
Ja to akurat spisujem s pravnikom. Je tam presne urcene, kto sa Bude o syna starat, keby som zomrela. Sid na to prihliada.

anjelicek26
21. mar 2023

@liz_lemon ak to nebude vhodne, tak by to neslo nikde. Ale neverim, ze sud ani trochu neprihliadne na poslednu volu rodicov a to, na com sa dohodli dopredu s rodinou v pripade, keby sa nieco stalo.

kvetinka75
21. mar 2023

skús sa spýtať notára, právnika. Možno sa to dá nejako ošetriť.

moonlight1210
21. mar 2023

@brezza mohol by kludne prejavit zaujem, lebo nebude vidiet dieta, ale zadarmo vrecko euriciek na automaty. Kadejake pridavky, sirotske po matke, atd.

Ale ak sud poziadaju o zverenie pribuzni, napr. stari rodicia a dolozia dokazy o ich blizkom kontakte, ze dieta s nimi travilo cas, ma u nich zname prostredie, atd, mohli by dostat prednost pred otcom, i ked by aj on javil “zaujem” zrazu byt otec.
Sud by to mohol vyriesit salamunsky. Zverit dieta starym rodicom a otcovi pre zaciatok urcit stretavanie, kedze ma zaujem.
Hned by sa ukazalo, ako hlboky ozaj je.

zuzinka888
21. mar 2023

Ak sa nestara a neposle ani vyzivne, pochybujem,ze by sa chcel starat full time. Je to cudzi clovek pre chlapca, a musi mat pre dieta aj vytvorene podmienky.

horty99
22. mar 2023

Ja nerozumiem otázke. Ak by sa ti niečo stalo - nezaujíma sa - neplatí a i - čo by sa zmenilo tvojou smrťou ? Vstúpil by si do svedomia ? Ak áno mohla by si byť na 2 svete v kľude že dieťa ma aj 2 rodiča - neskoro ale predsa. Nikomu dieťa nenanútiš - a ak by ho nechcel - tak ako opisuješ že - sa nestará - neplatí a i - tak určite by sa nezmenil. Jedine že je to inak . Prioritne po srmti jedného rodiča ide dieťa k druhému - ale nie proti jeho vôli.

taja567
Autor odpoveď zmazal