Je dôvod na rozvod napísaný správne?
Ahojte baby môžem mať takto napísaný dôvod? Či to zostrucnit ja som to aj prikrášlila aby som ho nevykreslika úplne zle aj keď si to zaslúži.

@lucia23529 a čo sa styku týka stačí že otec je oprávnený stýkať sa so synmi každý nepatrný víkend v sobotu a nedeľu v čase od 10.00 do 17.00 alebo po dohode s matkou.
Stačí to takto? Nejdem rozpisovať prázdniny on aj tak pracuje na smeny aj tak bude robiť problémy. Deti majú 4a5 rokov Vianoce nerozpisem beriem to tak že keď padnú na nepatrný víkend 🤣 či? Ja akože som ochotná sa dohodnúť ale nie s niekým kto robí zle
@lucia23529 a potrebujem potvrdenie o spoločnom bydlisku lebo niekto vraví že to netreba. Pošlem len tento návrh fotokópie rodných listov deti a sobasneho listu to nemusí byť overené či? A len teda poslať tri kópie na okresný súd však
Plus kolok 100 eurový
Kópie nemusia byť overené, potvrdenie o poslednom spoločnom bydlisku treba
@rachel36a ach to som dúfala že netreba :( ja totiž robím pod obecným úradom a nechcela som nech sa rozkrikne že sa rozvádzal hneď teraz...a to sa dáva asi na matrike čí? Tam stačí keď pôjdem sama a vypýtať potvrdenie o našom spoločnom pobyte? Ja som niekde čítala že to nebolo potrebné
Dala by som po dohode s matkou nedala by som od do .,a potom k výživnému by som dala že výdavky ako sú výlety školské aby platil polovicu ak ma krúžok a platí napríklad obleky na tanečný alebo hudobne nástroje sú to veľké položky
@slavka1988 a to tam aj rozpusot že polovicu mimoriadnych výdavkov ako napríklad krúžky, tábory, zubný strojček, výlety. Takto to stačí?
A fakt blbá otázka ale ja som okres Púchov a teda my máme okresný súd až Považská Bystrica? Lebo v Púchove mi nič nenašlo
Ja by som rozpísala aj ten strojcek aj krúžky lebo ja poberám výživné a veľa krát mame nečakane výdavky a na tom sa už otec podieľať nechce takze za mna určite ano
Ak chceš nápis ja som z Pb a tiež som to riešila
Daj aj plavecký a lyžiarsky výcvik, škola v prírode, a iné školské aktivity všeobecne.
Z toho textu by som trošku skresala opakujúce sa výrazy, a ak máš ešte nejaké iné argumenty ( napr. že ťa udrel, inak ublížil, alkohol), to si nechaj ako bonus na pojednávanie. Prosím ťa nešetri ho 🙏.
V návrhu ok, lebo ho musíš vytlačiť 3x, 11 je tvojrovnopis, 2 x podávaš na súd } z toho 1x založí do spisu a 1x pošle mužovi spolu s poučením, a listom s termínom pojednávania. Tak je dobré nech vidí iba časť tvojich tvrdení a potom na pojednávaní povedz všetko natvrdo. Takýto hajzel si nezaslúži, aby si ho vykreslovala krajšie ako je. Lebo sa vám môže rozvod naťahovať, veď keď nie je taký zlý, môžete ísť do poradne, terapeutovi a manželstvo zachrániť, lebo sú tam deti. Ty však trvaj že už po všetkých snahách nemaš chuť ani silu znova a znova skúšať nápravu, že mu už neveríš, a nechceš žiť v žiadnom prípade v takomto strachu, napätí, agresii v domácnosti. A hlavne nechceš aby toto videli, zažívali a brali si príklad - vzorce správania vaše deti.
Dobré by bolo, keby si mala svedkov, alebo aspoň čestné prehlásenia od ľudí, ktorí môžu dosvedčiť vaše pomery v domácnosti.
nie nepatrný víkend, ale nepárny
To bude komplikovaný rozvod. Jeden nadáva druhému do psychopatov , druhý prvému. Vlastne si nemáte čo vyčítať. Ak už začínate rozvod takto , bude to ďalej len eskalovať. On na to určite odpovie podobným tónom , to je ti hádam jasné. A budete vyťahovať špinu jeden na druhého , pred XYLZ ľuďmi , ale budiš. Pri 4 a 5 ročnom ti neschvália takéto stretávanie , ale každý druhý víkend. Toto , po dohode s matkou , hádam bude každému jasné , že vy dvaja sa nedohodnete nikdy ( minimálne z návrhu na rozvod ).
Neviem, o akom potvrdení tu je reč, my sme pred rokom nič také nedávali
Tie hodiny upresni - v sobotu 10.00 - 17.00 a v nedeľu 10.00 - 17.00
Alebo od soboty 10.00 do nedele 17.00.
Aby bolo jasné kedy.
@cacianka Žiaden lístok na strome sa nepohne bez vetra , každá minca má dve strany , zlo plodí len vačšie zlo. Všetko to na súde vedia. Akcia vyvolá reakciu - a ak sa stretnú 2 takéto strany - katastrofa. Jeden nadáva na druhého , druhý na prvého. Určite by s takým človekom nemala ostať v manželstve , ale ak je to skutočne pravda , každý vie že to vyvolá reakciu . Niekedy stačí krotiť emócie. Ja osobne by som návrh na rozvod nenapísal útočným tónom , či je už to pravdy viac , alebo menej.
Autorka - ešte by som ti odporučila vyhľadať psychologičku , pokecať si s ňou aby ti pomohla upratať v hlave aj na duši,aby si sa ukludnila a hlavne aby ti niekto objektívne povedal, či si / že si v poriadku, ako osoba, ale že máš typické príznaky psychicky tyranej ženy a pod. Nemusí to byť súdny psychológ, ale napíše vyjadrenie, čo by ti pomohlo na súde. Pre istotu by si si mohla dať urobiť aj testy na drogy a psychotropné látky, lebo hentaky geroj vypustí z huby všeličo, len aby ťa ponizil a pred súdom vykreslil ako mimoriadne zavadnu osobu. Nikomu nič o tomto nehovor, len to v prípade potreby vytiahneš a krátkou cestou podáš sudcovi.
Mmch.nema tvoj muž frajerku ? Toto sú typické znaky , že sa chce vyviniť,
Asi nemá on rozvod nechce ja už roky blbá vždy cuvnem a nepodam To. On vôbec alkohol nepije ale je hrozne prchky keď vybuchne nič ho nezastaví on sa rozčúli aj keď ja mám iný názor ako on.
Okrem toho otázka autorky bola smerovaná na text návrhu, nie naše lístky a rozbory.
Ak ma takéto neriadene vybuchy, mal by to riešiť s odborníkom, a nevystavovat takejto agresii s následkami deti a manželku. Keby vybuchol ako neriadená strela pred kamošom , kolegom, tak dostane po papuli, pobijú sa a hotovo. Tu trpí žena a deti. Iný názor nie je dôvod na cholericke a agresívne správanie. Bodka.
Ja som dávala pred rokom a bolo treba...aj teraz keď si vygooglis tak všade píšu ze treba
Ďakujem už som to poslala

Môže byt. Moja známa to rozpísala na dve strany takže je toto úplne v pohode 🙂 nič neprikrašluj, napíš tam realitu…