icon

Je možné podať návrh na zrušenie otcovstva?

zuzla062
19. okt 2016

Priatel chce dat navrh na zrusenie otcovsta da sa to?

Strana
z2
dominikav123
19. okt 2016

@zuzla062 da. Záleží ale aj od ako bolo otcovstvo určené a koľko času od určenia ubehlo.

zuzla062
autor
19. okt 2016

Maly sa narodil pocas ich manzelstva.potom sa rozviedli.chlapec ma 5 rokov.od rozvodu su to nejake tri roky za ten cas ho videl asi raz.ked aj volal nedala mu ze ho nepozna.

draik
19. okt 2016

@zuzla062
Možno v stanovenej lehote zaprieť otcovstvo, ak osoba zapísaná v RL nie je biologickým otcom. Dokazovanie prebieha na súde.

zuzla062
autor
19. okt 2016

On je zapisany v rodnom liste aj je jeho biologicky otec

sibalka21
19. okt 2016

No pokial je biologicky otec tak mu podla mna nezrusia otcovstvo... A oni nemali sudom urcene stretavanie? Ci on sa dobrovolne nestretava s malym?

dominikav123
19. okt 2016

@zuzla062 čiže on je naozaj otec ide len o to ze sa nestretávajú ?

zuzla062
autor
19. okt 2016

Nema urcene stretavanie.byvame dost daleko cez tyzden praca vracia sa domiv neskoro vecer ona mu ho sameho dat nechcela len s nou a to len na chvilu

sissy27
19. okt 2016

@zuzla062 pokiaľ je biologickým otcom, tak sa to dá zrušiť jedine tak, že si nový partner matky dieťa osvojí... nijak inak.

zuzla062
autor
19. okt 2016

@dominikav123 ano je otec presne nestretavaju sa

zuzla062
autor
19. okt 2016

@sissy27 ona nema ziadny dlhodoby vztah

sibalka21
19. okt 2016

@zuzla062 NO tak bohuzial ale otcovstvo z takehoto dovodu zrusene urcite nebude... A ako pise slecna nadomnou, ocividne sa to ani neda pokial si partner matky dieta neosvoji... Ked tak nech si radsej poda navrh na urcenie stretavania s dietatom

zuzla062
autor
19. okt 2016

A okrem toho ze nieje otec biologicky je nejaky iny dovod akceptovany??

sibalka21
19. okt 2016

@zuzla062 Pochybujem, preco by sa mal zbavit zodpovednosti len tak? Ved ak sa chce stretavat nech poda navrh na sud....

sissy27
19. okt 2016

@zuzla062 žiadny iný dôvod ako ten, že nie je biologickým otcom dieťaťa, akceptovaný nebude, ani náhodou, ani omylom... a aj v prípade, že nie je biologickým otcom, tak je tam tuším nejaká lehota troch rokov na zapretie otcovstva.
Proste sa zmier s tým, že tvoj vyvolený bude ešte tak 20 rokov platiť výživné... a sorry, silno by som sa zamyslela, čo je to za chlapa, že tri roky nepotrebuje vidieť svoje dieťa...

zuzla062
autor
19. okt 2016

Robil v zahranici doma len sobota.a ked aj chcel ona stale nieco mala.medzi nimi su strasne zle vztahy.od zaciatku nechcela aby si ho zobral .

dominikav123
19. okt 2016

@zuzla062 bohužiaľ @sissy27 ma pravdu. Otcovstvo je možné zaprieť iba ak je dôvodná pochybnosť ze otec zapísaný v RL je skutočne otec. Inak je možné zrušiť ho len pri osvojení novým partnerom matky.

sissy27
19. okt 2016

@zuzla062 pozri, keby veľmi chcel, tak by si cestu našiel... jednoducho nebola by som úplne nadšená z chlapa, ktorý nemá extra záujem o svoje dieťa... ale taký, ktorý sa chce zbaviť povinností, tak z takého mi je blivno... pretože poslať raz za mesiac prachy je to najmenej, čo môže niekto pre svoje dieťa urobiť... no ale to som ja a môj názor a nie je to ani k téme... odpoveď si dostala - pokiaľ je biologickým otcom dieťaťa, tak neexistuje cesta, ako by sa toho zbavil... musí len čakať a dúfať, že bývalá si raz nájde partnera, ktorý bude malého milovať ako vlastného a osvojí si ho...

vika35
19. okt 2016

chudak dieta len tolko :(

vroni
19. okt 2016

Preco by ho mal sud zbavovat otcovstva? Lebo sa mu nechce platit? Dieta nie je vymenny obchod, neplati za to, ze dieta vidi a stretava sa s nim, prispieva na jeho vyzivu a rast. Ze sa s nim nestretava je jeho pravo a nie povinnost, ked ho nechce vyuzit (to pravo), nijako ho to nezbavuje povinnosti platit. Takze nie, neda sa zbavit otcovstva. A nie, o takeho **** by som neoprela ani bicykel (ked je ten napad z jeho hlavy a nie z hlavy novej priatelky)

zooeynka
19. okt 2016

@zuzla062 pri takomto"charakternom"chlapovi si daj pozor aby jedneho dna nechcel zrusit otcovstvo aj vasmu dietatu...to uz co za chrapunstvo...

esther03
19. okt 2016

@zuzla062 a preco chce zrusit otcovstvo?

novana
19. okt 2016

Otcovstvo sa v tomto prípade zrušiť nedá, tak, ako sa nedá kúpiť rozum. Sa s vami, priateľkami, roztrhlo asi vrece.

ruzicka603
Odpoveď bola odstránená
esther03
19. okt 2016

@ruzicka603 nezavadzaj, otcovstvo sa zrusit neda ked sa s dietatom nestretava alebo neplati vyzivne....

ruzicka603
Odpoveď bola odstránená
zarja011
19. okt 2016

@ruzicka603 to je pravda,ale za predpokladu,ze si dieta niekto iny osvoji.Jeho ex nema k dispozicii podla vsetkeho tu pisaneho ani partnera,takze si dieta nema kto iny osvojit. Mimochodom @zuzla062 tento napad je z Tvojej hlavy,ci otca dietata? Trocha mi to smrdi.. Ale ok,ak z jeho,tak nechapem,cim Ti takyto muz imponuje.Vzdat sa a zavrhnut vlastnu krv,lebo matka nedovoli stretnut sa,ci iba za jej pritomnosti,tak teda radsej uz nechce byt otec,ked je ex taka zlaaaa atd..ok a teraz tu o Cervenej ciapocke 🙂

esther03
19. okt 2016

@ruzicka603 nie neda, iba tak, ze si dieta osvoji druhy manzel matky, inak to mozne nie je. Takze ôpravnicka ti bud povedala to co pise @zarja011 alebo sa v tom sama nevyzna (co pochybujem, skor myslim, ze ty si nepochopila...)

zarja011
19. okt 2016

@zuzla062 vzdy ma zaujima,preco taketo veci tu vzdy riesia baby,teda nove partnerky otcov deti z byvalych vztahov.Riesite ako znizit vyzivne,ako ho neplatit vobec,ako zabranit stretavaniu a kontaktu s ex,ako vam vadia kontakty s ex,ked prebieha odovzdanie a preberanie deti,a najradsej by ste,aby tieto deti vobec neboli.A teraz,aby sa aj otec,ktory JE otec,vymazal z rodneho listu a pre dieta neexistoval? To uz co je..Jeho ex chce byt pochopitelne pri ich stretnutiach,kedze dieta otca asi poriadne ani nepozna,chce to vybudovat doveru.A mam pocit,ze problem je inde,a to,ze Tvoj priatel je doma len 1 den v tyzdni a aj ten by mohol stravit s ex a ich dietatom a to sa Ti asi velmi nepaci.Len uvazuj,ze budete mat dieta a raz budes Ty ta ex..a Tvoje dieta zaprie ako Judas za deravy gros (usetrene prachy,co by minul na vyzivne pre Tvoje dieta).Pripadne si predstav,ze si tym dietatom,na ktore sa otec vys..al

katrinka8
19. okt 2016

@zuzla062 - určite sa to nedá, a zamyslela by som sa nad tým, čo je to za muža, za človeka, ktorý chce dobrovoľne zrušiť svoje vlastné otcovstvo voči dieťaťu, ktoré splodil len preto, že si ďalšiu ženu do života? Chúďa dieťa...

Strana
z2