icon

Je správne znižovať výživné pri dlhšom zverení?

12. dec 2025

Ahojte
Ex mi posiela na dcéru (7r) 150€
Brava si ju každý druhý víkend takže je so ňou 4-6 dní do mesiaca. V lete(júl,august) a v decembri je s ňou týždeň. Dnes mi poslal výživné 100€ s tým že 50€ si odratava na stravu za týždeň lebo že ju má tento mesiac 7 dní a potom ešte 3 dní (jeden týždeň plus potom víkend) takže dokopy v decembri ju má 10 dní namiesto 6.
Čo by ste na to povedali?

anonym_64e70d
12. dec 2025

Ze je múdry

patka06
12. dec 2025

Má súdom určené výživné, nemôže si ho svojvoľne znížiť, lebo je s dcérou o pár dní viac.

lenkasarka
12. dec 2025

@anonym_autor myslím,že to nemôže. Musí ti posielat tak ako je to stanovené súdom.

anonym_b14d6c
12. dec 2025

Nemoze si posielat kolko si on vypocita. Musi poslat sumu urcenu sudom.

anonym_cb0676
12. dec 2025

Len zo zaujímavostí akou kalkulačkou vypočítal že ak je adekvatne za celodennú starostlivosť, a stravu na cca 25 dní 150 ako vyrátal že 1/3z 25dni sú 4dni a teda by si mal odrátať na stravu 50€. Lebo asi solar v tej hmle nefunguje. Btw má súdom nariadenú sumu alebo je z vašej dohody? Ak súdom meniť si ju svojvoľne nemôze, a pri dnešných cenách by som po takomto jednaní určite žiadala zvysenie

autor
12. dec 2025
@anonym_cb0676

Len zo zaujímavostí akou kalkulačkou vypočítal že ak je adekvatne za celodennú starostlivosť, a stravu na cca 25 dní 150 ako vyrátal že 1/3z 25dni sú 4dni a teda by si mal odrátať na stravu 50€. Lebo asi solar v tej hmle nefunguje. Btw má súdom nariadenú sumu alebo je z vašej dohody? Ak súdom meniť si ju svojvoľne nemôze, a pri dnešných cenách by som po takomto jednaní určite žiadala zvysenie

@anonym_cb0676 má súdom určené 120 lenže to bolo keď sa mala narodila. Nie sme spolu 6,5 roka a dcéra má 7. Keď som povedala že musíme ísť na súd sám začal posielať 150 lenže júl aj august si odratal (súhlasila som lebo som neplatila školu,družinu,stravu v škole a ani krúžky) lenže s decembrom nesúhlasím lebo škola,krúžky,strava aj družina je zaplatená ako ostatné školské mesiace

anonym_cb0676
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_cb0676 má súdom určené 120 lenže to bolo keď sa mala narodila. Nie sme spolu 6,5 roka a dcéra má 7. Keď som povedala že musíme ísť na súd sám začal posielať 150 lenže júl aj august si odratal (súhlasila som lebo som neplatila školu,družinu,stravu v škole a ani krúžky) lenže s decembrom nesúhlasím lebo škola,krúžky,strava aj družina je zaplatená ako ostatné školské mesiace

@anonym_autor no riešte si súdom, mám tiež"radosť" s ... Ktorý naslubuje všetko keď sa snažím dohodnúť a nedodržuje nič lebo sľubom neublyzis , 120€je v dnešnej dobe žalostne malo veď to je strava na týždeň, a nehovorím o oblečení a hygiene

patka06
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tých 120 ti poslať musí. Aj 150 je málo
Neváhaj a podaj o zvýšenie na sumu podľa aktuálnych nákladov na dcéru a pridaj tam aj 50% mimoriadnych výdavkov

autor
12. dec 2025
@patka06

@anonym_autor Tých 120 ti poslať musí. Aj 150 je málo
Neváhaj a podaj o zvýšenie na sumu podľa aktuálnych nákladov na dcéru a pridaj tam aj 50% mimoriadnych výdavkov

@patka06 lenže on má priznanu minimálku. Teda neviem koľko je minimálna mzda ale viem že priznané ma nejako 800-900€

januska12323
12. dec 2025

Musí ti poslať koľko má určené.

patka06
12. dec 2025
@anonym_autor

@patka06 lenže on má priznanu minimálku. Teda neviem koľko je minimálna mzda ale viem že priznané ma nejako 800-900€

@anonym_autor Podaj návrh ako som už písala nemáš čo stratiť, súd posúdi jeho príjem. Pokojne ti môže schváliť 200 e.

anonym_74a39a
12. dec 2025

tak mu odkaz ok ,ale cakaj sudnu zasielku o zvysenie-prijemne vianoce aj tebe

anonym_2e7046
12. dec 2025

@anonym_autor daj si výživné zvýšiť. Aj ja som bola taká sprostá a zobudila som sa po 10 rokoch. Nedarujem mu nič, a na súde si ho vychutnám.

anonym_906232
12. dec 2025

Prečo mám dojem ako by si ho ľutovala že musí platiť alimenty? Chudačik má mimimálku. Žiadaj zvýšenie

anonym_1002b8
12. dec 2025

co ho setris? 150 E/mesacne plati vyzivne, a zvysok prijmu ma len pre seba, isto robi nacierno, a ty ho este lutujes

sissy27
12. dec 2025

@anonym_autor moja odpoved by bola ziadost na sud o zvysenie vyzivneho na 250€.

anonym_479db6
12. dec 2025

Co Ty riesis ci ma minimalku a ci nie? A ci dieta zrovna do skoly chodi alebo nie? Nech pekne plati. Vsetko ries cez sud. Ak mas tak strasne vela penazi na dceru ze nechces viac, odkladaj jej.

kitycat
12. dec 2025

@anonym_autor tou jeho matykou si za zvysne tri tyzdne vypytaj 150, ked tyzden rata za 50+ este nech pripocita pausal 100 na energie byvanie, lieky a hracky.. chuj

anonym_64e70d
12. dec 2025

Vy by ste len peniaze ťahali od chlapov, nemali ste sa rozviesť a mali by ste prachy. Keď ste múdre rozviesť sa, tak sa postarajte samy o seba a netahajte od chlapa co sa nechcel ani rozviesť. Veľmi ste múdre.
Takto by mohol robiť každý, ako tento autorkyn muž. Držím mu palce.

huxy
12. dec 2025
@anonym_64e70d

Vy by ste len peniaze ťahali od chlapov, nemali ste sa rozviesť a mali by ste prachy. Keď ste múdre rozviesť sa, tak sa postarajte samy o seba a netahajte od chlapa co sa nechcel ani rozviesť. Veľmi ste múdre.
Takto by mohol robiť každý, ako tento autorkyn muž. Držím mu palce.

@anonym_64e70d ale ona neťaha prachy pre seba, ale aj pre JEHO dieťa!!! Ja zas milujem také múdre, ze nemali ste sa rozviesť. Asi zostať s násilníkom, alkoholikom, neverníkom je tak úžasné. Nesúď, nikdy nevieš, co sa môže tebe prihodiť.

eleanor2510
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor sud berie do uvahy aj potencionalitu prijmu, cize kolko je schopny svojimi schopnostami v danom odbore zarobit. Takychto ojebabrakov uz poznaju, nevahaj a ries

anonym_b14d6c
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no musi ti poslat teda tych 120 minimalne. A moja odpived by bola ziadost o zvysenie.