icon

Je striedavá starostlivosť vhodná pre 6-ročné dieťa?

2. nov 2022

Je pre dieta dobra striedavá starostlivosť? 6 r

pribinak
2. nov 2022

Ak vedia rodičia komunikovat bez hádok a bez vybavovania si účtov cez dieťa a nezaťažujú dieťa svojimi hádankami

kaktusik007
2. nov 2022

nie. pre ziadne dieta nie je vhodna striedava starostlivost, kde si ho rodicia striedaju po tyzdni ako maciatko.

janinah
2. nov 2022

Skús ty bývať týždeň tu a týždeň tam bez toho.aby si vedela.ze to niekedy aj skončí....určite budeš nadšená.

horty99
2. nov 2022

Nie nie je. Ale ak má dieťa silnú citovú väzbu na oboch rodičov - či to vhodné je alebo nie - súd ju schváli. Mám dieťa vyše 2 r.v striedavke a viem písať esej na to čo je jej výhodou a čo nie. Naše dieťa si však vybralo samo - že chce bývať aj tu aj tam. Ale ideálne to nie je , len si neviem predstaviť že by som s dieťaťom mala byť len 2,3 dni za 2 týždne a to si nevie predstaviť nik - ani moj ex ani naše dieťa.....Naše dieťa je ale v SS keď ešte nemalo ani 3 roky. Inak je to len mýtus že ak nie je komunikácia SS ti neschvália - horšiu komunikáciu ako mňa a ex počas rozvodu som nezažila a aj tak si dieťa duplo nohou a bolo.

dadis
2. nov 2022

Ano, je.

tenerifka
2. nov 2022

Ano, urcite je, ak sa jedna o dvoch normalnych dospelych ludi a milujucich rodicov, ktori sa dokazu povzniest nad vlastne nezhody v prospech svojich deti.
Zo svojho okolia poznam pripad, kedy mali striedavku, chlapcek od 2 rokov a dievca od cca 6-tich, ona uz studuje na VS, vsetci su happy a maju dobre vztahy

mogaa
2. nov 2022

ono súd nerieši či to vhodné je alebo nie....z právneho hľadiska majú na dieťa právo obaja rodičia, takže záleží ako sa striedavka dá realizovať a či bude mať dieťa vytvorené podmienky na zdravý vývoj u oboch rodičov.....striedavku môžu nariadiť aj v prípade že matka/otec s ňou nesúhlasia a chcú dieťa do osobnej starostlivosti.....

heni79
2. nov 2022

@horty99 Toto ma zaujalo. Dieťa nemalo ešte 3 roky, keď bola schválená striedavá starostlivosť a to z dôvodu, že si dieťa duplo nohou. Čítala som správne?

mandzula
2. nov 2022

Zrejme ako pre ktoré. Pre moje nebola. Rozisli sme sa pre rozne priority, nazory na vychovu, a kedze sme si potom uz vychovu riesili naozaj po svojom, na dcere sa to nepriaznivo odrazilo, preto som striedavku zrusila.

horty99
2. nov 2022

@heni79 Nie dieťa mám v striedavke od vtedy. Do rozvodu / právoplatného rozhodnutia si možeš chcieť čo chceš , striedavku musíš mať. T.j rovnaké právo máte obaja rodičia ak muž chce , dieťa si môže kedykoľvek zobrať bez tvojho súhlasu a to isté som mohla aj ja - čiže sme sa dohodli na striedaní - akýkoľvek odpor s týmto systémom ti aj tak nik neberie - pokrčia len ramenami - že do rozhodnutia súdu si obaja môžete robiť čo len chcete. Neodkladné opatrenia ako mi bolo vysvetlené - sú " neodkladné " a môj prípad to nebol. Môj rozvod sa tiahol cez 2 roky - na konci so znaleckým dokazovaním. Áno moje dieťa si pri znalcovi duplo nohou , že nič meniť nechce. Ale je to katastrofa pri mne jej chýba otec , pri otcovi ja. Striedavku zrušiť môžeš iba vtedy ak máš oporu v dieťati - ak dieťa raz ľubi aj otca aj mamu a obaja sa o dieťa viete postarať - neuspeješ.

heni79
2. nov 2022

@horty99 Ďakujem za vysvetlenie vašej situácie. A želám veľa síl a najmä šťastia a spokojnosti pre dieťa, ale i pre vás. Je to ťažká situácia, už len z napísaného sudim. No vyzerá to, že obaja dieťa ľúbite.