Je striedavá starostlivosť vhodná pre 6-ročné dieťa?
Je pre dieta dobra striedavá starostlivosť? 6 r
nie. pre ziadne dieta nie je vhodna striedava starostlivost, kde si ho rodicia striedaju po tyzdni ako maciatko.
Skús ty bývať týždeň tu a týždeň tam bez toho.aby si vedela.ze to niekedy aj skončí....určite budeš nadšená.
Nie nie je. Ale ak má dieťa silnú citovú väzbu na oboch rodičov - či to vhodné je alebo nie - súd ju schváli. Mám dieťa vyše 2 r.v striedavke a viem písať esej na to čo je jej výhodou a čo nie. Naše dieťa si však vybralo samo - že chce bývať aj tu aj tam. Ale ideálne to nie je , len si neviem predstaviť že by som s dieťaťom mala byť len 2,3 dni za 2 týždne a to si nevie predstaviť nik - ani moj ex ani naše dieťa.....Naše dieťa je ale v SS keď ešte nemalo ani 3 roky. Inak je to len mýtus že ak nie je komunikácia SS ti neschvália - horšiu komunikáciu ako mňa a ex počas rozvodu som nezažila a aj tak si dieťa duplo nohou a bolo.
Ano, je.
Ano, urcite je, ak sa jedna o dvoch normalnych dospelych ludi a milujucich rodicov, ktori sa dokazu povzniest nad vlastne nezhody v prospech svojich deti.
Zo svojho okolia poznam pripad, kedy mali striedavku, chlapcek od 2 rokov a dievca od cca 6-tich, ona uz studuje na VS, vsetci su happy a maju dobre vztahy
ono súd nerieši či to vhodné je alebo nie....z právneho hľadiska majú na dieťa právo obaja rodičia, takže záleží ako sa striedavka dá realizovať a či bude mať dieťa vytvorené podmienky na zdravý vývoj u oboch rodičov.....striedavku môžu nariadiť aj v prípade že matka/otec s ňou nesúhlasia a chcú dieťa do osobnej starostlivosti.....
Zrejme ako pre ktoré. Pre moje nebola. Rozisli sme sa pre rozne priority, nazory na vychovu, a kedze sme si potom uz vychovu riesili naozaj po svojom, na dcere sa to nepriaznivo odrazilo, preto som striedavku zrusila.
@heni79 Nie dieťa mám v striedavke od vtedy. Do rozvodu / právoplatného rozhodnutia si možeš chcieť čo chceš , striedavku musíš mať. T.j rovnaké právo máte obaja rodičia ak muž chce , dieťa si môže kedykoľvek zobrať bez tvojho súhlasu a to isté som mohla aj ja - čiže sme sa dohodli na striedaní - akýkoľvek odpor s týmto systémom ti aj tak nik neberie - pokrčia len ramenami - že do rozhodnutia súdu si obaja môžete robiť čo len chcete. Neodkladné opatrenia ako mi bolo vysvetlené - sú " neodkladné " a môj prípad to nebol. Môj rozvod sa tiahol cez 2 roky - na konci so znaleckým dokazovaním. Áno moje dieťa si pri znalcovi duplo nohou , že nič meniť nechce. Ale je to katastrofa pri mne jej chýba otec , pri otcovi ja. Striedavku zrušiť môžeš iba vtedy ak máš oporu v dieťati - ak dieťa raz ľubi aj otca aj mamu a obaja sa o dieťa viete postarať - neuspeješ.

Ak vedia rodičia komunikovat bez hádok a bez vybavovania si účtov cez dieťa a nezaťažujú dieťa svojimi hádankami