Je výživné 200 EUR pre 17-ročnú dcéru dostatočné?
Ahojte je podľa Vás malo 200 eur ako výživné pre dcéru 17 rocnu? Platí tak od 6 tích rokov. Pozerala som pri jeho pozícii ma asi plat okolo 3700.
Vdaka.
Koľko dostávate vy od vašich ex na takéto veľké deti?nezamyslam to minút, ale mohla by som jej viac šetriť. Ak má na to nárok.
Autorka, samozrejme, že je to málo. Nerozumiem, prečo si už dávno nepodala o zvýšenie výživného. Mala si to urobiť, keď dieťa prechádzalo na 2. stupeň ZŠ a potom, keď dcéra nastupovala na strednú školu. Tak teraz sa neboj a okamžite podaj o zvýšenie výživného. Ja by som si na tvojom mieste našla aj dobrého právnika. Ak nebolo výživné zvýšené 11 rokov, tak ti odklepnú vysokú čiastku. A ak otec dieťaťa zarába naozaj 3700 netto, tak podľa zákona by ti mali odklepnúť 888 Eur. Samozrejme, ak dcéra pôjde aj na VŠ, tak opäť zažiadaš o zvýšenie výživného. Držím palce a prikladám link s info a tabuľkou na výpočet výživného:
https://www.justice.gov.sk/aktualne-temy/minist...
Vy dvaja sa dovzdelajte a poriadne si preštudujte info, čo som poslala autorke:
@anonym_465254
@kavasmliekom
@bonboniera vieš, zvaliť vinu na otca, že za všetko môže on je pre teba a tvoju matku najľahšia cesta, lenže chybná. Keď tvoj otec neplatil na Teba výživné, z čoho vyplýva aj, že sa s tebou nestretával, tak asi mal na to nejaký dôvod. Verím tomu, že neopustil tvoju matku iba tak, asi mu niečo spravila ( alebo proste obaja zlyhali ) a prestal sa s tebou stýkať za to, aby hlavne ju už nemusel nikdy vídať .... ale to je fuk. Toto isté sa týka autorky.
@anonym_465254 vyhrávaš druhého bobríka blbosti s týmto komentárom👍😎
@anonym_autor Ahoj autorka, pre teba nie je smerodatne,ze ake vyzivne maju ine zeny na 17rocne deti. Pretoze sa prihliada na zarobok daneho muza, jeho mesacne naklady, ci ma este nejake dieta s novou partnerkou, ake naklady ma tvoja dcera atd. a tym padom to kazdej moze vyjst inak. Spiste ziadost, uvedte naklady, dovody, ty si nedohaduj na nete kolko tvoj muz zarobi, pretoze kedze nieste v kontakte, za ten cas mohol zmenit pracu, moze mat iny plat, tiez nie je pozicia ako pozicia-niekde mozu ponuknut ako si trebars napisala,inde na rovnakej pozicii moze mat aj o napr. 500€ menej. To vsetko co sa jeho tyka bude predmetom dokazovania na sude, sud bude ziadat od neho prijem od zamestnavatela. Dcera sa zucastnit nemusi, ale musi zdokladovat plnu moc na zastupovanie. Ano je pekne od dcery, ze chce takyto krok spravit, kedze jej to tento rok platis sama, ale nespominaj,ze to pojde na setrenie, lebo mozu prihliadat aj na to,ze by urcili menej v navyseni nez by mohli. Pripadne skus este ak mas moznost vyzistit od znamich nieco o ex, lebo su aj pripady,ked sa rodic zrazu odmlcal,ze ochorel a tym padom ziadne navysenie sa nekona, pokial by mal maly prijem na zivotne naklady a liecbu a zeny odchadzaju s dlhym nosom potom. Su rozne situacie a pribehy a by si sa divila, kolkokrat to chcu zeny len zneuzit, pritom sa maju dobre a chlap nemal uz ani tolko zdaleka kym v kontakte boli. Takze sa priprav na vselico a bolo by dobre mat zastupenie pravnikom.

@bonboniera vieš, zvaliť vinu na otca, že za všetko môže on je pre teba a tvoju matku najľahšia cesta, lenže chybná. Keď tvoj otec neplatil na Teba výživné, z čoho vyplýva aj, že sa s tebou nestretával, tak asi mal na to nejaký dôvod. Verím tomu, že neopustil tvoju matku iba tak, asi mu niečo spravila ( alebo proste obaja zlyhali ) a prestal sa s tebou stýkať za to, aby hlavne ju už nemusel nikdy vídať .... ale to je fuk. Toto isté sa týka autorky.
@anonym_465254 a kľudne nahlasuj príspevky ty placko anonymný 😭 kľudne zopakujem ze všetci vieme akú chybu urobili obaja tvoji rodičia ☺️