icon

Kde ísť a ako podať žiadosť o osvojenie?

miriamkitty
16. jún 2020

Viete poradiť ako postupovať keď si chce môj priateľ osvojiť syna ktorého mám z predchádzajúceho vzťahu a biologicky otec súhlasí? Svadba bude v auguste a čakáme spoločne bábätko. Mám sa obrátiť na úrad soc. veci a rodiny ? Pomôžu nám tam napísať žiadosť o osvojenie k súdu? Lebo vôbec neviem ako to má vyzerať. Ak tým niekto prešiel a poradí bližšie info budem veľmi vďačná. Ďakujem

rachel36a
16. jún 2020

Obratit sa na pravnika ktory vam pomoze, samozrejmä za peniaze, spisat ziadost na sud

amienne
16. jún 2020

@miriamkitty obratte sa na Upsvar alebo pripadne na Usmev ako dar. Pravdepodobne vam daju kontakty a urcite vas nasmeruju co a ako je potrebne urobit. A ideal najst pravnika zaoberajuceho sa rodinnym pravom. Drzim palce.

miriamkitty
autor
17. jún 2020

@amienne Pravnicky som pýtala no ta mi povedala ze si musí naštudovať a dá mi vedieť lebo také prípady ešte nemala. Tak uvidím ale ďakujem 🙂

erikaa09
17. jún 2020

Najprv budte manzelia a potom ziadajte o osvojenie. Napis si aj sama ziadost a podaj na sud. Alebo skus zajst na urad - MNE boli ochotne vzdy pomoct

anaj44
18. jún 2020

Robila som s tym zbytocnenplatit pravnika!!!! Ziadost na sud si.viete aj.sama napisat ak.nemate.odvahu zajdite.na upsva.r. oddelebie kuratela podaju vam.info.a. spisu ziadost oni.zastupuju na sude zaujem dietata.cize.je.najlepsie.navstivot kuratelu pod ktoru patri dieta.cize v danom.meste.kde.ma.tp 😉

miriamkitty
autor
18. jún 2020

Super diky 😉 takže v auguste sa môžem na to vrhnúť 🙂