Kedy deti prestávajú chodiť k otcovi?
Ahojte. Môj syn má 13 rokov a od 6 rokov vždy chodil k otcovi každý druhý víkend. Teraz posledné týždne tam už nechce ísť. Otcovi tvrdí že chce byť s kamošmi ale reálne s nimi nie je. Je doma. Mne to nevadí, je už veľký a chcem len nech je šťastný len ma to tak zaujíma či je to normálne že proste dieťa prestane chodiť k jednému z rodičov takto skoro. Myslela som si že to príde v 15-16 rokoch
Ďakujem za vaše skúsenosti
@anonym_autor a nema doma pc / playko? Ze sa hra s kamosmi online? Takto by bol s kamosmi... 🙂
V tom veku je to normalne, nech exmanzel naplanuje nejake zazitky, dovolenky, sport, vezme ho tam, radsej "quality time", taketo klasicke vikendy u otca mimo kamosov a vsetkeho pubertaka proste uz nebavia...
@anonym_autor a nema doma pc / playko? Ze sa hra s kamosmi online? Takto by bol s kamosmi... 🙂
@anonym_d4e842 má aj u mňa aj u otca ps5
Moja bude mať 13 a chodí k otcovi každý týždeň na dva dni rada, samozrejme keď ma oslavu u kamarátky alebo niečo s kamarátkami dohodnuté ostane doma a ide k nemu ďalší deň alebo podľa nálady. A keď mám niečo naplánované a nemôže ani môj partner alebo keď cädcera chce ide aj mimo "určených" dni
@anonym_autor môj práve v tom veku začal chodiť častejšie, ale môj ma aj tam kamarátov a nie je PC typ. Radšej niečo s otcom chlapské podniknú. Čiže závisí, čo u otca robí, alebo musí robiť. Možno otec ho nenechá celý den pri hrách, a preto je radšej doma. Deti sú vynaliezavé, nemusí to byt len otcova chyba.
Môj má 15 a ešte to nevyzerá,že by s tým chcel seknut
@anonym_autor môj práve v tom veku začal chodiť častejšie, ale môj ma aj tam kamarátov a nie je PC typ. Radšej niečo s otcom chlapské podniknú. Čiže závisí, čo u otca robí, alebo musí robiť. Možno otec ho nenechá celý den pri hrách, a preto je radšej doma. Deti sú vynaliezavé, nemusí to byt len otcova chyba.
@mane01 práveže u otca je stále na telefóne,telke,Pc,psku konzole. A jeho otec tiež nonstop káva cigareta telefon
@anonym_autor tak môj neprestal chodiť, aj keď je už dávno dospelý. Pýtala si sa ho, aký je dôvod, že tam nechce chodiť?
Moja dcéra prestala chodiť k otcovi, keď zistila, že ju klame, keď si našiel priateľku. Stále sa vyhováral, že musí ísť do práce, každý víkend 'zaskakoval' za kolegov, tak jej to nedalo a šla za ním do práce s upečenou bábovkou - chcela ho prekvapiť, no prekvapená ostala ona. V práci nebol. Mala 13. Keď sa oženil, ich kontakt sa obmedzil na strohé sms správy k narodeninám, či k Vianociam. Už je dospelá, neviem či sa tento rok vôbec videli 😕
Je to normálne moj prestal chodiť ešte skor ked sa exovi narodila dcera prakticky našho syna vysťahovali pobalili doniesli mi domov kopu vriec a odvtedy tam nema ani kde spavat a nechodi tam. Šeci sme takto spokojní iba ja som mala nanho dlho tažke srdce preto ze takto sa to nerobí. mal 11 teraz ma syn skoro 18 a ide k nemu max 2x do roka ale vzťah maju normálny.
Deti sú unavené z povinností a koníčkov a chcú mať kľud, naša 8 ročná odmieta tiež, chce spať vo svojej postely a dosť nacvičuje a vyjednáva v piatok z únavy. V sobotu už ide bez problémov, ale ak otec robí program nie je nadšená.
A tiež hovorí, že otec klame.
@anonym_autor Ak otec mal záujem možno by bolo fajn nejako si to navzájom ujasniť, nech vzťah neochladne a proste nech mu syn vysvetlí, že chce byť zavretý v izbe a proste radšej bude v izbe u teba ako sa baliť a v izbe u neho a nech spolu trávia skôr nejakú časť víkendu, napríklad nech ho muž zoberie večer na pizzu a porozprávajú sa a dovezie ho k tebe alebo zoberie do kina, na športový zápas a tak.
Môj syn má 21 a stále chodí, rozviedli sme sa, keď mal 15.
@mane01 práveže u otca je stále na telefóne,telke,Pc,psku konzole. A jeho otec tiež nonstop káva cigareta telefon
@anonym_autor tu si si odpovedala, prečo tam nechce ísť. Ja som prestala cca v tom veku chodiť za otcom. Lebo prišli lepšie záujmy ako sa pozerať na otca ako chodí na cigu a pozerá do tv 🙂. A tým lepšie záujmy boli aj sedieť doma, bez nutnosti sa niekam trepať.
@anonym_autor chlapy si za to sami môžu väčšinou, decká už nie sú blbé, vidia ten " záujem" a radšej majú svoj program. Je to otcova zodpovednosť. Syna by som nenutila a neplytvala tak svoju energiou a nervami.🙄
@anonym_autor
My sme to mali ako "holubnik", kazdy mal kluce chodili ako chceli prisli aj s kamaratmi prespali ako keby mali dve domacnosti vsetko bolo neriesene s pravnikmi.
@anonym_autor to by mal otec zapracovať na tom, aby sa nenudili.Poznam 15 a 17 r a chodia k otcovi.
Moja dcéra prestala chodiť k otcovi, keď zistila, že ju klame, keď si našiel priateľku. Stále sa vyhováral, že musí ísť do práce, každý víkend 'zaskakoval' za kolegov, tak jej to nedalo a šla za ním do práce s upečenou bábovkou - chcela ho prekvapiť, no prekvapená ostala ona. V práci nebol. Mala 13. Keď sa oženil, ich kontakt sa obmedzil na strohé sms správy k narodeninám, či k Vianociam. Už je dospelá, neviem či sa tento rok vôbec videli 😕
@anonym_150b86 Jej otec nič zlé neurobil. Má právo na svoj život s novou ženou. Žiaľ, nie vždy všetky vzťahy vychádzajú podľa predstáv.
@anonym_150b86 Jej otec nič zlé neurobil. Má právo na svoj život s novou ženou. Žiaľ, nie vždy všetky vzťahy vychádzajú podľa predstáv.
@anonym_d12a68 prosím? neurobil nič zlé? Hovorím o tom, ako sa s novou ženou prestal zaujímať o svoje dieťa. To je podľa teba v poriadku? Ja som sa vydala skôr ako on, no neprestala som byť matkou len preto, že som mala nového muža. Tak tu neobhajuj jeho práva, ktoré mu reálne nikto neupiera. Aj dieťa má svoje práva a jedným z nich je právo na oboch rodičov.
@anonym_autor nemusí to vôbec prísť, môj sused je rozvedený a jeho deti k nemu chodia stále - už sú aj dospelé. To je o vzťahu medzi nimi.
Dcéra bola v striedavke od 6 rokov . Keď mala 12 prišla som po dcéru stym že ostáva už u mna . Otec ju klamal a chodil za frajerkami a ostávala u neho doma sama . Keď ochorela a naozaj sa cítila veľmi zle a chcela k lekárovi otec povedal že netrba a ja som pre ňu prišla pobehala pohotovost stym že jej hrozí zápal morgovych blán bol pre dcéru posledná kvapka .sem tam ju vezme teraz 14 ročnú na večeru , obed , výlet . Nespala u neho 2 roky . Zo začiatku má to mrzalo lebo som videla že ju to trápi , ale raz mivykricala že ju nemám nútiť k nemu chodiť tak už neriešim . …
@anonym_d12a68 prosím? neurobil nič zlé? Hovorím o tom, ako sa s novou ženou prestal zaujímať o svoje dieťa. To je podľa teba v poriadku? Ja som sa vydala skôr ako on, no neprestala som byť matkou len preto, že som mala nového muža. Tak tu neobhajuj jeho práva, ktoré mu reálne nikto neupiera. Aj dieťa má svoje práva a jedným z nich je právo na oboch rodičov.
@anonym_150b86 Tak očividne mal na to nejaký dôvod. Mohli byť za tým konfliktné vzťahy s Tebou či dcérou.
@anonym_150b86 Tak očividne mal na to nejaký dôvod. Mohli byť za tým konfliktné vzťahy s Tebou či dcérou.
@anonym_d12a68
tak snad by mal byt dospely tatko nad vecou a poradit si s 11 rocnym dietatom, ci?? Ale tak odkopnut 11 rocne dieta je jednoduchsie vsak? Bol to nedozrety jedinec, ktory sa povazoval za dospeleho. Je to blb!

Syn kamošky v 14 stich začal strečkovať, tiež že on chce byť s kamošmi. Reálne sedel doma pri pc. Šiel tam raz mesačne. Keď šiel na Sš prestal chodiť s prespaním, chodí za otcom len tak na návštevu.