icon

Kedy začne polícia riešiť nezaplatené výživné?

13. sep 2025

Ahojte. Pred pár mesiacmi som sem písala príspevok, že muž mi neplatí výživné. Už som konečne na neho podala exekúciu. Konečne mi chodí už aj náhradné výživné. Už v marci tohoto roku som na neho podala trestné oznámenie a do dnešného dňa sa nič na tej polícii nedeje. Dva mesiace vkuse kontaktujem raz jednu raz druhú políciu, stále si to len prehadzujú a nič sa nedeje. Nevedia mi ani povedať, kto to má na starosti. Neviem, komu mám povedať, že stále neplatí. Volala som aj exekútorke a tá mi povedala, že nemôže od neho nič vymôcť, keďže stále nepracuje. Viete mi povedať aký je postup? Už mi je dlžný 1717€. A mesačne prichádzam o 70€ kedže náhradné výživné na manželku sa asi nikde vybaviť nedá. Nemal už dávno sedieť v base? Veď prešlo od podania trestného oznámenia už vyše pol roka. Ako sa dostanem k dlžným peniazom, keď nepracuje? Týžden odrobil a zas ho vyhodili. Nonstop je opitý. Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
bosorkabb
18. sep 2025
@anonym_autor

@bosorkabb trestné oznamenie som podavala ja, už v marci, pretože mi je dlžný už vyše 2000€. Náhradné výživné dostavam len od augusta. Pretože som musela najskôr na neho podat exekúciu. O zápisnicu vôbec neide.
Vyššie som písala, že si to prehadzujú už dva mesiace z polície na políciu a nieje toho človeka, čo by mi vedel povedať, kto to má pridelené. Stale si to hádžu z jednej polície na druhú a nikto nevie nájsť, kto to má na starosti.

@anonym_autor nie že nevedia. Nechcú to povedať. Logicky sa to nemá kam posunúť, nič ich nesuri. Pekne sa počká na štát.

autor
18. sep 2025
@bosorkabb

Tak počkaj ste stále manželia?
Lebo treba dať pozor na to že jeho dlhy sú aj tvoje. Nie konkrétne výživné ale iné pohľadávky.
A polícia si to pravdepodobne prehadzuje preto že trestné oznámenie podala manželka. Čaká sa podľa mňa kým podá aj upsvar a zlúči sa to potom. Lebo oni tiež podajú a policajt to vie.
Nerozumiem prečo sa nerozvedies lebo takto budeš mať o chvíľu väčší problém ako to výživné. A áno výživné na manželku z neho nedostaneš keď je takýto.

@bosorkabb bola som sa poradiť ohľadom jeho dlhov, ktoré samozrejme má a dosť veľké. Všetko je ok. Keďže ani ja nič nevlastním, ani on, tak nám nemajú na čo siahnuť.

anonym_e05b7f
18. sep 2025
@anonym_autor

@bosorkabb bola som sa poradiť ohľadom jeho dlhov, ktoré samozrejme má a dosť veľké. Všetko je ok. Keďže ani ja nič nevlastním, ani on, tak nám nemajú na čo siahnuť.

@anonym_autor všetko je ok, dlh počká, narastie a potom exekútor nariadi zrážky z tvojho ID

bosorkabb
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor sorry ale to je taká blbosť až to bolí.
Zrážky sú možné aj z invalidného dôchodku okrem iného.
Si vlastne vydatá za muža ktorý robí všade dlhy, neplatí žiadne výdavky tebe a deťom,je alkoholik ale ty riešiš kedy policajti vyriešia tvoj problém a najlepšie hneď. No dobre.

autor
19. sep 2025
@anonym_e05b7f

@anonym_autor všetko je ok, dlh počká, narastie a potom exekútor nariadi zrážky z tvojho ID

@anonym_e05b7f povedali mi, že na ID mi siahnuť nemôžu.

anonym_e05b7f
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_e05b7f povedali mi, že na ID mi siahnuť nemôžu.

@anonym_autor kto ti to povedal?
máš to písomne potvrdené a podľa akého zákona?
dôchodcovia majú exekúcie a zrážky z dôchodku

autor
19. sep 2025
@anonym_e05b7f

@anonym_autor kto ti to povedal?
máš to písomne potvrdené a podľa akého zákona?
dôchodcovia majú exekúcie a zrážky z dôchodku

@anonym_e05b7f povedal mi to právnik, že ID je dávka určená pre mňa, takže mi na to nemôžu siahnuť.

natalienka12
19. sep 2025

@anonym_autor Dozor nad prípravným konaním vykonáva prokurátor. Treba podať žiadosť o preskúmanie postupu policajta a adresovať to prokurátorovi, ktorý prijme voči policajtovi príslušné opatrenia. A nie je pravda, že 1x dostane "len podmienku", záleží aký má odpis registra trestov a či ho budú stíhať za úmyselné alebo nedbanlivostné zanedbanie povinnej výživy.

bosorkabb
19. sep 2025

Tu máš jasne a stručne od sociálnej poisťovne že môžu a vykonávajú zrážky z dôchodkov kde spadá aj invalidný dôchodok.https://www.socpoist.sk/socialne-poist...
Nájdi si lepšieho právnika ak vôbec to bol právnik s ktorým si sa radila.

autor
19. sep 2025
@natalienka12

@anonym_autor Dozor nad prípravným konaním vykonáva prokurátor. Treba podať žiadosť o preskúmanie postupu policajta a adresovať to prokurátorovi, ktorý prijme voči policajtovi príslušné opatrenia. A nie je pravda, že 1x dostane "len podmienku", záleží aký má odpis registra trestov a či ho budú stíhať za úmyselné alebo nedbanlivostné zanedbanie povinnej výživy.

@natalienka12 teraz som volala na políciu. Už to konečne majú tam. Nemá to však zatiaľ nikto pridelené. Že mám sa ozvať budúci piatok.

autor
19. sep 2025
@bosorkabb

Tu máš jasne a stručne od sociálnej poisťovne že môžu a vykonávajú zrážky z dôchodkov kde spadá aj invalidný dôchodok.https://www.socpoist.sk/socialne-poist...
Nájdi si lepšieho právnika ak vôbec to bol právnik s ktorým si sa radila.

@bosorkabb ďakujem, ale neide mi to otvoriť. Vypisuje mi, že tento web je nedostupný.

anonym_e05b7f
19. sep 2025
@anonym_autor

@bosorkabb ďakujem, ale neide mi to otvoriť. Vypisuje mi, že tento web je nedostupný.

bosorkabb
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor už to sem dala aj iná uzivatelka.

Strana
z2