icon

Koľko by mal otec dieťaťa platiť na 1,5 ročnú dcérku?

19. apr 2022

Po 4 rokoch vzťahu ma partner odoslal preč z bytu s malou 1,5r. Jemu vyhovuje teraz, je sám bez problémov, starostí a už s nami ani nechce bývať ani v budúcnosti, avšak že bude platiť na malú (ja som u rodičov, mám byt s nájomníčkou avšak tam sa sama z materskej nevyživým s malou) dá sa toto celé dohodnúť aj u právnika, bez súdu? Ja na to vôbec ani nervy ani silu nemám súdiť sa, aj takto je to dosť.

timing
19. apr 2022

Pozri sa. Ked nechces vyjst z komfortnej zony a dat veci do poriadku,casom budes lutovat.
Vsetky tieto zalezitosti nie su jednoduche, ale uvedom si,ze toto nie je iba rozchod ludi, uz je tu dieta a to ma niekam patrit - oficialne, sudom stanovene komu bude dieta zverene do osobnej starostlivosti.

sissy27
19. apr 2022

Dá sa to dohodnúť aj bez právnika a bez súdu… Ale - akonáhle dohodu poruší, tak máš smolu, nemáš sa o čo oprieť ani čo vymáhať. Takže v tvojom vlastnom záujme to rieš oficiálne cez súd (schváleniu súdom podlieha aj vzájomná dohoda).

pribinak
19. apr 2022

Aký je jeho príjem? Má len toto 1 dieťa? Koho je to byt?

autor
19. apr 2022

@timing neboli sme manželia, a malá je so mnou on chodí iba raz za týždeň k nej na 1-2h, (mesiac a pol žijeme zvlášť) malej trvá tak pol hodinu kým k nemu ide lebo cez týźdeň sa o ňu nezaujíma, nemá problém s platením ani by malú nezobral, jemu vyhovuje žiť sám - žiadna starosť

autor
19. apr 2022

@pribinak 1200€ cca, to bol/je jeho byt kde sme žili spolu, áno má/máme jednu dcérku.

pribinak
19. apr 2022

Tak si pýtam napr 250 EUR, ale riadne zdokladovať náklady, teda plienky, mlieko, ostatná strava, obuv, ošatenie, zdrav. pomocky ak dieťa potrebuje (okuliare, ortopéd. topanky, spray proti alergií), lieky, drogwria a kozmetika pre dieťa, náklady na nájom, náklady na kultúrne vyžitie pre dieťa - napr divadielko, koncert, hračky, …,

Môžeš napr sa dohodnúť že obaja budete dcére posielať časť na účet a ten nesmie nikto vybrať, iba dcéra po dovŕšení 18 rokov.

Ja by som šla súdnou cestou, lebo kým je to len taka vaša dohoda, tak to už o mesiac nemusí platiť a tak či tak pôjdete cez súd

Peniaze neber do ruky, ale nech posiela na účet