icon

Kto zabezpečuje prevoz dieťaťa na stretnutia po rozchode?

2. feb 2025

Chcela by som sa spýtať ci ste niekto riešili súd stretávanie maloletého na diaľku 250km od spoločného bydliska. Keď matka odišla a zakladá si rodinu (je tehotná) s druhým partnerom. Môže súd rozhodnúť o tom aby otec maloletého si chodil po neho? Cca pol roka som mu ho vozila ja ale teraz je to už nemysliteľné aby som vo vyššom štádiu tehotenstva chodila 250km hore dole autobusom a už ani nehovorím keď sa malé narodí. Ďakujem za každú odpoveď

ukgirls
2. feb 2025

sud moze nariadit napriklad,ze si ponho budete chodit teda raz ty a raz on ..alebo sa stretnete na pol ceste .. kazdopadne zalezi na sude a dobrom pravnikovi ... nieje vina partnera ,ze ty si sa odstahovala tak daleko a este aj tehotna ... treba ustretoost z oboch stran ...

purple_wolf
2. feb 2025

ako sorry ale to je tvoj problem ze si sa odstahovala 250 km od otca dietata a este si sa nechala zbuchnut s tym otec dietata nema nic spolocne... mala si sa poriadne zamysliet nad dosledkami a nie teraz vyplakavat

heleninamama
2. feb 2025

Veď nech ho vozi tvoj nový partner. Hádam vedel, že máš dieťa a s tým spojené záväzky, ktoré sa budú týkať aj jeho. Nemohli ste radšej zostať bývať v tvojom meste, aby malo dieťa svojho otca poblíž? Najmä ak ste s priateľom plánovali ďalšie spoločné dieťa.
Ty si odišla, ty si vzala dieťa ďaleko od otca a znemožnila
im kontakt, naozaj nie je dôvod, aby náklady na cesty znášal on.

kavasmliekom
2. feb 2025

Môžeš mu navrhnúť aby chodil on, a ty mu preplatila náklady. Len ci bude súhlasiť.

simona20201309
3. feb 2025

Autobusom? 250km každý druhý týždeň?
Chudák chlapcek!!!!

melanta
3. feb 2025

Ex manželka môjho muža sa takto odsťahovala po rozvode, vyše 300 km. Sudca jej nariadil, že dieťa musí ona otcovi voziť a aj pre neho prísť. Pretože ona sa rozhodla odsťahovať dieťa. My fungujeme veľmi dobre, máme veľmi dobré vzťahy. Ale budem úprimná - sorry, mala si najprv použiť hlavu a až potom riešiť sťahovanie a ďalšie dieťa. Takže teraz nežiadaj, aby cestoval otec prvého dieťaťa a ešte aj znášal náklady na cestovanie. Ty si sa odsťahovala, ty rieš vozenie dieťaťa. A ako je písané vyššie, ak ty nevládzeš alebo po pôrode nebudeš môcť (logicky), nech to zabezpečí tvoj nový partner. Ja beriem mužovho syna ako svojho, predpokladám, že aj tvoj nový partner berie tvoje prvé dieťa ako svoje.

lienka.7
3. feb 2025

@autorka absolútny súhlas s
@melanta
Keď nemôžeš ty, nech to rieši tvoj novy partner. Prečo by mal otec byt ukrateny o čas spojený s cestovanim s dieťaťom kvôli tebe?

cacianka
3. feb 2025

@lienka.7 aj keby otec chodil za dieťaťom v určené časy, mohol by riešiť ubytovanie v mieste nového bydliska dieťaťa, ale - opäť zvýšené náklady a nie je to súkromie jeho domácnosti, takže je reálne že vozenie je na strane matky.

lienka.7
3. feb 2025

@cacianka ano, ale ako pise
@melanta prečo ma mat on zvýšené náklady, keď sa predsa odsťahovala ona?
Čisto teoreticky teraz, ma stretávanie na víkend, od piatku co ja viem 18.00 do nedele 18.00. Cize 250 km, to sú tak 3 hodiny cesty, takže z prace ísť o 15.00 aby na 18.00 bol po dieta a teda ísť potom domov, co dôjde domov neskoro večer a toto absolvovať zase v nedeľu s tým, že po obede odchadzat a vratit sa zase neskoro vecer? 1000km najazdených len tak... Alebo si teda platit hotel na 2 noci on plus dieta a byt kvôli tomu v cudzom prostredi? Akože prepáč, ale koho som zabila, žeby som toto mala každé 2 týždne absolvovať???

cacianka
4. feb 2025

@lienka.7 veď presne to iste píšem. Že okrem vloženia, by mohlo byť predávanie v penzióne. Ale aj to sú zvýšené náklady pre človeka, ktorý tú vzdialenosť a sťahovanie nezapricinil.
Neriešime povahu biootca, ale otázka je kto zabezpečuje prevoz. Strana ktorá zapríčinila vzdialenosť. Bodka. Aj súdy rozhodujú v takomto prípade identicky.