Kvôli čomu by ste sa skutočne rozviedli?
Mozno zvlastne polozena otazka.. ale co by bol pre vas impulz na rozvod? Nemyslim take samozrejme veci ako gamlerstvo, nevera, dlhy,alkohol..
Ale rozviefli by ste sa napr.kvoli rozdielnym nazorom na vychovu,? Alebo z dovodu,ze by ste neboli atraktivne pre partnera? Teda, ze by vam to vycital.
@walentina7 s tym ja zas nesuhlasim. Zivot je kratky nato,aby bol clovek nes5astny a zial, ludska povaha sa meni a vyvija. A niekedy mas pocit,ze to nie ue ten clovek, s ktorym si sa dala dokopy
@hederamonstera v kutiku duse ano, ale fost sa zmenil za tie roky,co sme spolu. Strasne vela veci mi vycita,ze si niekedy pripadam ako dement a rad by ma zmenil na svoj obraz...s tym sa ja neviwm stotoznit
Myslím si ze názor na výchovu sa ma prekonzultovať ešte pred dieťaťom, takisto aj to ze ti bude dávať pocit ze nie si dosť atraktívna sa da podľa určitých znakov dopredu vyzistit. Neverím ze to je zo dňa na deň.
Najskôr bol asi smutný, bál sa to povedať svojej rodine rok. Ešte sme pred nimi hrali divadlo najskôr, že sme spolu, potom už aj vedeli, že nie sme, na oslavách sme sa stretli, ale už som prerušila úplne kontakty s jeho rodinou. Ostatné okolie ma nezaujímalo, ale ja som introvert, mám málo ľudí okolo seba. No aj keby ich bolo veľa, aj tak by som sa neriadila okolím. Ja som si kúpila byt, našťastie mi to vyšlo s hypotékou ltt.
@caroline_ prekonzultoval sa, ale co z toho, ked realita je ina. No, s tym druhym mas pravdu. Ked som mala o 10kg menej ako teraz, tak mi hovoril ze by som mohla zhodit 4 a bude to super, lenze mam teda +14 za 13r co sme apolu (7 od porodu).
@personality tesi ma,ze si to vzala do vlastnych ruk a zlepsila si vlastnu situaciu. A aj yo,ze ti dali hypo je skvele pri jednom prijme. No, muselo to byt hrozne chodit na oslavy a hrat fivadlo
Vyzera to tak, že si už rozhodnuta...
Ja som rozvedená, z moje iniciativy, a považujeme to za moje najvacsie životné zlyhanie. Nie koniec vztahu, ale to, že som nedopriala detom úplnu rodinu. Vobec nevedia, ake to je vyrastat s o ona rodičimi....
U mna bola ta hranica to, že našimi hádkami (alebo skor manzelovym správním ku mne) začali trpiet aj ony. Že sa o mna báli, plakali. Mali vtedy 4 a 5 rokov.
Život a manželstvo je plné kompromisov. Okrem pekných chvíľ prídu vždy aj ťažké. A aj fakt ťažké. Ale o šťastie treba bojovať. Aj vtedy, keď to vyzerá úplne beznádejne (ja viem o čom hovorím). Nemôže každé manželstvo končiť rozvodom pri každom probléme. Veď to by nebol nikto s nikým.
Ja by som sa rozviedla az by som vyhodnotila ze mi bude lepsie bez neho nez s nim. Tu si musi kazdy apocitat uz sam peniaze,byvanie,pomoc s detmi ,travenie volneho casu, svoju povahu a nastavenie.
Samozrejme nehovorim o situacii kde je bitka ci qlkohol.
Nejak mi nepride, ze rozdielne nazory na vychovu sa vyriesia rozvodom. Vsak s detmi by cas travil aj potom. Stale by to bol ich otec. A stale by si s nim musela komunikovat a hadat sa o detoch. Iba ze by sa nechcel starat vobec.
Schudnut sa da aj bez behania na pase, ak to aj ty chces. Väcsina uspechu je aj tak strava. A co sa pohybu tyka, mozes nahanat dieta, dvihat ho, rychlo kocikovat, najst si cviky s dietatom na internete... Ak na to nemas cas kvoli domacim pracam, tak to je fyzicka aktivita sama o sebe.
Ak je problem, ze ta vidi uz len ako zenu v domacnosti alebo to teba ubija, tak mozes ist do prace a dieta dat do jasli alebo preckat ten rok. To tiez nebude lepsie rozvodom.
Človeka ktorý mi stále nieco vyčíta naozaj v živote nepotrebujem. To je úplne toxické. Už by ma nič ani nebavilo. Neviem ako žijete a ako ste sa už o tom bavili, ale nie je normálne stále partnerovi niečo vyčítať. Keby to robila žena, muž sa s rozvodom netrápi, nájde si milenku, povie že je dlhšie v práci a ma kľud a doma opraté a deti nachované. Ak máš doma klasického bula, čo si mysli že on chodí do roboty a všetko ostatné že ženská praca, lebo ved ty sedíš doma na riti, dieťaťu sa nevenuje, lebo ved on bol v práci a ešte ti vyčíta niečo, tak to je o ničom manželstvo. Ale detaily nepoznám
A teda vzdy je tu moznost paroveho poradenstva. Samozrejme, musi chciet aj on nieco riesit.
Pride mi, ze to najtazsie obdobie uz mate skoro za sebou a je to vhodny cas hladat si cestu naspat k sebe, nie od seba. Iba ked to zlyha, napriklad preto, ze jedna strana nechce vynalozit snahu, tak vtedy sa neda pokracovat vo vztahu.
Ozaj, keď sa tu píše, že chudnutie je aj tak o strave, nezabúdajme, že takéto zeny väčšinou majú doma chlapa s veľkým egom, ktorý potrebuje slovensku klasiku, vyprážané somariny, tučné mäso a kopu koláčov po obede. No a žena aby varila grofovi čo si zažiada a ešte mala energiu na vlastný zdravší jedálniček. Fakt super
Veď buď ho ľúbiš alebo nie, a chce aby si bola kocka ako predtým na tom nič nieje, všetko je to o strave, akože ak si spokojná zo sebou vyser sa na neho, ak nie si tak cvic, keď niečo chcem sa sa to, všetko ostatné sú výhovorky tohto sa držím a pravda pravduca
@k47 My sme sa počas rozvodu vrátili k sebe, a dnes máme oveľa kvalitnejší a pevnejší vzťah ako kedykoľvek predtým. Netrebalo žiadne terapie, psychológov, poradne... Stačí keď obaja chcú. My sme chceli,boli sme si v tomto oporou a tak sme to prekonali. Nie je v tomto žiadna veda. Jasné, nie je to zo dňa na deň obnoviť vzťah. Taká tá základná dôvera prišla po pár týždňoch, odpúšťanie si toho zlého trvalo ďalšie týždne. Dnes si vieme povedať ľúbim ťa a nikdy sa nelúčime inak ako pusou.
Mna by zaujimalo aky Adonis je autorkin muz.
Ak sa nejedná o gamblerstvo ,alkohol, týranie tak treba seriózne zvážiť rozvod. Nevera? ak je to nejaký jednorázový úlet a máš deti tak to je na debatu samo o sebe. Tým nechcem povedať že neveru schvaľujem to nie v žiadnom prípade. Rozdielny názor vo výchove? čo to znamená že tatik mi dovolil tablet a mamka nie? alebo mamka mi dovolila pozerať do 20.00 televízor a tatik do 21.00? alebo to je o tom že tatik kupuje svojmu neplnoletému dieťaťu cigarety? To po rozvode nezmeníš pretože pokiaľ ho neodstrihneš úplne od detí tak výchova bude z jeho strany rovnaká. Čo sa týka tých výčitiek ohľadom atraktívnosti tak by som začal skôr zamýšľať nad tým čo preto urobiť aby som bola znova atraktívna...aby ta chémia začala fungovať. Začni na sebe makať a ak ani on nie je pre teba dosť atraktívny respektíve tak ako predtým než ste sa zobrali inšpiruj ho. Keď tu čítam niektoré príspevky tak mám dosť. Sú to plytké myšlienky. Keď sa ti nepáči tak zbohom? :D Manželstvo je voľba zväzku pre ktorí musíš bojovať a starať sa o neho celý život. A všetko čo je v tvojich silách bez výhovoriek tak to sprav! Partneri sú si vzájomným zrkadlom ak budeš ako kráľovná tak sa bude k tebe chovať ako kráľ. Ak budeš ako kravička (bez urážky nie je to myslené osobne) tak sa bude k tebe chovať ako pastier. Myslí na to prečo ste sa brali čo ste pekne spolu zažili ak máš deti pozri sa na ne a zamyslí sa či nie si pre to všetko ochotná obetovať svoj komfort a urobiť pre to niečo, Ostatné ženy čo sa na to vyprdli nepočúvaj, tie si byť vydaté ani nezaslúžili. Takže bojuj a nerozmýšľaj nad impulzmi do rozvodu, Veľa šťastia.
ja by som sa na 100 % rozviedla, keby môj ateistický manžel začal praktikovať vieru.
@leo2019 Nechcem generalizovať, ale veľká časť tunajších žien má k mužom horšie postoje ako k psom. Ako by sme im boli dobrí len na to, aby ich mal kto živiť, obskakovať, lichotiť im, starať sa o deti, auto, dom, kosačku... A keď niečo z toho chvíľu nefunguje, tak hneď navrhnú dotyčnej rozvod, ako keď zahodiš starú nepotrebnú vec. Nehovoriac o tom, že automaticky berú deti ako svoj majetok a uzurpujú si právo o nich rozhodovať samostatne
@zuzubb007 autorka nikde nepíše že zje päť násobne množstva oproti normálu. Ja tiež priberám extrémne ľahlo, nemusím zjesť 5 reznov. K normálnemu jedlu potrebujem veľké dávky pohybu, aby som sa nevypásla ( a to som mala zamladi metabolizmus, že som mohla zrat ako kyselina, mala som 177cm a 60 kg ) lenže mám normálneho muža, ktorý nevyčíta, ale venuje sa deťom a ja mám čas pre seba. Sú deti, ktore pospia 2-3 hod popoludní a žena ma čas, no a potom deti, že si schrupnu pol hodku a hotovo.
Bezohľadu na to všetko, žena nie je povinná udržiavať si veľkosť akú mala v 18, je normálne že ma počas života výkyvy, niekedy je to na rok, niekedy na pat rokov, ale môže s tým niečo urobiť. My tu nie sme na to, aby sme hodnotili ako kto schudne, aby bol akurátny. Tu je problém správanie jej muža voči nej. Píše že jej všetko vyčíta, s takým chlapom neviem kto by chcel žiť. Skôr on by mal niečo so sebou robiť.
@yosi tak tebe to môže byť hlavne úplne jedno😉 Žijem s mojim manželom v spokojnom, zväzku už dve desaťročia aj vďaka tomu, že máme v otázkach viery jasno a rovnaký názor. Sme neveriaci a církev pre nás predstavuje maximálne tak najlepšie organizovanú mafiu na svete👎 Pre mňa by bolo naprosto neprijateľné, keby otočil, začal chodiť spínať ruky do kostola a unavovať ma s Bohom...

@personality klobuk dole za odhodlanie. ;) a ako to zobral on a okolie? A kam si potom isla?