Ako sa vyrovnať s rozvodom?

17. aug 2025

Ako dlho ste sa vyrovnávali s rozvodom? S manželom sme spolu 7 rokov, manželia 5, ja mám 34, on 39, žiadosť sme ešte nepodali, ale rozhodli sme sa, že ideme od seba a židosť podáme, ak aj o pár mesiacov to budeme stále tak cítiť. Zatiaľ sa manžel sťahuje preč na jeden mesiac, potom sa chystáme stretnúť a predislutovať možnosti. Deti nemáme, to, že nemôžem mať deti je u nás dôvodom rozvodu. Mohli by ste mi prosím dať rady ako sa vyrovnať s rozvodom, ako dlho Vám to trvalo? Je možné nájsť si po rozvode nového partnera? ( samozrejme prvé 2-3 roky určite nie). Prípadne ak ste ostali sami, je možné žiť naplnený život aj sama? Nie ste odsudzované v spoločnosti ako rozvedené? Za hlúpe otázky sa ospravdelňujem, nie som na tom psychicky najlepšie.

anonym_a75c5e
17. aug 2025

@anonym_autor ja keď som sa rozvadzala, bola som už s rozvodom vyrovnaná... Aj dnes pozerajú ľudia trošku cez prsty na rozvedenú ženu. Aj keď tvrdia, že nie... Je to chudera, bez muža... Mne sa vyselektovali priateľstva.. samu ma prestali pozývať do spoločnosti a žijem utiahnutejsi život. Som introvert. Ale občas som mala túžbu ísť na ples... Alebo s partiou niekde... Ale nebolo odrazu s kým
Manželské páry nebudú so sebou ťahať rozvedenú ženu... Je to vždy hrozba.. zvykla som si. Nechodím, kam má nevolajú . A ak aj zavolajú, zvážim si to či tam ísť. Mám rada svoj pokoj. Rada si čítam, idem na výlet, dovolenku s dcérou....

mondolina
17. aug 2025

@anonym_autor
prečo chceš byť 2-3 roky sama? kto koho prestal ľúbiť?

anonym_8dc91a
17. aug 2025

@anonym_autor nemáte deti, to je veľké plus v tej situácii. Potom si po riešte okrem toho, že kto pôda o rozvod, čo bude s majetkom, ktiry ste počas manželstva nadobudli.
Ja som sa vyrovnala ešte pred rozvodom, môj ex ani 15r po rozvode nie. Ja mam manžela, syna z prvého manželstva, 3 deti s novým manželom. Všetci sme šťastní a môj ex blúdi a nevie co chce. Nezmenil sa.

domkakvet
17. aug 2025
@mondolina

@anonym_autor

@mondolina on ju, lebo nemoze mat deti.

anonym_191da7
17. aug 2025

@anonym_autor
to, že nemôžeš mať deti potvrdil doktor?

autor
17. aug 2025
@mondolina

@anonym_autor

@mondolina aby som sa spamätala z rozvodu, je to veľká záťaž na psychiku, chcem sa naučiť byť sama so sebou.

mondolina
17. aug 2025
@anonym_autor

@mondolina aby som sa spamätala z rozvodu, je to veľká záťaž na psychiku, chcem sa naučiť byť sama so sebou.

@anonym_autor
dopredu neplánuj nič, nikdy nevieš koho kde stretneš😉 držím palce.

zmrzlinka2021
17. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak ťa opúšťa kvôli neplodnosti, je to úbožiak.

anonym_577ffd
17. aug 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor ak ťa opúšťa kvôli neplodnosti, je to úbožiak.

@zmrzlinka2021 túžba mať deti môže byť silnejšia než ostať s manželkou, manželom. Netreba za to ľudí odsudzovať. Od manželstva sa očakáva aj potomstvo.

zmrzlinka2021
17. aug 2025
@anonym_577ffd

@zmrzlinka2021 túžba mať deti môže byť silnejšia než ostať s manželkou, manželom. Netreba za to ľudí odsudzovať. Od manželstva sa očakáva aj potomstvo.

@anonym_577ffd ale do manželstva idem s tým, že je to na celý život, aj keď deti neprídu.
Moja známa sa tak rozviedla s mužom, lebo on deti mať nemohol. Našla si priateľa a do roka dvojičky, žiaľ s diagnózami. Priateľ odišiel, viem že jedno dieťa jej potom zomreli, s druhým životu sama.
Proste nie vždy všetko dostaneme. Nie vždy všetko je možné.
Ale ak dáme sľub lásky, mali by sme ho dodržať.

anonym_191da7
17. aug 2025
@anonym_577ffd

@anonym_577ffd
môj muž ma nenechal...aj keď sa nám nepodarilo splodiť dieťa, záleží od sily lásky a vyzretosti muža.

anonym_573b36
17. aug 2025
@anonym_577ffd

@anonym_577ffd A moj manzel ma zase nechal po 12 rokoch, ked sa nam narodilo planovane dieta. Takze zial nikdy nevies.

anonym_212a21
18. aug 2025

@anonym_autor ahoj, nečítala som ostatné komentare, len ma napadlo, že ti možno pomôže názor veriaceho. Vôbec neodsudzujem rozvedené pary. Moja viera sa sústreďuje na mňa a moju rodinu, deti. A určite je mnoho ľudí, pevné dúfam, že väčšina, ktorá ti zažela, aby si našla partnera, s ktorým budeš šťastná a budete aj zdieľať rovnaké hodnoty. Bez ohľadu na to, či budete mať detičky.

anonym_8974a5
18. aug 2025

@anonym_autor bola som vydatá podstatne dlhšie ako ty. Tiež sme dospeli do štádia, že spolu už nie, mali sme okolo 40. obaja, na všetkom sme sa dohodli. Ja som brala rozvod nie ako koniec, ale nový začiatok. Zo začiatku som si užívala to, že môžem o všetkom rozhodovať sama, nemusím sa nikomu prispôsobovať, o ďalšom mužovi ani počuť, no asi po dvoc rokoch mi začalo byť smutno. Bolo pár mužov v mojom živote, no nedostalo sa to ani po tretie rande, skrátka nepoužiteľný pre vzťah. Po necelých štyroch rokoch od rozvodu som stretla svojho terajšieho muža, a korým sme už dlhšie, ako trvalo moje manželstvo a veľmi šťastní. Daj si čas po rozvode, treba asi si ten vzťah v sebe navždy uzavrela a potom sa môžeš porozhliadnuť po niekom inom. Úprimne ti želám, aby si našla muža, ktorý ťa bude milovať. A názor na rozvedené páry? Nikdy som sa tým nezaoberala, či je niekto slobodný, ženatý, rozvedená, nikdy som nemala pocit, že by sa na mňa ľudia pozerali ináč. Rozvod bol nalepším rozhodnutím môjho života

anonym_8974a5
18. aug 2025
@anonym_a75c5e

@anonym_autor ja keď som sa rozvadzala, bola som už s rozvodom vyrovnaná... Aj dnes pozerajú ľudia trošku cez prsty na rozvedenú ženu. Aj keď tvrdia, že nie... Je to chudera, bez muža... Mne sa vyselektovali priateľstva.. samu ma prestali pozývať do spoločnosti a žijem utiahnutejsi život. Som introvert. Ale občas som mala túžbu ísť na ples... Alebo s partiou niekde... Ale nebolo odrazu s kým
Manželské páry nebudú so sebou ťahať rozvedenú ženu... Je to vždy hrozba.. zvykla som si. Nechodím, kam má nevolajú . A ak aj zavolajú, zvážim si to či tam ísť. Mám rada svoj pokoj. Rada si čítam, idem na výlet, dovolenku s dcérou....

@anonym_a75c5e bez muža je žena chudera? Na to si ako prišla? Mám kamarátku, nemala nikdy za tie roky, čo ju poznám vzťah. Nie pre vzhľad, je kočka, muži sa za ňou obzerajú, ale ona nechce. Nehcce sa nikomu prispôsobovať, má krásny byt, veľa priateľov, chodí po výletoch, dovolenkách, do kina, divadla, na koncerty, užíva si život. Neviem, či nie je vúčšou chuderou žena, ktorá síce muža má, ale len na to, aby mu varila a prala, starala sa o spoločné deti a on jej ešte vydeloval peniaze, lebo je ne MD. O chrapúňoch, čo idú z práce rovno do krčmy a doma ženu častujú nadávkami, alebo ju podvádzajú, ani nehovorím. Takých príbehov je plný MK. Kto je potom chudera?