icon

Má niekto skúsenosť s cirkevným rozvodom a súdom?

saska2208
3. júl 2013

Mamicky ma niektora z Vas skusenost s cirkevnym rozvodom a sudom? Prislo mi predvolanie. Bola som vydata a rozvedla som sa uz minuly rok v marci. Teraz mi prislo toto predvolanie, podal ho byvaly manzel ze sa chce cirkevne rozviest lebo on sa uz nebude moct druhy krat ozenit v kostole. Mna jeho problemy nezaujimaju a nechcem na to pristupit. Nech sa zosobasi na urade. Napokon je to aj tak jedno kde. Ked chce mat manzelku moze ju mat na papieri aj na mestskom urade. Stale je to ten isty papier. Ked sa toho sudu nezucastnim nemoze mi prist platit nejake sudne trovy? Dakujem.

saska2208
autor
7. júl 2013

@ifkael ked sa ku tomu papieru nevyjadrim a nic na sud neposlem a ani tam nepojdem mozu mi nieco? A on dostane anulaciu?
@janinah
@petraxy6

ifkael
7. júl 2013

@saska2208 na Tvojom mieste ak ma niekam volaju- idem. a poviem im ako bolo vsetko...

a viac sa tym netrapila

ivetka1981
8. júl 2013

dievčatá pripájam sa aj ja do Vašej diskusie..mám takýto problém..chcem si dať aj ja anulovať manželstvo,kt.sme uzavreli na Valentína 2004...rozvod bol marec 2009.Teraz by som velmi chcela anuláciu,nakolko nemôžem užívať sviatosti ,ani moj priatel nemôže...máme spolu ročného syna,sme spokojní a možno raz do budúcna by sme chceli svadbu v kostole..aj preto chcem anuláciu...navrhla som to bývalému,či by mi to podpísal,ale vraj si to musí rozmyslieť...myslíte,že jeho dlhy za sloboda, o ktorých som nevedela môžu byť DOVODOM pre anuláciu??? ☹ Počula som,že treba mať minimálne dvoch svedkov??Viete mi poradiť??

ivetka1981
8. júl 2013

@janinah
@petraxy6 poprosím poradiť k hore uvedenej otázke..dakujem

petraxy6
8. júl 2013

@ivetka1981 mala by si ísť za kňazom sa opýtať, alebo na cirkevný úrad.

ivetka1981
8. júl 2013

@petraxy6 uz som mala stretko s knazom,toto mi povedal..vraj svedok musí byt...

petraxy6
8. júl 2013

@ivetka1981 ale svedok aký? ten čo vám svedčil pri sobáši?

ivetka1981
8. júl 2013

@petraxy6 svedok,kt.dosvedčí tú dlžobu za sloboda mojho ex,o ktorej som nevedela ked sme sa brali

ifkael
9. júl 2013

@ivetka1981 dlzoba predsa nemoze byt prekazka manzelstva

ivetka1981
9. júl 2013

@ifkael ale dlžoba,kt.ovplynila naše dalšie spoločné žitie...začalo sa touto dlžobou a nabalovali sa následne dalšie,na základe ktorých sme sa rozviedli

marietta123
12. mar 2014

@martina364 ak sa smiem spýtať ak si už bola na cirkevnom sude kolko ma vyjdu poplatky za sud?Dakujem

marietta123
12. mar 2014

@ivetka1981 ako si pochodila?

martina364
13. mar 2014

@marietta123 hned po podani navrhu mi prisiel sek na necelych 170eur a pred vydanim anulacie mi prisiel sek na 110 eur .. + cesta 1x na spissku kapitulu.. viac som neplatila

ivetka1981
13. mar 2014

@marietta123 nepochodila som nijak,nakolko neviem priezvisko dotyčnej,kt.by mi dosvedčila exovu dlžobu ešte pred svadbou ☹

marietta123
13. mar 2014

@martina364 Dakujem 🙂

marietta123
13. mar 2014

@ivetka1981 Ja mám rovnaký prípad,ako Ty,ale neviem či sa na to dám,lebo jeho kamaráti,čo sú svedkovia dlžôb nepôjdú svedčiť a slová mojej rodiny neviem,či zavážia,potom ked tam vytiahnú aj moju neveru,skončila som,asi to ostane len môj sen svadba v kostole,ale však mám viac nesplnených snov tak o jeden naviac 😝

ivetka1981
13. mar 2014

@marietta123 ja to už neriešim,je to ako je...manželmi zostaneme pred Bohom..brala som si ho z lásky a to čo je teraz medzi nami už neriešim...on má svoj život,ja svoj...a urobím všetko pre to,aby tento môj terajší život bol čo možno najlepší,najkrajší a nepotrebujem k tomu ani papier....všetko dobré prajem aj tebe

marietta123
13. mar 2014

@ivetka1981 aspon,že Ty si si ho brala z lásky,mna do toho natlačila rodina,skutočne milujem svojho terajšieho manžela,ale čo už,pravidlá nepustia,maj sa a všetko dobré aj Tebe 🙂

tojada
2. jún 2014

Ahojte. môj priateľ rieši nulitu manželstva a trvá to už dlho. Poradíí mi niekto, aké sú dôvody na cirkevnú nulitu. Poznáte niekoho, kto dostal cirkevnú nulitu a z akého dôvodu? Priateľ je rozvedený a chceli by sme sa zosobášiť v kostole.

suzan777
3. nov 2014

@martina364 Ahoj...chcem sa opytat na to anulovanie manzelstva...ake by som mala uviest dovody....co je ku tomu potrebne ....a vsetko okolo toho....ak budes taka dobra a poradila mi.Dakujem!

lussy211
18. dec 2015

@martina364 šibnutí.. hlavne keď partner na druhého zvalí niečo, jemu uznajú nulitu a ty potom nemôžeš pristúpiť ku sviatostiam?to čo je za kravina?za klamstvo dostane sviatosti?celá cirkev postavená na hlavu ak je to tak .

kuceravasue12
25. feb 2016

@saska2208 Ahoj, ja viem že tvoj príspevok je už strašne starý ale nedá mi neodpísať 😉 Otec je farár a mame prišlo tiež prišlo predvolanie, keď sa rozvádzala, dosť sme sa na tom nasmiali. Šla za biskupom a vysvetlila mu, že ona sa tam strápňovať nepôjde, ten jedným uchom dnu druhým von..a vkuse ju presviedčal aby tam šla. Samozrejme nešla, takže ten ich "súd" ..."vyhral" on aj keď bol alkoholik, psychopat a dokonca mama podvádzal....Ten ich súd to je obyčajná sprostosť...

saska2208
autor
26. feb 2016

@kuceravasue12 🙂 ja to plne ignorujem co pride postou to neriesim 🙂 dakujem za prispevok 🙂

suem
11. mar 2016

@saska2208 ty si riadna chudina ☹

saska2208
autor
12. mar 2016

@suem 😀 preco by som bola chudina? 😀

terezka1947
12. mar 2016

@saska2208 aj ked ty na sud nepojdes a nebudes sa vyjadrovat,bude sa to cele presetrovat bez teba...akurat,ze to bude trvat podstatne dlhsie,kedze bude treba viac dokazov...

terezka1947
12. mar 2016

@ivetka1981 samotna dlhy pred svadbou nemozu byt dovodom na neplatne uzavrete manzelstvo=ine by to bolo,keby si o nich nevedela a klamal ti...klamstvo je jednym s dovodov pre neplatne uzavreteie manzelstva a tym padom si podaj ziadost o anulaciu

saska2208
autor
12. mar 2016

@terezka1947 ale mne je to jedno, nech si to riesia aj 10rokov. Mna to vobec nezaujima. Ja nemam cas na ich traposiny 🙂

terezka1947
12. mar 2016

@saska2208 pozri,je to uz vasa=tvoja vec...ja som iba pisala,ze aj bez teba sud pokracovat moze
ale nevidim zmysel toho,ze by si to bojkotovala,pretoze ak je naozaj taky zly,isla by som a povedala pravdu

saska2208
autor
12. mar 2016

@terezka1947 ja tam nejdem lebo ja sa uz nemam ku comu vyjadrit. On sa chce rozviezt mne je to jedno tak nech sa vlaci po sudoch. Uz su tomu skoro 4roky.