icon

Má otec po rozvode vyživovať mamu?

2. máj 2024

Aj po rozvode? ma dve deti uz davno dospele a vraj jej vznika narok na vyzivovanie od otca aj po tom co sa rozviedli a otec uz ma inu partnerku.

mne to pride trochu cudne?

anickabasnicka
6. máj 2024

@cacianka myslím,že @sovica nepotřebuje vědět víc info, spíš naráží na to, že autorka napsala sice jasný dotaz, který ovšem doplnila větou, že se matce dělat nechce a že autorka lituje svého otce.. a podrobnosti, jak to bylo a proč byla matka doma, nikdo z nás neví. ale pro většinu zde je to hned lenivá ženská, co nechce makat. aniž by jsme věděli, jak to opravdu je.

anickabasnicka
6. máj 2024

@vroni mluvíš, jako kdyby se to nedělo ani v dnešních rodinách, že žena většinu svého života stráví doma a muž je v práci. a kolikrát musí zůstat,protože si to např. muž nepřeje, aby chodila do práce. a s prominutím, kdo vidí za roh svého života a počítá s nemocí nebo předčasnou smrtí partnera.snad jen pojištovací agenti, kteří na tohle uhání své ovečky k sepsání životních pojistek. ale většina lidí ne. a pokud ty ano, tak si gratuluj, jak jsi osvícená a jak myslíš předvítaleně na všechno, co může nastat.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
vroni
6. máj 2024

@anickabasnicka, a? Deje sa aj to, že sú ženy týrané a zneužívané. Takže pohoda, nechajme to tak, veď sa to deje bežne? Netreba byť osvietena, stačí byt pricetná. Nepoznám človeka, ktorý by nezostarol, neochorel a v živote nemal žiadnu nehodu. To nie je žiadne šokujúce riziko, to je riziko bežného dňa. Aj byt mas poistený a pritom kávu zlodejovi asi variť nebudeš, keď sa staví. Hypotéku máš tiež poistenú a neratas s tym, že dom ľahne popolom. Keď si manžel "nepraje", aby som pracovala, musí mi zabezpečiť, aby som mala vlastnú rezervu. Či už finančnú alebo mi bude platiť poistenie alebo mi zabezpeci iný pasívny príjem, to je vec dohody a kompromisu. Inak si môže priat niečo tak pri studničke prianí. Hovorí sa tomu ZAKLADNA finančná gramotnosť. Dobrovoľne zo seba spraviť bezodplatnú handru je alebo nekonečná lenivosť alebo rovnako nekonečná sprostosť. Prípadne víťazné kombo obidvoch. V živote ťa prekvapí milión situácii, ktoré ťa prevalcujú. Strkať hlavu do opratky a dúfat, že sa nič nestane, je proste mimo. A ospravedlňovať takéto "myslenie" je rovnako mimo.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
nika523
6. máj 2024

@chodec15 majú nárok aj muži na zdravotné problémy a aj na výživné od exmanzelky tak isto ako aj ženy

nika523
6. máj 2024

@chodec15 prečo píšeš len o ženách ako využívajú mužov a koľko je mužov čo využívajú ženy? Ja som celé manželstvo pracovala a môj exmanzel len príležitostne brigády a všetko čo málo zarobil prepil všetko som ťahala ja a po rozvode si dal ešte žiadosť o výživné

chodec15
Odpoveď bola odstránená
nika523
6. máj 2024

@chodec15 nakoniec nie, sudca rozhodol že je mladý, zdravý že môže pracovať ale záleží na okolnostiach ako to posúdi sudca prečo ten človek si nemôže nájsť prácu, aké má možnosti, prečo celý život nepracoval, aké sú príjmy a finančné možnosti toho kto by mal platiť atď. Každý príbeh je iný, netreba súdiť, nevieme nič o tej žene ani rodine

megg1
6. máj 2024

@chodec15 platí to aj naopak, taký je zákon

evkatk
6. máj 2024

Má, ale len určitý čas tesne po rozvode, kým si zabezpečí obživu, vybaví príspevky, atď. Podmienkou je, že je zdravotne postihnutá a nemôže pracovať alebo má postihnuté dieťa, o ktoré sa stará alebo má malé deti, s ktorými je na MD alebo rodičovskej. Nedostatok skúseností nie je dôvodom. Závisí to aj od jej vzdelania. Ak ho nemá, musí sa stotožniť s tým, že si nájde iba tú najpodradnejšiu prácu. A bude musieť, lebo z niečoho žiť a platiť účty treba. Nemôže zostať na krku deťom, lebo tým iba rozvráti ich rodiny.

evkatk
6. máj 2024

Problém teraz nie je až taký, aký nastane, ak dovŕši dôchodkový vek. Nebude mať odpracovaných 40 rokov a nebude mať tým nárok na dôchodok. Až potom súd bude naozajstne riešiť ju. Zo zákona deti musia živiť rodičav v starobe, ak ten nemá vlastné financie. Súd určí všetkým deťom zvlášť podľa ich príjmu, koľko budú musieť mesačne prispievať na výživu matky. A nebudú to drobné, ale niekoľko stovák u každého dieťaťa mesačne. Bude to väčšinou v čase, kedy& deti budú mať zvýšené náklady na svoje študujúce deti a náklady niekoľkých stovák mesačne na matku, lebo sa jej nechcelo celý život pracovať. Nebude sa hanbiť? Má vôbec chrbtovú kosť?

anickabasnicka
6. máj 2024

@chodec15 ty jsi vystavni exemplar urazeneho ukrivdeneho jesitneho muzskeho ega, navic pod poradnym pantoflem dominantni zeny. doma drzis hubu a vyplatu sypes kazdy mesic na stul do posledniho halere.proto ta tvoje reakce je takova , jak se prezentujes .au,au, ja chudacek udreny chlap musim tezce hakovat, a ta hnusna lina zenska jen natahuje ruku pro prachy.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
nika523
6. máj 2024

@evkatk 40 rokov musí mať odpracovaných aby dostala dôchodok?

doriiis
6. máj 2024

@evkatk ....na priznanie dôchodku stačí mať v dobe dovŕšenia dôchodkového veku odpracovaných,respektívne mať sociálne poistenie 15 rokov.Ziadnych 40 rokov.
To je úplne niečo ine

doriiis
6. máj 2024

@nika523 ....nemusí.

nika523
6. máj 2024

@doriiis ja viem len sa pýtam lebo tá
@evkatk tiež dajaka múdra

anickabasnicka
6. máj 2024

@chodec15 muj stribry XY, nepotrebuji vestit, popravde jsem te chtela jen necim vyprovokovat, aby jsi napsal, proc tady tak vypoustis paru smerem k zenskemu pokoleni.a povedlo se 😝.nabehnul sis na vidle se svoji exmanzelkou.tak to jsi nemel dobry vyber, kdyz sis ty, takovy chytry a pracovity a sikovny, vybral takovou zlatokopku. to se pak nemuzeme divit, ze vidis a slysis jen to,co znas. a ze za vsim hledas jen tu svoji spatnou zkusenost. a ze ti vse pripomina ten tvuj zivotni kotrmelec. to bych tady mohla psat svoje argumenty i zlatym pismem, a ty by jsi si stejne mlel jen to svoje a cetl a videl v nich jen to svoje nehorazne muzske ponizeni ze strany sve exmanzelky. dle tve prudke reakce, jeste ale nejsi ani po letech s tim smireny, jinak by jsi neprenasel tak okate svou vlastni spatnou zkusenost se zenami co "nechteji pracovat", na jine. jeste porad jedes na vse okolo stylem-podle sebe, soudim tebe. ..... no, co k tomu vic rict. nemam potrebu se s tebou tady dale dohadovat, ty mas na ocich bryle sveho bolaveho ja, a vsechny jine komentare vidis tak rude. takze si tady postekej, poplivej vsechny zlatokopky, vylej si na nas vztek za svoji exmanzelku a mozna se ti asopn trochu ulevi.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
anickabasnicka
6. máj 2024

@chodec15 popirani- jedna z fazi vzteku, pokracuj....jdes podle pravidel🙂

chodec15
Odpoveď bola odstránená
anickabasnicka
6. máj 2024

@chodec15 no ne, snaha o to byt vtipnej. to smlouvas se mnou nebo sam se sebou, aby jsi nevybouchl

chodec15
Odpoveď bola odstránená
anickabasnicka
6. máj 2024

@chodec15 aaa agrese. no jedes rychle....uvedomujes si, ze ted vestit ty. ja pouze popisuji, co delas😀

chodec15
Odpoveď bola odstránená
anickabasnicka
6. máj 2024

@chodec15 nejlepsi obrana je utok. a jeste lepsi je prehodit vinu na protistranu.pokracuj, co tam mas jeste?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
anickabasnicka
6. máj 2024

@chodec15 to je tvuj problem, ne muj ...jen takovy dotaz, to navazeni myslis jako do tebe? a ukazes mi kde to udajne dle tebe delam😀

doriiis
6. máj 2024

@anickabasnicka
@chodec15 .....vy ste obaja prehrali v momente,keď ste sa začali hádať.Fakt dosť pod úroveň