icon

Má otec právo odmietnuť starostlivosť o dieťa?

domiemma
19. dec 2024

Dobrý deň, otec dieťaťa ma sudom stanovené že si ma brat každý druhy vikend. Pokiaľ ma dcéra kašeľ ci sopeľ odmieta si ju zobrat (pokiaľ ma horúčky atď dieta si nechávam doma). Ma na to nárok? Nedá sa s nim dohodnúť aj keby mala pol roka sopeľ proste si ju nezoberie.

Strana
z2
damian85
20. dec 2024

@venusa85 Nie zákon jasne hovorí " Obaja rodičia prispievajú na výživu svojich detí podľa svojich schopností, možností a majetkových pomerov. Dieťa má právo podieľať sa na životnej úrovni rodičov. " . Rodičov , nie rodiča to je podstatné. T.j ak on zarába 10 000 ona 1 000 dieťa má byť niekde v tejto úrovni. Zákon nestanovuje či to má byť v strede bližšie k jednému či k druhému.

venusa85
20. dec 2024

@earlgrey ved píšem, "by". Ja to poznám. Môj ex rok nechodil pre dieťa a teraz sa ide potrhat a dieta ho ma...nechce ho, neľúbi, nedá ruku, neobjime a ani ho nenazve otcom. Iba čo ju úradníci nútia 🙁

venusa85
20. dec 2024

@damian85 ok. Toto som chcela objasniť. Každopádne, otec je na tom lepšie ako ja...ale vždy je o dieťa postarané, zvladame.

bielasovicka
20. dec 2024

@domiemma a co sa ocino boji ze od nej chytí chorobu, a bude mať aj on soplik? 😄

dadis
20. dec 2024

@venusa85 Vyssie som dala link, nie je to na 100% tak, sud moze prisudit aj ine vyzivne, ale toto je taka pomocka

domiemma
autor
20. dec 2024

@bielasovicka ocino ma ďalšie dve deti hovorí ze si ju nezoberie lebo mysli na dobro jeho deti a teda aj "nase" ... ak je mala chorá nezoberie si ju ak sú jeho deti chore nezoberie si ju ... dobre vieme ako to chodí v škôlkach sú tam chore deti atď takže áno pomerne často je mala chorá bohužiaľ

dadis
21. dec 2024

@domiemma No to su celkom racionalne argumenty, miesto hadok skuste dohodu, nech si ju vezme iny vikend a pod.

venusa85
21. dec 2024

@dadis ďakujem

nominka86
14. jan 2025

@domiemma buďte rada,že je s Vami,keď je choré. Lepšie pre Vás. Moje deti vidia otca raz do roka,aj to som nespokojná.

Strana
z2