Má otec právo odmietnuť starostlivosť o dieťa?
19. dec 2024
Dobrý deň, otec dieťaťa ma sudom stanovené že si ma brat každý druhy vikend. Pokiaľ ma dcéra kašeľ ci sopeľ odmieta si ju zobrat (pokiaľ ma horúčky atď dieta si nechávam doma). Ma na to nárok? Nedá sa s nim dohodnúť aj keby mala pol roka sopeľ proste si ju nezoberie.
Predošlá
Strana
z2
@domiemma a co sa ocino boji ze od nej chytí chorobu, a bude mať aj on soplik? 😄
@bielasovicka ocino ma ďalšie dve deti hovorí ze si ju nezoberie lebo mysli na dobro jeho deti a teda aj "nase" ... ak je mala chorá nezoberie si ju ak sú jeho deti chore nezoberie si ju ... dobre vieme ako to chodí v škôlkach sú tam chore deti atď takže áno pomerne často je mala chorá bohužiaľ
Predošlá
Strana
z2

@venusa85 Nie zákon jasne hovorí " Obaja rodičia prispievajú na výživu svojich detí podľa svojich schopností, možností a majetkových pomerov. Dieťa má právo podieľať sa na životnej úrovni rodičov. " . Rodičov , nie rodiča to je podstatné. T.j ak on zarába 10 000 ona 1 000 dieťa má byť niekde v tejto úrovni. Zákon nestanovuje či to má byť v strede bližšie k jednému či k druhému.