icon

Má šancu na podmienečné prepustenie po 5 mesiacoch?

mulm
23. apr 2025

Ahojte čo vám pomohlo pri podmienečnom prepustenie koncom mesiaca žiadame o PP a pri tomto našom súdnictve je takže že môjho muža pustia niektoré poznajú môj príbeh ale napíšem to ešte raz manžel spáchal prečin alkohol za volantom vdety mal ešte podmienku za krádež za alkohol dostal 4mesiac ktoré si už dávno odsedel a premenili mu podmienecni trest a už je skoro 5mesiacou vo výkonné trestu dostal 10mesiacou a chceme žiadať o PP čo si o tom Myslite alebo nám vie niekto poradiť ďakujem za každú odpoveď

majulino
23. apr 2025

Na čo chces žiadať, keď už aj prvú podmienku porušil? Uvedom si, že ak ho aj pustia na PP tak opäť len s podmienkou. Aby v konečnom dôsledku za ďalší trestný čin neodsedel viacej ako 5 mesiacov čo mu ostáva

zojazoja
23. apr 2025

@mulm no my si mozeme mysliet hocico, ale to predsa nezalezi od nas. a pytas sa v prvej vete, ze čo nám pomoholo pri podmienečnom prepustení....čo myslíš? kolké z nas boli v base??? 🙂 o jeho PP predsa rozhoduje súd a návrh prokurátora, riaditeľa ústavu na výkon väzby alebo riaditeľa ústavu na výkon trestu odňatia slobody, v ktorom sa trest vykonáva, záujmového združenia občanov alebo na návrh odsúdeného na verejnom zasadnutí. Samozrejme, že zálezí ako správal vo väzbe počas vykonu trestu a od ďalšich faktorov.

alickapusinka
23. apr 2025

Ak išiel s podmienky do basy znamena že porusil PP tak nemôžu ho podmienečne prepustiť.Musi odsedieť celý trest.

katkaseiner
23. apr 2025

neporadim s otazkou ale uvazovala by som nad rozvodom.... kradez, alkohol za volantom, podmienky,porusenie podmienky, vykon trestu .... ale inak je to zrejme milujuci manzel... ver mi mas na lepsieho

vroni
23. apr 2025

Toto je otázka na právnika alebo skôr na vesticu. Za prečiny sa nedáva basa, 4 mesačný nepodmienečný trest je tiež veľmi zvláštny a alkohol za volantom nemusí nutne kolidovať s podmienkou za krádež, takže najprv asi treba vylúštiť, čo sa autorka vôbec pýta a potom dať odpoveď (od právnika)

maximiliana
23. apr 2025

@mulm chces vediet co si o tom myslime? Tak ja osobne si myslim, ze by mal ostat v base ... clovek ako on, co je zlodej a ozraty sada za volant si nezasluzi dychat slobodny vzduch...

jana_eyre_2
23. apr 2025

Myslím si, že tých 5zvysnych mesiacov by si mal odsedieť a poučiť sa dostatočne.. môžeme byť radi že nikoho nevinného nezabil a to by som mu opakovala pri každej návšteve.. prepáč ale k takémuto chovaniu som totálne neustupciva a ano, odsudzujem práve takéto prečiny..

mulm
autor
23. apr 2025
@alickapusinka

Ak išiel s podmienky do basy znamena že porusil PP tak nemôžu ho podmienečne prepustiť.Musi odsedieť celý trest.

@alickapusinka on ešte nebol prepustenie na podmienku on mal podmienku za krádež nie za výkon trestu

sasa1310
23. apr 2025
@mulm

@alickapusinka on ešte nebol prepustenie na podmienku on mal podmienku za krádež nie za výkon trestu

@mulm delikvent PP hádam nedostane

majulino
23. apr 2025
@sasa1310

@sasa1310 čudovala by si sa... V okolí mám muža, ktorý bol právoplatne odsúdený a únos a napomáhanie (pre nejakého KE mafiána) dostal 12 rokov, po 6 rokoch ho pustili na PP, po nejakom čase ešte pred koncom podmienky ho obvinili z falšovania bankoviek, súhrnný trest bol 5 rokov a hádaj čo? Po 2,5 roku bol a stále je doma. Aktuálne ho vyšetrujú kvôli distribúcii drog

alickapusinka
23. apr 2025
@mulm

@mulm ale ked bol v podmienke za kradež a urobil dalši trestný čin tak nepustia ho podľa mňa na PP.

mulm
autor
26. apr 2025
@sasa1310

@sasa1310 prečo hneď odsudzujete ja sa len pýtam na skúsenosť a názor nie preto lebo potrebujem aby ste mu hovorili čo mám a nemám robiť aby ho ani náhodou nepustili niektorí zabíjajú a dostanú sa domov niektorí majú také trestné činí ublíženie na zdravý alebo pri nehode zabil človeka on nezabil a neublížil nikomu pri prvom trestne bola škoda 600eur pri druhom sa previnil len tím alkoholom takže nesude ked neviete dôvod prečo

zuzanockamt
26. apr 2025
@mulm

@sasa1310 prečo hneď odsudzujete ja sa len pýtam na skúsenosť a názor nie preto lebo potrebujem aby ste mu hovorili čo mám a nemám robiť aby ho ani náhodou nepustili niektorí zabíjajú a dostanú sa domov niektorí majú také trestné činí ublíženie na zdravý alebo pri nehode zabil človeka on nezabil a neublížil nikomu pri prvom trestne bola škoda 600eur pri druhom sa previnil len tím alkoholom takže nesude ked neviete dôvod prečo

@mulm Previnil sa len alkoholom? Mal šťastie, že nikoho za tým volantom nezabil, keď bol opitý. Aj keby ho podmienečne prepustili, bude ďalej páchať niečo podobné. Ja neverím, že keď raz človek niečo urobí,tak sa zmení. A hlavne, keď aj predtým to bolo opakovane. Neverím, že to bola prvá krádež a prvý alkohol za volantom.

subartic
26. apr 2025

Vieš čo si ja myslím ? Že by si mal odsedieť celý trest a ty by si sa mala rozviesť, urobiť hrubú čiaru a ísť ďalej .Ľudia robia chyby , viem o tom svoje , ale normálni ich neopakujú .

katulienkax
26. apr 2025

Ľudia robia chyby ale alkohol za volantom je pre mna pod čiarou A TO ŽE NEZABIL JE LEN ŠŤASTIE

maximiliana
26. apr 2025
@mulm

@mulm aha, takze ked pridem ku vam domov, vezmem si nieco za 600e, tak z tvojho pohladu pohoda a nebudes riesit... lebo ved preco by ma mal niekto sudit... tvoja moralka a optika toho, co je spravne a co nespravne, je znacne pokrivena...

sasa1310
27. apr 2025
@mulm

@mulm neodsudzujem, len konštatujem. Najprv urobí škodu 600 eur a potom bezúhonný občan sadne za volant s alkoholom. A čo ešte urobí, keď ho pustia?

sova7
28. apr 2025

Alkohol za volantom je konečná. O takého by som neoprela bicykel. Áno teraz je moderné že chudáčik alkoholik je to choroba. A čo? Kto ho núti piť? Problémy sa dajú riešiť aj liečiť xy sposobmi alkohol je jeho rozhodnutie. A ešte šoféruje opitý mohol niekoho zabit. Využi ten čas kým je preč radšej na to ako sa rozviesť a usporiadať si život bez neho. Nepotrebuješ predsa nezodpovedného ozrana na krku či ano? Náplň života bude pre teba zachraňovať ozrateho dilina?

mimka1402
28. apr 2025
@mulm

@mulm Ďakuj bohu, že tvoj deb.l nikoho nezabil. Alkohol za volantom je svinstvo, určite nemal zostatkovy z margotky.😀
Človek ktorý kradne, pije za volantom, je magor. A takým ľuďom aj tebe by mali brať dieťa, keďže ty ho v tom podporuješ a zlahcujes. Skvelý príklad pre dieťa. A dogabať mu psychiku s otcom alkoholikom doma. Výborne. Dúfam, že ostane v base.

zuzubb007
28. apr 2025

To mas muža čo za socku, neviete dôvody? áno kradnúť alkohol môže len totálny feťoš a nehovorím o alkohole za volantom, dala by som mu natvrdo dva roky, vodičak vziať dozivotne a k tomu verejnoprospešné práce v jeho bydlisku nech si ho každý vychutna