Má žena právo na výživné aj v prípade, keď dieťa chce zostať bývať u otca?
Má právo žena na výživné na dieťa aj v prípade, že dieťa chce zostať bývať v nehnuteľnosti u otca, pričom mama ho berie na výlety, spať chodí k matke, ráno s matkou do školy, poobede je u otca, matka ak chce môže prist do bytu otca za dieťaťom? Taká cudna striedavka, ale bývame vedľa seba ten istý vchod. Toto je teraz také obdobie kedy sa dieťa nevie zmieriť, resp.citi že domov má ešte ten pôvodný a nový byt je ešte nie úplne zariadený, necíti sa tam doma, keďže ešte tam nemá všetko. Financie to u mňa brzdia, preto sa pýtam či mám nárok aj takto na výživné. Lebo kam idem samozrejme tiež všetko platím... A otec ho nikam nezoberie von, ale že absolútne. Otec by mu takmer nič nekúpil, lebo pre neho je všetko zbytočnosť a "všetko" ma, čo potrebuje.
Vieš márne sa teraz hneváš pred dieťaťom divný informatik nebol, pred dieťaťom chcel mať kompletnú rodinu a deti aspoň 3.
Neviem prečo mi tvoje príspevky prípadaju ze ex závidis co ma on a aký život ma on, a ty ho nemáš hoci by si chcela.
Požiadaj zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti a kľudne môžeš žiadať aj výživné. A súd rozhodne.
Rovnako rozhodne aj o tom ako sa bude otec dieťaťa stretávať, keďže otcovia nemajú len povinnosť platiť ale aj sa právo stretávať a žeby si neprežila striedavju lebo by si dieťa nevidela jeden deň? Ved bývate v jednom paneláku a toto je žiaľ na čo si budeš musieť zvyknúť rovnako ako každé dieťa rozvedenych/rozidenych rodičov.
Píšes, že si chcela byt sama no tak si sa konečne prvý x v živote sama rozhodla bez mamy, babky...super aj to je posun nie?
Veď si šikovná zaobstarala si pre vás byt sú ženy čo su v azylaku, ubytovni..chápem, že si z toho rozhodena, ale nie je to tak čierne ako to vidíš🙂
Tvoj muž nevyzerá, že by ho chcel brávať k moru, do kina, pizzu a pod ..a dieťa v tom veku ešte také veci nerieši.Len si musela vedieť, že rozchodom finančne stratis či nie?veľa žien po rozvode padne na hubu, ale máš pravdu, byt, o dieťa sa Ti trocha postará využi z toho čo vieš.Nerob zo seba obeť, lebo sa z toho nevyhrabes
Nezávidím mu ale prekáža ti ľahkosť jeho bytia. Tak mu to dopraj a bude aj tebe dopriate.
Ty mu nezávidís len ti vadí ze sa ma lepšie ako ty. A to ta zoziera.
Vzchoo sa, vypustí z hlavy jeho ľahší štart, to ze nemusí robiť viac ako musíš ty, vypustí hlavy jeho bytie sústred sa na seba. A začne sa ti ľahšie dýchať a aj svet budeš vnímať inak.... Vždy boli, sú aj budú ľudia, ktorí to majú ľahšie, ale je len a len na tebe ako so svojím životom naloží, ci sa budeš zozierat vecami kt neovplyvní, alebo sa budeš snažiť vyťažiť zo svojho života co najviac a urobíš co najviac preto aby bol takým po akom túžiš.
Vieš možno aj syn je radšej doma u otca kvôli tomu ze tam ma pohodu a cíti sa tam psychicky lepšie a nielen kvôli x boxu. Keby ma ex syna na sala me à chce mat od neho pokoj tak ho nevodí a nevyzdvihuje zo školy a nerobí s nim ulohy
A ešte jedna vec, určite nie si na tom tak zúfalo zle, ved si kúpila byt, dostala si hypo keby si na tom tak zle hypo nedostaneš, aj keď to teraz znamená ze sa musíš uskromniť. Ale máš vlastne bývanie koľkej ženy keď odídu od muža skončia v azylaku alebo niekde v podnájme a vlastný byt je pre ne science fiction
Nečítala som všetky príspevky len tvoje a precitaj sa co som ti napísala. Ze máš dat na súd zverenie dieťaťa, rovnako môžeš žiadať výživné a súd rozhodne. Precitaj si to ešte raz celé nielen to ci chceš vidiet
A precitaj si aj svoje príspevky lebo si protirecis
Ale aj ty si sa mohla vydať, nemusela si stráviť 13 rokov s niekym kto si ta nechcel zobrať.
Co ti pomôže poukazovať na iné ženy? Myslíš ze tým bude tvoj život ľahší? Nie nebude. Pozeraj na svoj život. Tie ženy si to zariadili tak, iné ženy onak a ty to máš zas inak.
Vieš mam pocit ze chceš byt len ľutovana, namiesto vzchopenia sa a budovať si svoj život tak akým ho chceš mat
A apropo veľmi mi pripomonas môjho ex. Všetci asi takí, všetcia sú o akí, a všetcia môžu za to ako sa ma, ale sám sa ne rozhýbe k ničomu tak aby bol konečne so svojím životom spokojný. Furt majú len ti druhí lepší a ľahší život
Ukáž mi kde to konkrétne píšem... Ja na rozdiel od teba nemazem príspevky aby sa k nim nedalo vratit ako ty.
Precitaj aj viac ako prvú vetu, a čítaj pozorne co píšem nie co či myslíš ze píšem. Ale ako vidím, vidíš len to co chceš vidiet a nie to co ti tu ženu píšu. Prajem ti pekný večer a aby si nasla pokoj v duši. A nezožieraka sa vnútorne tým ze iní sa majú lepsie
@lienka.7 ja jej nenakladam, reagovala som na jej príspevky ktoré zmazala lebo si v nich protirečíla. Pritom v prvom príspevku som jej písala ze môže požiadať o výživné a aj to otočila proti mne. Preto som jej napísala to co som jej napísala. Ale viem ze pravda bolí. A viem ze zmeniť myslenie nie je ľahké ale takto si ubližuje len sama sebe. Čiže to boli len dobre mienené rady
Mne stačí ze si vymazala svoje príspevky, to svedčí o veľa veciach pekný deň
@sense nepotrebujem aby ma tu niekto spoznal, ale aj o Tebe to svedčí, čo teraz mi chces pichnúť do oka za to že som zmazala príspevky? Najradšej by si. To cítiť.
Ale tebe nikto nenapísal ze si nemáš žiadať.. Ty si opísala v úvode ako fungujete ze je stále doma-u otca, k tebe prejde prespať.. Tu ti ženy reagovali ze podaj si o zverenie plus o výživné.. Potom si písala ze chceš aby aj on sa zapájal, tak ti zase písali podaj o striedavu aby nebol oslobodený od povinnosti.
Ty by si chcela syna pre seba a otec sem tam nech sa zapojí, keď ho ty budeš potrebovať plus nech platí.
Tahas za kratší koniec.. A tvoj syn je závislý, toto už je choré aby pred školou ešte hral..
Tu závislosť si budoval.. Bolo treba zasiahnuť skôr.
To zrejme hral už ako 4r a hra denne do dnes.
Aj keď budete mat striedavu, alebo voľný styk.. Syn bude zneužívať ze ma otca vedľa par krokov.. Vezme sa, buchne dvermi a pôjde za otcom.. Tu ti ženy písali, že naor kvôli tomuto bola chyba kuoit byt vedľa.
Neurobíš nič, bude ho ťahať k nemu.. A tým ze bude vedľa vo vchode pôjde si kedy chce a ostane ti sa iba pozerať.
Keby si bývalá na druhom konci mesta, toto by si neriešila.
Vy obidvaja tým dieťaťom manipulujete.Ty chces byť za dobrú, že ho necháš doma a on mu dovolí Xbox ráno pred školou.A dieťa manipuluje tebou, že pôjde k tebe bývať, keď kúpiš xy....akokoľvek syna miluješ ty budeš dávať pravidlá, lebo o 5 r sa zbláznis.Nebud ako medzi 2 kameňmi muž a syn
8 r chalan ma skladať puzzle, ok nech sa hrá, ale nie celý zmysel jeho dňa sedieť a hrať sa.Je to život mimo reality ries to pokým je čas
To, že si si mohla pýtať bonus...mala!!
Si veľmi ukrivdena ja to chápem rúca sa Ti život, dieťa visi na otcovi...len prosím Ta nepíš, keby som mala dievča....tak čo?musíš hrať s takými kartami ako máš.Dievca by možno na otcovi liplo ešte viac.
Ty sprav na pondelok pekný deň synovi a viac si ver.Ja by som s mužom nebojovala využi ho sklon hlavu a ego a spýtaj sa ho či je ochotný niečo synovi prispieť do nového bytu.Budete rodičia celý život.Vyzivne si v každom prípade ziadaj.
Tvoj chlap ani je hlúpy, keď mal má toľko bytov je len tvoja šikovnosť ako z toho vykorculujes.
Ešte si mohla mať chlapa čo nemá nič, exekúcie ..možno je neohrabany sociálne v živote, ale zarobiť vie.Raz si sa rozhodla odísť musela si vedieť, že to nebude ľahké.Dufam, že aspoň rodinné pridavky poberas ty

Jojo, treba sa uskromnit, ukludnit, nezavidiet a a potom to pojde