Má žena právo na výživné aj v prípade, keď dieťa chce zostať bývať u otca?
Má právo žena na výživné na dieťa aj v prípade, že dieťa chce zostať bývať v nehnuteľnosti u otca, pričom mama ho berie na výlety, spať chodí k matke, ráno s matkou do školy, poobede je u otca, matka ak chce môže prist do bytu otca za dieťaťom? Taká cudna striedavka, ale bývame vedľa seba ten istý vchod. Toto je teraz také obdobie kedy sa dieťa nevie zmieriť, resp.citi že domov má ešte ten pôvodný a nový byt je ešte nie úplne zariadený, necíti sa tam doma, keďže ešte tam nemá všetko. Financie to u mňa brzdia, preto sa pýtam či mám nárok aj takto na výživné. Lebo kam idem samozrejme tiež všetko platím... A otec ho nikam nezoberie von, ale že absolútne. Otec by mu takmer nič nekúpil, lebo pre neho je všetko zbytočnosť a "všetko" ma, čo potrebuje.
Ste už dlhší čas od seba, napriek tomu ešte nebýva sama, či ako to je? Ty si mu prispieval keď si uňho bývalá? Trochu aj rozmýšľajú. A žiadať mozes, aj 5000,ide o to ci a nakoľko schvália
Áno, urobíš najlepšie, keď predáš.
🙂
Vieš čo si oprskla, ale toto Ti ešte odpíšem
Áno, necham Ta v pondelok doma, ale nebudeš sa hrať je manipulácia ...niekedy rodičia manipulujú ani o tom nevedia a syn Ti to hneď vrátil kúp mi xxxx inak nepôjdem k tebe byvat...načo to oznamujes synovi, ktorý je evidentné závislý, alebo to preferuje pred všetkými ostatnými aktivitami?
Buď bude vyjednávať, alebo spraví scénu či čo sa čakala ok mamina nebudem sa hrať a pôjdem s tebou von?
Bude doma a ráno vypadnes a spravíš mu iný program..
Myslíš, že im v škole nepovedia deti v pondelok je sviatok....ale vy asi zo sebou manipulujete všetci dostala si veľa rád, ale tvoj ton mi už nesedí.
Už iba jedno ty si mama ty budeš určovať...a nie 8 r syn aj za cenu, že sa bude hnevať a povie Ti, ze Ta nenávidí a ide k otcovi.
@mk22 samozrejme nevidím jeden rozumný dôvod tam zostať.Pisala,že nechcela syna nosiť hore dole aké hore dole veď si príde preňho otec a striedavku môžu mať po týždni raz týždenne ich pôjde pozrieť, alebo ako sa dohodnú.Ako si dajú stretávanie je ich vec...aspoň o 3 ulice ďalej, ale nie takúto blízkosť.
A koľko prispieva ex na chod domácnosti? Keď už dlhší čas ste od seba.
@maciatkolulu ja som pochopila, že sú síce od seba, ale žije v jeho byte, nový byt kúpila teraz, vyššie písala ze ide podpísať zmluvu.
Žijú "spolu".
ja len sledujem, ako sa zamotavas do vlastnych klamstiev. este vcera si pisala, ze byt inde si nechcela, byt vedla si chcela cielene, aby syn nemal stres zo zmeny domova. a dnes uz byty o 3 ulice dalej su take drahe. mala si tie svoje komenty nechat, lebo nepamatas si, co pises...
A teda vyplatil Ti aspoň to, čo mal?
Už to je jedno 2 izbak je do budúcna super a nevieš koho stretneš ako sa bude vyvíjať tvoj život a kde budeš bývať o 5 r len mňa by matalo to, že syn bude pendlovat ako mu vyhovuje.
@matkahelka presne to som aj ja napísala ze si protirečí tak potom komentáre vymazala, rovnako ako aj ze nepotrebuje držať dieťa na silu u seba, ale včera si nevedela predstaviť jeden deň nevidieť dieta
@sense ja som jej na zaciatku fandila, ale ako tak citam tie jej vyplody, same protirecenia... ona to nemazala kvoli odhaleniu identity, ale aby mohla komenty upravovat ako sa jej hodi, pretoze klame. uprimne, nedivim sa tomu dietatu, ze chce byt s otcom. a verim, ze s otcom by chcel byt aj bez PS. rodicia si myslia, ze deti sa daju ofajcit, ale dieta citi, kde je prostredie zdrave a kde je to len o nervoch, zasti, zavisti, vycitkach. A v tomto konkretnom pripade, by som stavila pol kralovstva, ze ak ona so sebou nieco nebude s odbornou pomocou robit, dieta ju v puberte bude uplne odmietat.

Jaj už čítam, že nie tak to je chyba neviem prečo?
S mužom by som jednala v rukavičkách nebola rozhádaná nikdy nevieš ako Ti pomôže stavajú na tom, že majú pekný vzťah a je ochotný s ním byt...ja som tiež hrdá a všetko sama...nie som rozvedená, ale nemám v sebe takú vychcanost ako moje kamarátky a niekedy to je na skodu