icon

Majetkové pomery manželov pred rozvodom

12. júl 2023

Ahojte kočky, prosím o radu tie, ktoré mi vedia pomôcť. Som 10 rokov vydatá, mame 3 deti. Manžel si našiel milenku a začal míňať jeho plat na ňu a svoje sny. Kúpil drahé auto, motorku, oblečenie pre neho aj pre ňu. Sú to vraj jeho peniaze, tak si s nimi môže robiť čo chce. Ja som momentálne na rodičovskej dovolenke. Ja mám však ušetrené nejaké peniaze, ktoré chcem ochrániť pre deti a na obdobie po rozvode kým si nájdem prácu, čo bude s troma deťmi dosť ťažké. Manžel pracuje v zahraničí, takže pomoc s deťmi bude minimálna. Ďalšia vec je, že budem musieť manžela vyplatiť z domu. Preto musím mať nejakú finančnu rezervu. Ako súd rieši spoločný majetok? Skúma súd nejaké finančné prevody na účtoch pred rozvodom? Mohla by som napríklad previesť peniaze na mamu a po rozvode by mi ich vrátila? Keby som ich dala deťom na sporenie, boli by tie peniaze blokovane do ich dospelosti?
S manželom mame každý svoj účet, takže o týchto úsporách nevie. Ďakujem za rady

Strana
z2
autor
11. feb 2025

@krasneleto jooj, otecko ani milenka deti nechcú. A keď ich nechcú, nikto ho nedonuti si ich zobrať 🤷🏼‍♀️😖

cacianka
11. feb 2025

rok a pol, ako ste dopadli ?

autor
11. feb 2025

@cacianka na budúci týždeň konečne rozvod...

yanni
11. feb 2025

Ako si to vyriešila s usporami

cacianka
11. feb 2025

takže geroj, ty si silná žena, zvládneš to. a henten geroj raz narazí...

autor
11. feb 2025

@cacianka no nič iné mi neostáva🙂Uprednostnil milenku pred vlastnými deťmi,tak nech si užíva, kým vládze... Nás už čaká len boj o majetok 🤦🏼‍♀️

Strana
z2