Majetkové práva po rozvode
Zdravím.. Moja otázka znie: Mám právo na polovicu rodinného domu po rozvode ak dom manžel kúpil ešte pred uzavretím manželstva?
V dome spolu žijeme 4 roky a máme 2 malé deti.
Po hádke ma vkuse z domu vyhadzuje .
Tak to ta vyhodit moze a ty mu nato povedz,ze nech to skusi spravit iba jediny raz.V takom pripade si bude narokovat na polku vsetkych splatok hypoteky,ktore ste ako manzelia spolocne splacali odkedy ste manzelia vratane vsetkych investicii do rekonstrukcie,zveladovania.Lebo dom je sice jeho,ale prachy ktore ste zanho zaplatili do manzelstva uz boli vase spolocne.
@maminkadeticiek konečne jedna normálna odpoveď 🙏 ďakujem
@anonym_autor No zobral si nan hypoteku...wow, hovori to, ako keby ho kupil za hotove a este mu pol miliona ostalo. Pako.
@anonym_faa970 presne. Pred 7 rokmi ho kúpil a z toho 4 roky hypo správame spoločne a on mi hoci kedy vykroči nech vypadnem z jeho domu ...idiot
@doriiis po rozvode by deti boli určite zverené mňa keďže on pravuje v zahraničí, chodí na turnusy a o deti by sa ani nevedel postarať.
@anonym_autor keď ta vyhadzuje, neuvažovala si odist ešte pred rozvodom? Mama sa ako k tomu stavia? Je ochotná ti pomôcť, kým sa postavis na vlastné nohy? Ci už odídeš teraz, alebo o pár mesiacov, je už asi jedno. Píšeš, že sa rozvod u vás nerieši. To chceš s deťmi žiť v takomto ovzduší?
@anonym_a0d34f a teba nútil mat deti niekto pred 30kou?? Píšeš ako keby si nevedela že na začiatku vzťahu je vždy všetko také pekné, ružové až po čase sa vykľuje ta pravá tvár keď su už deti na svete..
@anonym_autor akože ja tu mám problém alebo ty? Viem aké to je , ja som bola bezhlavo zaľúbená, zrušila zásnuby s narcisom pár týždňov pred svadbou. Teraz som dvadsať rokov šťastné vydatá.
@anonym_2902ce není rozvod ..neriešili sa rozvod...on to treba len počas hádok
@anonym_autor ale na dom aktuálne majú právo deti. Tvoj dom nie je. Otázka znela či po rozvode máš právo tam bývať. Aktuálne tam môžu zostať deti. Ty nemáš žiadny právny vzťah ku domu.
@anonym_autor keď ta vyhadzuje, neuvažovala si odist ešte pred rozvodom? Mama sa ako k tomu stavia? Je ochotná ti pomôcť, kým sa postavis na vlastné nohy? Ci už odídeš teraz, alebo o pár mesiacov, je už asi jedno. Píšeš, že sa rozvod u vás nerieši. To chceš s deťmi žiť v takomto ovzduší?
@anonym_ff300c nemám s deťmi kam odísť..mama zije s otcom v malom domčeku kde by sme sa s deťmi určite nepomstili. Rodička už majú svoj vek, mama je po 2 infarktoch tým pádom tiež potrebuje mať svoj pokoj..
Nakoniec zase ten vydaj (manželstvo) asi nie je až taká výhra 😀 myslím vseob. Nie len tvoje
Najskôr si asi treba zobrať hypo sama na seba, keď aj garsonku
Potom mať deti, ale pozor bez manželstva žiť na kopke a keď sa niečo stane, máš kam ísť
😏
Akože myslím to s nadsazkou, ale vlastne aj trochu vážne
@anonym_ff300c nemám s deťmi kam odísť..mama zije s otcom v malom domčeku kde by sme sa s deťmi určite nepomstili. Rodička už majú svoj vek, mama je po 2 infarktoch tým pádom tiež potrebuje mať svoj pokoj..
@anonym_autor asi si ešte na rodičaku, tak len čím skôr do prace a šetriť a šetriť. Lebo keď je to po štyroch rokoch medzi vami takéto, tak to do budúcna ružovo nevidím.
Nakoniec zase ten vydaj (manželstvo) asi nie je až taká výhra 😀 myslím vseob. Nie len tvoje
Najskôr si asi treba zobrať hypo sama na seba, keď aj garsonku
Potom mať deti, ale pozor bez manželstva žiť na kopke a keď sa niečo stane, máš kam ísť
😏
Akože myslím to s nadsazkou, ale vlastne aj trochu vážne
@anonym_408bd6 co s tým má manželstvo? Ľudia sa predsa sobášia z iných dôvodov. A keby manželia neboli, tak by žili spolu naveky? S ostatným súhlasím, že kým žena začne s deťmi, mala by byť schopná sa o ne sama postarať.
@anonym_408bd6 co s tým má manželstvo? Ľudia sa predsa sobášia z iných dôvodov. A keby manželia neboli, tak by žili spolu naveky? S ostatným súhlasím, že kým žena začne s deťmi, mala by byť schopná sa o ne sama postarať.
@anonym_ff300c no neriešila by to, že či má nárok na to, čo je manželove
Mala by predtym svoje a neriešila by,kam pôjde s deťmi
Lebo takto prišla do domácnosti ,jeho domácnosti
Samozrejme ,že len prišla ku nemu bývať
Lebo veď načo by brali spoločnú hypo,keď on už má bývanie
Ale takto by bola zabezpečená už svojou nehnuteľnosťou spred obdobia pred deťmi
@doriiis u nás sa rozvod vôbec nerieši ešte o tom slovo medzi nami nepadlo..proste on počas hádky sa vkuse oháňa z domom. Že ak sa poriadne rozčrti tak ma vyrazí z domu, že ja som prišla bývať do jeho domu a ak sa mi nepáči nech vypadnem a podobne debiliny...
@anonym_autor ... Tak čo ti nato povedať? Aj by som povedala, ale teraz je to už aj tak jedno. Prajem ti, nech sa problémy nejak vyriešia a nech hlavne netrpia deti
@anonym_ff300c no neriešila by to, že či má nárok na to, čo je manželove
Mala by predtym svoje a neriešila by,kam pôjde s deťmi
Lebo takto prišla do domácnosti ,jeho domácnosti
Samozrejme ,že len prišla ku nemu bývať
Lebo veď načo by brali spoločnú hypo,keď on už má bývanie
Ale takto by bola zabezpečená už svojou nehnuteľnosťou spred obdobia pred deťmi
@anonym_408bd6 nemala by nič, tak ako nemá teraz, lebo rodila veľmi mladá.
Autorka, nič v zlom, ale muž, ktorý vyhadzuje z domu ženu, ktorá aj jemu vynosila 2 deti a porodila, je obyčajná zakomplexovaná nula a neoprela by som oňho ani zrak. Na dom nárok nemáš, na investované peniaze doňho počas manželstva áno. Deti ten dom raz zdedia. Neznášam takých slabochov, ktorí sa vyvyšujú na tých, ktorých by mali chrániť. A odkiaľ sa furt berú takéto kusy "mužov"?No lebo ženy s nimi ostávajú a tak svojím deťom dávajú chybné vzorce a vychovajú z nich kópie a celá tortúra sa môže začať odznova.
Po niecom takom by som odisla sama a uz by som sa tam nikdy nevratila. Ak chce este so mnou byvat, tak dom preda a kupime spolocny. Po tom, co sa ospravedlni.
Autorka, nič v zlom, ale muž, ktorý vyhadzuje z domu ženu, ktorá aj jemu vynosila 2 deti a porodila, je obyčajná zakomplexovaná nula a neoprela by som oňho ani zrak. Na dom nárok nemáš, na investované peniaze doňho počas manželstva áno. Deti ten dom raz zdedia. Neznášam takých slabochov, ktorí sa vyvyšujú na tých, ktorých by mali chrániť. A odkiaľ sa furt berú takéto kusy "mužov"?No lebo ženy s nimi ostávajú a tak svojím deťom dávajú chybné vzorce a vychovajú z nich kópie a celá tortúra sa môže začať odznova.
@enmery Tak, nekonciaci kolobeh. Zena ma deti s debilom, ale kedze nema kam ist, ostava s nim a deti za tie roky pochytia tie vzorce spravania a v dospelosti robia, co videli doma...hrozne a smutne zaroven
Zas skvely vykvet rodiny, zena jednoducha za vidnou, ze staci roztiahnut nohy a porodit deti a ma zivot “zahojeny”, niekedy nie je naskodu spoznat muza, nieco dosiahnut a az potom sa mnozit. A rozpravky, ze predtym taky nebol nemusis davat. Mozes len suchat nohami, kedze tento zivot si na plnej ciare faila a failujes ho aj detom.
@doriiis u nás sa rozvod vôbec nerieši ešte o tom slovo medzi nami nepadlo..proste on počas hádky sa vkuse oháňa z domom. Že ak sa poriadne rozčrti tak ma vyrazí z domu, že ja som prišla bývať do jeho domu a ak sa mi nepáči nech vypadnem a podobne debiliny...
@anonym_autor mu povedz,že počas manželstva ten dom splácate spolu ,tak nech je ticho alebo nech sa rozvedie
Inak ,nebav sa s ním a je
Donedavna sme byvali s celou rodinou v mojom byte, ale nikdy sme nemali hadky tohto typu, nebolo treba a nikdy by som muza "nevyhadzovala", tymto by som sa vobec neohanala. Zeny toto ale inak menej casto robia. Chlapi si tymto dokazuju nejaku moc nad zenou, mozno zo strachu, ze ju stratia, tak ju strasia tymto, je to nechutne, nieco taketo. A zaraza ma, ze ludia, ktori sa lubia, si po rokoch dokazu takto robit zo zivota peklo a povazuju to za normalne spoluzitie. Nechapem, kde je zrazu ta laska, zamilovanost. Poznam jeden par a povazovala som ich za ukazkovu mladu rodinu, a nakoniec vysvitlo, ze pani sa vydala, lebo otehotnela a vlastne sa ani vydat nechcela, ale "co by povedala mama, ludia,...". No asi spolu chodili a boli zalubeni, inak neviem, preco spolu spali. A po rokoch sa rozviedli a od zaciatku ju z casu na cas prefackal a neskor to bolo coraz castejsie, slovne urazky, bitky, kopance. Na verejnosti posobili uplne v poriadku. Ja som cele noci nespavala a rozmyslala som, co nuti chlapa toto robit, este aj ked cakala jeho dieta. Jedine chora hlava. Psychicka porucha. A keby aj nie fyzicke nasilie, tak psychicke, nebudes sa o seba vediet postarat, kde pojdes, nemas na to, bezo mna zdochnes...aj to sa dopocula...hrozne pocut, pisat a citat, nie to zazit. Tak naco ludia idu do vztahu, ked maju potrebu toto druhemu robit? Kde je ta prvotna laska, ked sa drzali za ruky, chodili na kavu, do kina, na vylety...kde? 🫣
@pe_mi nie, nejde mi o peniaze..chcem mať istotu že po rozvode neskončim s deťmi na ulici..počas hádok ma vyhadzuje z domu, vraj je to len jeho dom a mam sa vrátiť k matke.
@anonym_autor môže ťa vyhodiť po rozvode.....ty si pri vysporiadaní BSM môžeš nárokovať polovicu zaplatených splátok počas manželstva, ale dome je stále len jeho, takže vyhodiť ťa môže
@anonym_autor nie. Nie je to iba jeho dom.

@anonym_autor No zobral si nan hypoteku...wow, hovori to, ako keby ho kupil za hotove a este mu pol miliona ostalo. Pako.