Majetkové vysporiadanie pri rozvode
Ahojte,
muž nadobudol dom pred manzelstvom
. Spolu sme ho za 12 rokov prerobili a keď som sa ho spýtala či mi nechce náhodou dat polovicu tak povedal nie. Dom treba ešte dorobiť vonok.
Mám chuť sa rozviesť a nadobudnúť si svoje bývanie sama.
Dokazovanie keby sa niečo stalo koľko som tam dala peňazí a čo sme urobili ako manželia... Mne to príde ako žiť v neistote.
Riešili ste toto niektorá? Ako ste to vyriešili?
@lienka.7 dnes som mu povedala, ,že to vyriešime rozvodom. Rozviesť sa nechce....že nič nepodpíše....
Normalne uvažujem či sa vie podpísať... 😂
Vraj on je stabilný partner a že takto vie že takto určite budeme spolu ...
On podpisovať nič memusi. Rozvedie vás súd, ak to uzná za vhodné.
Nemyslím, že potrebuje nejaké bločky a dôkazy koľko tam vložila. Dôkaz stavu domu pred manželstvom môžu byť aj svedkovia, fotky. Všetko čo sa vrátilo do domu, teda o co sa zvýšila cena jeho nehnutelnosti sa delí dvoma - o tom je bsm. Neviem ci sa to tak dá, to by vedel povedať právnik, ale myslím ze sa to tak nejak musí dať, lebo niesi prvá ani posledná co sa jej takéto niečo stalo- proste znalecký odhad hodnoty pred manželstvom ( teda holodumu) a znalecký odhad k súdu o majetkové vyrovnanie- a je to na šikovnosti právnika. V prvom kole sa rieši rozvod, tam neriešia majetok. Pi rozvode môžeš dat na súd majetkové vyrovnanie.
Manžel sa bez debaty správa ako chrapúň, autorka a úplne rozumiem, že sa mieniš s týmto niekam posunúť.👍 Ja by som to chcela v takomto prípade samozrejme tiež.
Mňa len zaujalo, čo ideš uviesť ako dôvod rozvodu. Rozvrátené vzťahy? Či to, že manžel nesúhlasí so zúžením BSM? Naozaj v dobrom a úprimne ma to zaujíma a absolútne nerýpem. Lebo manžel bude určite oponovať a ktovie či ráta s tým, že vás event.môžu poslať aj do poradne...
A teda keďže BSM by sa malo doriešiť do troch rokov od rozvodu a rieši sa až po rozvode, môže to byť tiež beh na dlhú trať, ak manžel všetko neguje...
Fiha, takto ma istotu? A ty istotu nepotrebuješ žiadnu? To mi príde ako odpoveď "podviedol som Ťa, ale viem, že nemáš kde ísť tak budeš tu a neopustíš ma".
Tu by pomohla manželská poradňa. My netušíme čo všetko v tom je. Možno sa manžel boji, že sa chces zabezpečiť a opustiť ho. To čo povedal, že je stabilný partner tomu nasvedčuje. Pravdepodobne ti neverí. Aj napriek tomu by ti mal minimálne vyplatiť peniaze co si investovala.
Aj také som zažila, že sa kamoška zabezpečila a opustila manžela. Kamoška čakala kedy nastúpi po materskej do práce, vzala hypo na manželov dom lebo potrebovala peniaze na podnikanie. Samej by jej hypo nedali a opustila manžela...medzitým si našla frajera.
Co ak Ti manzel da polovicu domu a Ty ho par rokov oseries? Bolo by to uz spravodlivejsie z Tvojho pohladu? Pokial mate aj ine problemy,nez toto Tvoje ranne prebudenie,tak odid.

@kristinka92 problem je este v tom ze napriklad ona tam dala pred 12 rokmi 20 000Eur. Ale kebyvteraz dostala naspatvtych 20 000 , uz to nema taku hodnotu. Dom minimalne zdvojnasobil hodnotu za poslednuch 12 rokov. Neda sa nijak normalne vyriesit , max ked sa dohodnubkolko byvchcela a vyplati. A servus. 😅