icon

Mám čakať pokým ma zase udrie?

bloomberg
19. okt 2023

Dnes som podala žiadosť o rozvod dala som právničke 500€aby ma zastupovala a všetko vybavila, chcela som sa odsťahovať s dcérou na východ k mojím rodičom to je 300km od Levic a nemôžem, vravela mi,že môže mi podať žiadosť o predbežne pridelenie dieťa do mojej starostlivosti ale,že mi to neprejde má stým skúsenosti.
Do novej školy ju riaditeľ neprijme bez súhlasu otca.
Manžel je agresívny alkoholik, gembler, tyran a psychické poruchy má, veľa krát ma zbil, veľmi sa bojím o dcéru aj o seba.Poradila mi,že mám čakať kým ma zase udrie a potom mám ísť na políciu a podať naňho trestné oznámenie až potom mi odklepnu tú predčastnú starostlivosť o dieťa, brutálne sa bojím a nemôžem ochrániť dieťa ani seba 😪

huxy
31. okt 2023

@bloomberg ešte sa spýtam, kvôli čomu si chces teraz vybavovať prechodný pobyt? Ja som si riešila trvalý pobyt až po rozvode. A december nie je až tak ďaleko.

alexnina777
31. okt 2023

@bloomberg počkaj chvilku, kľud, určite sa to bude dať vyriešiť, keď si prišla až sem tak toto sa musí dať zvládnuť, koľko kilometrov od slovenských hraníc pracuje brat? je ochotný ti pomocť? na otočku ísť za najbližšie hranice a nájst tam notára? chod na Miestny úrad zatial, povedz im svoju situáciu, všetko čím si zatial prešla, možno budú mať riešenie , to riešenie určite existuje

alexnina777
31. okt 2023

@huxy písala že kvoli škole, lekárke a urad práce.. lekárka počká mesiac, urad práce informuj tam kde spadáš, že mesiac si budeš vybavovať zmenú bysliska a škola?? Bola si v tej škole? vedia o tom v akej ste situáci? Mohlo by to tak byť že stačí počkať do decembra, keď to všade vysvetlíš, december je za mesiac

maatuulka
31. okt 2023

Neviem ci sa nieco zmenilo.. ale my sme sa s dcerou stahovali po rozvode zo zahoria do bratislavy kde som isla do skoly a vzali ju, a to som nemala ani prechodny pobyt iba som povedala, se sa sem stahujeme dala som im adresu kde budeme byvat (podnajom) a bolo, rovnako lekarka. Upsvar teda pridavky a ked nieco riesim mi ostali na zahori kde mame stale trvaly pobyt.

bloomberg
autor
31. okt 2023

@huxy hlavne na úrad práce potrebujem, dala som výpoveď v práci v Leviciach a hneď som sa nahlásila na úrad práce aby mi mohli poslať preradenku sem na východ potrebujem súrne aspoň prechodný pobyt, mám pocit, že nikoho na úradoch nezaujíma moja situácia, všetci chcú mať všetko oficiálne vybavené

juliet86
31. okt 2023

@bloomberg co ti radi tvoj pravnik? ako daleko to ma brat ku slovenskej hranici? co tak velvyslanectvo slove skej republiky v prahe ak ma blizko v prahe? neboj riesenie existuje

bloomberg
autor
31. okt 2023

@maatuulka lenže ja to mám 300km, hlásiť sa musím chodiť na úrad práce na trvalý pobyt, preradenku mi môžu poslať na prechodný pobyt len to momentálne neviem vybaviť brat príde domov až v decembri na sviatky

huxy
31. okt 2023

@bloomberg stále je lepšie ísť možno raz 300 km tam a späť ako všetko len kvôli tomu zahodiť. Prekážka to síce je, ale nie až taká brutálna. Lekárku aj školu som tiež riešila bez trvalého pobytu, však nikde nedavas svoj OP.

panda21
31. okt 2023

@bloomberg je to rodná dedina? Čo nejaká kamarátka, suseda? Nemôžu ti dať prechodný pobyt?

fauko
Odpoveď bola odstránená
alexnina777
31. okt 2023

@bloomberg určite tam máš kamarátku, susedu, sesternicu, kohokolvek kto Ťa nahlási na prechodný pobyt kým príde brat teda

bloomberg
autor
31. okt 2023

@alexnina777 táto možnosť ma napadla ako prvá, máme tu susedov už som sa im išla prosikat oni už majú predpísané domy na deti takže nie sú ochotný pomôcť, kamarátky tu nemám keďže som sa odsťahovala pred 20timy rokmi kvôli otcovi alkoholikovi 🤦‍♀️a chodila som domov iba na návštevu raz alebo 2x za rok

letfenixa
31. okt 2023

@bloomberg na prihlásenie dieťaťa do školy nepotrebuješ prechodný pobyt.

alexnina777
31. okt 2023

@bloomberg tak už píše tuto pani že nepotrebuješ kvoli škole prechodný pobyt, lekárke a na úrad práce telefonicky nahlás že to riešiš a budeš to mať vyriešené v decembri.. lebo si utiekla od tyrana.. a ukludni sa a venuj svoju energiu už dcérke..

cacianka
31. okt 2023

Brat ak ti môže a chce pomôcť, nech sa spýta v ČR notára, aby mu splnomocnenie a vyhlásenie o súhlase prihlásenia na TP napísal tak, aby to platilo na Sk.
Prípadne konzulát v prahe / Brne. Poslať môže nejakým kuriérom alebo človek čo tam pracuje a cestuje na východ

panda21
31. okt 2023

A teda, nedá sa to poslať elektronický? Spíše to v Čechách s notárom, oskenuje a pošle na email?

tinka8512
31. okt 2023

MOj brat zije v cechach a tiez sme potrebovali na sud jeho splnomocnenie, dal to tam spisat notarom a poslal postou doporucene

bloomberg
autor
31. okt 2023

@tinka8512
@panda21
@cacianka
@alexnina777
@letfenixa ďakujem baby skúsime každú možnosť nevzdám sa dcéra si zaslúži lepší život 🙏

cacianka
1. nov 2023

@tinka8512 toto potrebovala poradiť 👍
Skutočný príklad

nominativ
1. nov 2023

Ahoj, chcem ťa len podporiť, nakoľko viem presne, ale sú to nervy a ako človek zvracia od nervov, ja som schudla 10 kg počas rozvodového konania... Ktoré bolo super rýchle...

Viem, že teraz to ešte nevidíš, teraz valíš na zotrvačnosť, ale najmä spätne si uvedomíš, že si úžasná a silná a veľmi ťa to celé peklo posilní ako osobnosť do budúcna.

Ja som bola žena s dvoma deťmi, ideálna rodinka s tajomstvom závislosti manžela na tvrdých drogách, ktorá sa postupne začala prejavovať so všetkými temnými "filmovými" efektmi. Žila som v pekle. A nakoniec to pekelné predstavenie dosiahlo vrchol rozvodom a rozvodovým konaním. Tiež som utekala s deťmi, žila týždeň u rodičov v dvojizbovom byte, následne cez kamarátku v prenájme, následne som riešila svoje... Do toho rozvody, naťahovačky s feťákom, policajti, grcačky, psychoteror, ľudská troska som bola aj bez drog.

A teraz? Teraz si pijem kávičku v mojom krásnom maličkom kľudnom byte, deti pozerajú rozprávku, mám pokoj na duši, s exmanželom sa vzťahy časom utriasli do primeranej roviny, kvalita života je neporovnateľne lepšia, nedá sa to opísať. Konečne som opäť rada doma, nie je mi zle, keď idem z práce domov, lebo doma je nebo, nie peklo.

Držím ti veľmi palce a ver mi, že sa to nezdá, ale už si blízko svetla na konci tunela. Všetko sa časom nejako spraví. Budem na teba myslieť a budem rada, ak sem dáš informácie, ako to pokračuje.

bloomberg
autor
1. nov 2023

@nominativ ďakujem krásne za podporu...
Nevieš si predstaviť, že ako ti závidím samozrejme v dobrom, že už to máš za sebou, klobúk dole pred tebou, že si to dala to peklo lebo inak to neviem nazvať...
Áno je to veľmi ťažké hlavne na psychiku zajtra bu de týždeň čo sme s dcérou utiekli každý deň grciam od nervov, že aká prekážka ma ešte čaká...
Zatiaľ mám-5kg neviem si predstaviť ešte schudnúť viac pri mojej výške 174cm a malá som 60kg ťažké som bola tenká a teraz?kostí mi už trčia...
Nevidím vôbec koniec tunela, stále vybavovačky do okola, za všetko peniaze, našťastie som mala úspory ako také ale som aspoň vedela zaplatiť právnikov, jednu nevydarenu za 500€ a teraz mám druhého tak uvidíme ale hádam už tento bude dobrý lebo sa mi už míňajú úspory, výpoveď som musela dať v práci lebo sme sa sťahovali na východ 300km od Levic...
Po rozvode si nájdem prácu teraz si vôbec neviem predstaviť v takomto stave pracovať....

xckaret
2. nov 2023

@bloomberg tych 500 si vypytaj naspat od prvej pravnicky

bloomberg
autor
2. nov 2023

@xckaret ta prvá právnička mi vypracovala žiadosť o rozvod, sedela som tam dve hodiny a 2x mi dala termín na hodinu lebo som sa snou potrebovala poradiť...250€ za návrh, 33€ elektronický podaj návrhu a 2x 100€ si odratala za tie termíny a ešte mi aj zlé poradila...ja som jej platila hneď na prvom stretnutí 500€,že to je balíček za návrh +elektronický podaj a zastupovanie na rozvode len som ju medzitým vymenila tak mi tých zvyšných € zaratala za konzultácie

bloomberg
autor
3. nov 2023

Dievčatá ešte stále nemám odpoveď zo súdu na neodkladné opatrenie, pravnik to posielal elektronický minulý týždeň štvrtok, to koľko treba čakať?Moje dieťa je ešte stále bez školy 🙏🤦‍♀️

huxy
3. nov 2023

@bloomberg za normálnych okolností by to malo byť si cca 7 dní. Záleží ale na Tom, či to ozaj poslal vo štvrtok, a či náhodou to už aj nedostal ale nepreposlal ti, lebo aj to sa mohlo stať.

bloomberg
autor
4. nov 2023

@huxy boli sme dohodnutý, že okamžite mi bude volať právnik keď mu príde odpoveď, určite ešte nič neprišlo lebo som mu volala v piatok, ja v kuse stresujem 😱určite mi to zamietnu 😥a to bude môj koniec, potom už neviem ako ďalej, dcéra bez školy nemôže ostať...

huxy
4. nov 2023

@bloomberg nemôžeš čakať to najhoršie, vôbec na to nemysli.

bloomberg
autor
4. nov 2023

@huxy len že ako tu aj baby písali, že do 7dni príde odpoveď tak preto si to myslím,že mi to zamietnu..

huxy
4. nov 2023

@bloomberg tak bol tam aj deň sviatok, takže možno sa aj kvôli tomu posunulo. Verím, že si zúfalá a máš z toho nervy, ale výdrž, odpoveď musí prísť

cacianka
4. nov 2023

@huxy áno, aj dovolenky sa brali, lebo prázdniny medzi víkendom a sviatkom, to všetko môže o pár dní posunúť rozhodnutie.