Mám dať exmanželovi deti aj v sobotu?
Ahojte kočeny, chcem sa spýtať ako mám postupovať. Ak bývalému manželovi súd nariadi, že si ma vyzdvihnúť deti v piatok zo školy a mať ich nepretržite do nedele, mám povinnosť mu ich dat aj napríklad v sobotu ak ich ten piatok nezoberie? On povedal, že mu ten piatok nevyhovuje. Deti by s ním radšej neboli.
Ďakujem za Vaše info.
@luccija toto bude presne aj u nás 😔preto som potrebovala vedieť, že či je v poriadku, keď si s deťmi urobím svoj program ak ich v piatok nezoberie.
je to jeho právo - nie povinnosť...
môj nevyužíval svoje právo 15 r.
áno bude to v poriadku... mal prísť v piatok - neprišiel.
v sobotu už by som bola s deťmi niekde na výlete
@deti95060810 ja si myslím opak napísal, ze nemôže prísť a chce prísť v sobotu.Inak, keď to čítam ja by som nechcela pracovať na sociálke🙂
Nechceš nech k nemu deti chodia zároveň chceš nech si po deti príde v piatok - nie v sobotu. To sa vzájomne vylučuje. Na jednej strane chceš aby mal 0 dní s nimi - potom ti vadí o 2 dni v mesiaci menej. Najskôr si to usporiadaj v hlave. Ak ešte styk resp.rozvod nemáte za sebou - to že si deti neberie aspoň na víkend mu bude skôr na škodu. Tak ako písali - ak nemá rodič osobnú starostlivosť jeho povinnost je platiť výživné - nie sa o dieťa starať. Hold nie každý si urobí dieťa a následne sa o deti postará. To je ale sprostosť oboch rodičov. Ak mám za partnera / partnerku človeka - čo sa pozerá iba na seba - môžem sa zmýliť pri prvom dieťati....lebo veď idem do vôd nepreskúmaných - ďalšie dieťa si ale s takým hlupákom / kravou neurobím , pretože viem že aj tak sa nič nezmení.
@damian85 ja mam v hlave usporiadané všetko, to sa ty báť nemusíš 🤦🏼♀️ aby si to pochopil aj ty, tak ešte raz... Deti extra záujem o neho nejavia, idú s ním len preto, aby za to nenadával mne. Keby bolo na mne, deti mu nedám vôbec. Ale bohužiaľ, musím rešpektovať nariadenie súdu. Nič iné medzi nami nepripadá do úvahy. A dôvody prečo som mala tri deti s takým hlupákom tebe naozaj vysvetľovať nebudem...
Mne to vysvetľovať nemusíš , ja každé jedno ráno stretávam hlupáka v zrkadle čo si tak dieťa urobil 😅 . Každopádne , je to len potom tvoje EGO , ak môžeš byť s deťmi o deň viac , pretože si v piatok po nich nepríde , ale až v sobotu a tvrdíš to čo tvrdíš. V podstate by si mala byť štastná , pretože je to o deň bližšie tvojej predstave mu deti nedávať vôbec. Aj ja mám v rozhodnutí súdu , dieťa odovzdať v pondelok a odovzdávam ho až v utorok , niekedy dokonca v stredu a nerobím z toho scény. Mne to vyhovuje že som s dieťaťom omnoho viac , jej , že sa môže venovať svojím veciam.
@minenkak Jedna vec čo je fér , druhá vec - čo je dobré pre dieťa. Akékoľvek naťahovanie sa s ex partnerom , s ktorým máš dieťa je pre dieťa - stresujúce. Ak má dieťa jedného rodiča , ktorému ego nedovolí je to hrozné , ak dvoch - je to tragédia. Na to ale treba dozrieť. Tiež možem robiť scény a trepať jej dieťa v pondelok a vyzváňať pred dverami nech si dieťa berie. A vychovám z dieťaťa - debila. Niekedy stačí mávnuť rukou a nelamentovať.

Vela rokov takto fungujem. A v zasade s tym nic nespravíš. Náš právny poriadok, resp. Zákon o rodine je postaveny tak, ze otec má právo styku s dieťaťom, nie povinnosť. Takže áno, aj ked 5 minút predtým, ako si má pre ne prísť, zavolá, ze epríde alebo ani nezavolá, len nepríde, tak s tym nič nespravíš. A kým nebudú samostatné, tak si nenaplánuješ nikdy nič. Na toto páky nie sú.
O
Tvoja otázka znela inak, či si povinná mu ixh aj tak dať napr. v sobotu. Tu by som sa radsej spýtala na sociálke, lebo toto sú také pravidlá od mesta k mestu iné.