Mám nárok na výživné počas manželstva?
Bývam u manžela v jeho nehnuteľnosti a platí jej chod ale mne nedáva mesačne žiadne peniaze. Myslíte že mám nárok na výživné počas manželstva alebo tým že keď platí elektrinu plyn tak nárok nemám ?
verim, ze sa zivis pracou.
@anonym_autor koľko ty zarábať? Pred manželstvom ste sa nebavili o tom keď budete spoločne žiť a hospodáriť?
@anonym_autor platis vôbec voľačo alebo si prizivnik?
@anonym_autor koľko ty zarábať? Pred manželstvom ste sa nebavili o tom keď budete spoločne žiť a hospodáriť?
@zmrzlinka2021 načo by sa bavili pred manželstvom? Veď svadba rieši všetky problémy 😂
@zmrzlinka2021ja som aktuálne na rodičovskej a mám len to plus prídavky na jedno dieťa
Troll 🙄 aby si chuderi, ktorych si muz nechcel zobrat, mohli honcovat nad tym, ze existuju aj manzelstva, ktore su nefunkcne
@anonym_autor platis vôbec voľačo alebo si prizivnik?
@anonym_99a65b stravu a veci ohľadom dieťaťa
@zmrzlinka2021 načo by sa bavili pred manželstvom? Veď svadba rieši všetky problémy 😂
@belllinka ale to tak nie je.
@anonym_autor
Koľko má dieťa?
A na čo konkrétne chceš, aby ti dával peniaze?
@anonym_autor
A na čo konkrétne chceš, aby ti dával peniaze?
@anonym_autor
@huxy každý človek má mať prístup ku svojim peniazom. Manželia sú rodina, teda peniaze sú spoločné a je jedno, na koho účte. Prístup majú mať vždy obaja.
Toto je celý komplex , ktorý nevieme poradiť, keďže nepíšeš všetky potrebné údaje, okolnosti.
Lebo je rozdiel či sedíš na riti doma a čakáš ako zlatokopka na tučné vreckové.
Alebo pracuješ, máte dieťa a nehospodarite spolu ako manželia a ako píše zákon o rodine.
Napríklad
@huxy každý človek má mať prístup ku svojim peniazom. Manželia sú rodina, teda peniaze sú spoločné a je jedno, na koho účte. Prístup majú mať vždy obaja.
@zmrzlinka2021 ja som sa pýtala, na čo chce aby jej dával peniaze. Tie oficiálne drísty poznám. Ale ak muž všetko platí a madamka chce ešte peniaze navyše, a ešte by chcela výživné počas manželstva. Ja by som takú ženu hnala....
@zmrzlinka2021 ja som sa pýtala, na čo chce aby jej dával peniaze. Tie oficiálne drísty poznám. Ale ak muž všetko platí a madamka chce ešte peniaze navyše, a ešte by chcela výživné počas manželstva. Ja by som takú ženu hnala....
@huxy v prvom rade ak jej nedôveruje, nemal si ju vziať za ženu. Na to slušný inštitút družky.
@zmrzlinka2021ja som aktuálne na rodičovskej a mám len to plus prídavky na jedno dieťa
@anonym_autor preboha , ake vyzivne chces.
@anonym_autor autorka si chudera, ak mas LEN rodicak a pridavky, to ti je malo? ked muz plati vsetko ostatne?
Toto je celý komplex , ktorý nevieme poradiť, keďže nepíšeš všetky potrebné údaje, okolnosti.
Lebo je rozdiel či sedíš na riti doma a čakáš ako zlatokopka na tučné vreckové.
Alebo pracuješ, máte dieťa a nehospodarite spolu ako manželia a ako píše zákon o rodine.
Napríklad
@cacianka nepracujem teraz keďže máme dieťa ktoré má 1,5roka
Pracovný pomer mi stále trvá papierovo
Ako sa spolu hospodári? On čo zarobí ani neviem koľko keďže má živnosť a to ešte chce prejsť na sro
Hypotéku spolu nemáme
On si ide na pivo kedy chce alebo na nejakú akciu ale ja nie pretože si nemôžem dovoliť nechať niekde 50eur len tak
Tak min na tom "pivku" 10 eur.Skor je problém, že si frustrovaná, že on ide a ty nie, ale ťahať muža po súdoch, lebo chces viac?to by bol začiatok konca.
Tak on platí energie ty stravu Neverím, že ak povieš, že potrebuješ pre dieťa topánky tak nekúpi?
Toto ste mali mať vydiskutovane predtým.Ked nemáte spolocnu hypo tak ju platí celú sám nie?
Ty si nemala nič našetrené na takéto prípady, že potrebujem na RD viac a nechcem pýtať každé euro?
Takéto prieky a zlosť spravia iba to, že sa rozvediete.
Tak min na tom "pivku" 10 eur.Skor je problém, že si frustrovaná, že on ide a ty nie, ale ťahať muža po súdoch, lebo chces viac?to by bol začiatok konca.
Tak on platí energie ty stravu Neverím, že ak povieš, že potrebuješ pre dieťa topánky tak nekúpi?
Toto ste mali mať vydiskutovane predtým.Ked nemáte spolocnu hypo tak ju platí celú sám nie?
Ty si nemala nič našetrené na takéto prípady, že potrebujem na RD viac a nechcem pýtať každé euro?
Takéto prieky a zlosť spravia iba to, že sa rozvediete.
@luccija nechce sa mi ho ťahať po súdoch ale veď celú výplatu má len pre seba a ja neviem nič odložiť z rodičovského veď to je každú chvíľu nejaký nákup
Tak dieťaťu kúpi ale mne nie a potrebujem tiež oblečenie ale mne to z rodičovskeho nevychádza. V lekárni som nechala 30 eur
Do ďalšieho rodičovského mi zostáva na účte 15 eur a keď sa spýtam či by mi nedal niečo tak nedá
@anonym_autor vy máte vážny problém ….vvmsnzektbe nie je že moje a tvoje, ale spoločne
Akože toto nejaké výživné nevyrieši. Toto bude skôr či neskôr rozchod
@pribinak vyššie v komentári som bola označená za chuderu ktorá len pýta
@pribinak nedá mi len preto že platí za dom a ja len stravu a že on odomňa tiež nepýta za nájom
@anonym_autor vy máte vážny problém ….vvmsnzektbe nie je že moje a tvoje, ale spoločne
Predtým ako ste dá vzali a mali dieťa, tak on neriešil že ako si predstavuje fungovanie ?
No zlata moja, začni zváži at aj plán B
@pribinak nedá mi len preto že platí za dom a ja len stravu a že on odomňa tiež nepýta za nájom
Predtým ako ste dá vzali a mali dieťa, tak on neriešil že ako si predstavuje fungovanie ?
No zlata moja, začni zváži at aj plán B
Dieta ma 1,5 roka … mozes ist do prace a zobrat igelitku k rodicom, potom vyzivne dostanes. To, ze si si nevyjasnila s manzelom financie pred svadbou a pristahovala si sa k nemu je len tvoja chyba… mala si rozmyslat a nie brat prveho “podnikatela s chalupou” … toto bude vzdy cele zle a skor alebo neskor pojdete od seba. Tak sa na to pripravuj … nie, nadej na zmenu z jeho strany nie je.

prosim?