Výživné počas manželstva

17. júl 2022

Ahoj, keby chcem žiadať o výživné počas manželstva (žiadosť o rozvod bola podaná tento týždeň z mojej strany), súd mi dá na deti len to minimálne výživné? Poprípade ešte na mňa ako na manželku. Nebývame spolu už 7m a doteraz platil cca dohodnutú sumu, ale dnes mi pipla taká suma, že som myslela že sa mi sníva 🙈 vie koľko platím podnájom a to čo mi poslal mi akurát tak stačí že si to doložím k RP, zaplatím podnájom a nič mi neostane.. Už to čo mi doteraz platil bolo ako povedala právnička - žalostne málo 🤦‍♀️ tak či to má zmysel riešiť cez súd 😔 ďakujem

viestta
17. júl 2022

Vždy to ma zmysel riešiť cez súd. Aj počas manzelstva

kaktusik007
17. júl 2022

ked ste manzelia, a ty s nim uz 7 mesiacov nezijes, preco si o vyzivne na manzelku neziadala doteraz? a robit to v poradi ze navrh na rozvod a vyzivne par dni na to nie je zrovna stastne..... na deti vyzivne si navrh dala aspon ihned ako ste isli od seba? ci to si rovnako neriesila?

autor
17. júl 2022

@kaktusik007 nie nedala, mali sme dohodnutú sumu ktorú cca posielal.. Keď som to gúglila tak tam bolo že neodkladné opatrenie vo veci výživného súd dáva do rozvodu to minimálne, a to by bolo menej ako platil

kaktusik007
17. júl 2022

tak to si googlila zle. a potom, nemusela si riesit neodkladne opatrenie -- ale standardne vyzivne na deti. To moze byt samozrejme urcene aj pocas manzelstva. A sud by ti to co ti platil o par drobnych zvysil - nikdy by nedali nizsiu sumu, nikdy. Ziaden sudca nepojde proti detom.
moj sa odstahoval zo dna na den - dala som vyzivne na deti hned na druhy den, ziadne dotahovacky s nim ze kolko bude platit... potom sam od seba zacal posielat po 80 eur, sudkyna dala na pojednavani 100. Pocas manzelstva samozrejme. A ja som dala aj vyzivne na manzelku, kedze deti boli male (rok a dva roky). Pojednavanie bolo hned po pojednavani ohladne vyzivneho na deti, mne dala tiez 100. A pri rozvode urcila ta ista sudkyna na deti vyzivne po 120 eur - to bolo asi o pol roka neskor. A teda 10 rokov dozadu.

co ti poradit... daj na sud, nech urci vyzivne... ale skor by som to bola riesila rodicovskou dohodou a tu si schvalit sudom.... ono si myslim ze teraz si znizil platbu iba preto, aby do buducna platil menej -- lebo ked sa uz raz urci vyska vyzivneho, sudy ho zvysia iba ked pride k podstatnej zmene pomerov - nie len tak, ze uplynuli dva roky a vsetko ide hore.... takze dohodni sa s nim, to je najlepsie riesenie pre vas.

autor
17. júl 2022

@kaktusik007 tak to idem riešiť cez súd, rozvedení nebudeme tak skoro keďže ja chcem deti do svojej starostlivosti s čím on nesúhlasí 🤦‍♀️ takže toto bude nadlho.. Doteraz mi platil na tri deti (8,4,1) "až" 240€, dnes mi poslal krásnych 120€ na nich.. A s ním sa dohodnúť nedá, aj keď som mu vravela nech posiela proste viac, že tých 240€ je mi proste málo tak ma vysmial, že si to mám vysúdiť 🤷‍♀️ tak budiš

kaktusik007
17. júl 2022

no, tak vela stastia, bude to boj. a kedze mas takto stare deti, tak nezabudni ziadat rozdielne vysky vyzivnych - podla ich potrieb. drz sa.

dilino
17. júl 2022

Ako si máš vysudiť ved to je zanedbanie povinnej výživy.Ohlas ho na policiu to nenechavaj tak.Ked to nepôjde po dobrom tak TI dal radu a TY sa podľa tej jeho rady zariad a náhlas ho hrdinu.ON si asi mysli že nikam s tým nepôjdeš.

betulinka1
17. júl 2022

Zájdi na bezplatne centrum právnej pomoci a rychlo si daj navrh na neodkladne opatrenie. Kopec vzorov najdes na nete. Žiadaj docasne vyzivne + zverenie.

mogaa
17. júl 2022

tak buď rada že ti niečo posiela....do rozhodnutia o výživnom by ti nemusel posielať ani euro.....

draik
17. júl 2022

@mogaa
To zas nie je tak úplne pravda, keďže má vyživovaciu povinnosť. S nulou by to zahral veľmi zle, za danej situácie do však ustojí.

modry1985
18. júl 2022

@dilino Nie nie je to zanedbanie povinnej výživy. Zákon neustanovuje " koľko " má kto platiť na dieťa. Pán platí , koľko platí toľko platí ale platí......Je to nad minimálne výživne a celkom že dosť. Niekto dostane výživné 30 eur niekto 530 eur..........Kedže to pani nemala právne ošetrené , lebo.......musí to ďalej to riešiť súdnou cestou.
Čo má akože na polícii povedať ? Podľa čoho sa majú " policajti " riadiť ? Policajt to aj tak riešiť nebude......kúsok právneho povedomia.....

sidon
31. mar 2023

ako ste poriesili situaciu s vyzivnym pocas manzelstva?

autor
31. mar 2023

@sidon nijak 🤭 lebo termín na rozvod sme mali hneď v auguste, teda mesiac od podania žiadosti o rozvod (bezodkladné sudca zamietol aby sa nám rozvod zbytočne nepredĺžil)

katka3342
20. apr 2024

dobrý den , mohla by som sa s vami spojit cez sukromnu spravu ? tiez potrebujem poriesit veci ohladne vyzivneho pocas manzelstva ... asi budeme ten isty pripad :/ dakujem