icon

Mám riešiť výživné, alebo kašľať na to?

22. okt 2022

Ahojte,chcem sa informovať ohľadom výživného.S bývalým sme sa rozišli keď som bola tehotná.Podala som na súd ohľadom výživného keď mala dcéra dva roky.Lebo mi to samej nevychádzalo financne.Myslela som že výživné nám pomôže,no sud mu určil platiť len minimum 28 eur mesačne.Zo začiatku platil.Par krát bol aj pozrieť dcéru aj s jeho mamou.Dcera nechcela s nimi byť,plakala na celú ulicu,surovo ju zatlačili do auta a odniesli ju preč.Nemohla som robiť nič keďže platil mal na ňu nárok stretávať sa.Ked mala dcéra 5 rokov prestal platiť úplne.Bola som rada,že nerobí nám problémy a tich 28 eur by ma z biedy nevytrhol.Teraz má dcéra 12r a rozmýšľam čo s výživným.Na jednej strane peniaze by sa nám zišli,no na druhej strane nechcem dcére zle aby ju nasilu brával preč.Dcera otca nepozná,je to pre ňu úplne cudzí človek.Odvtedy mám manžela a toho považuje za otca čo ju vychováva.Co by ste robili na mojom mieste riešiť výživné alebo kašľať na to?

Strana
z2
cacianka
23. okt 2022

@jujala úplne chápem, len v tomto prípade dumam či nebude kontraproduktívne kvôli 28e podať návrh na súd o zvýšenie. O koľko ? Bežné priemerné výživné na 12r môže byť dajme tomu 130e. Má biotatko taký príjem/majetok že by autorka mala nádej túto sumu dostať ? Keď už teraz neplatí ani tych 28,
z dlane chlp nevytrhnes.
Ale
Podaním návrhu na súd začne kolotoč , do ktorého už zatiahnu aj dievčatko, v období puberty , ktoré biootca nerieši cca takmer 10rokov. A odrazu kolizna, súd, papiere. Ak by začala babka vyvolávať, tatko , obaja útočiť, vymahat aj práva....

jujala
23. okt 2022

@cacianka ak by som bola v situacii autorky, osobne by som nerypala a hrala "mrtveho brouka". stres, nervy nestoja ziadne peniaze ani pre nu ani pre dieta.

cacianka
23. okt 2022

@jujala presne to som mala na mysli. Alkoholik, na vozíčku a jeho matka nie sú kandidáti na tituly, keď nemajú ani omrvinku záujmu o svojho potomka, ktorý má aj ich DNA

paniduhancikovie
23. okt 2022

Ja by som do toho asi tiež nešla, kvôli finančným pomerom otca. No toho, ze otec ju bude vláčiť kade tade by som sa nebála. Chcela by som vidieť ako niekto nasilu berie 12 ročne dieťa 😄 dieťa nechce ísť, hotovo, jeho názor sa berie do úvahy.

Strana
z2