Mám to nahlásiť?
Dobrý večer,
Momentálne ma môj muž totálne "naštartoval".
Situácia je taka, že máme 3 ročného syna (škôlkar). Ja mám 17 ročného syna z prvého manželstva. Muž ma tiež 10ročného syna. Momentálne má druhý týždeň ovčie kiahne. Vraj má už aj chrasty, ale aj nové ešte nevyschnute kiahne. Tento víkend ma prísť k nám. Ten môj starší (17r) je momentálne chorý (kiahne ešte nemal), ani ten (3r) nemal kiahne tak som mužovi vravela, že v prípade toho 17 r je to nebezpečné ak by sa nakazil. Aj ten 3r sa môže nakaziť. Ja som teraz nastúpila do práce takže doma s drobcom veľmi nemôžem ostať. Muž nemôže tiež. Zvada medzi nami nastala, lebo mužova ex trvá na tom, aby k nám chlapec na vikend prišiel. Muž je ako slaboch nepovie ani pol slova, lebo ona by chlapcovi nahučala, že otec ho nechce. Ak ho pošle ešte infekčného ja ju normálne nahlasim že ohrozuje zdravie deti. Veď pre toho 17r je to sakra nebezpečné. Myslíte, že je to ok?
@kamatopo chcem, aby sa chlapec doliecil/nebol infekčný a potom nech je aj mesiac u nás
@zuza265 ďakujem 🙂
tak potom je tu hlbsi problem. a handrkovanie sa o to, kto bude mat cez vikend chore dieta, je len spicka ladovca.
Otec dieťaťa sa má starať aj v chorobe o dieťa či sa ti to páči alebo nie. Matka (ex tvojho muža) dieťaťa tiež asi chodí do práce či?
Tiež by som nebrala dieťa s kiahňami na víkend, keby som mala doma takúto situáciu. Ak ale ex komunikuje výlučne iba písomne tak to bude asi problém. Asi sa nebudem mýliť ak si myslim, že keď sa ex dozvie, že máte obavy zo spoločného víkendu, tak sa bude stoj čo stoj toho víkendu s otcom dožadovať. Tu asi priestor na nejakú dohodu nebude. Máte to ťažké, nezávidím, dúfam, že sa to nakoniec nejako porieši.
Už nie je nfekčný. Takže v pohode, kľud.
Nuz ja by som si domov dieta s kiahnami nezobrala.
Ak ho otec chce, nech s nim ide inde.
A moze tam byt aj 3 tyzdne, pokial nebude infekcny.
Ked ho otec musi zobrat, nech stravia dve noci niekde v hoteli, pozeraju telku (aj tak stale prsi), chlapec by nemal chodit s kiahnami po vonku. O jeho matke si myslim svoje. Urcite by som nedovolila, aby prisiel k vam domov. A starsiemu by som dala zobrat krv na protilatky, ci ho netreba znova preockovat.
@zuza265 lenze ona nie je rada, ked je dieta u nich chore. ved preto nechce, aby prisiel muzov syn na vikend. Podla tej istej logiky by jej muz mohol pozadovat, aby sa jej 17-rocny syn odstahoval k otcovi alebo starym rodicom, ked je chory, aby nenakazil ich spolocneho 3-rocneho. Neviem, pride mi chore robit rozdiely medzi detmi - moje, tvoje a nase. Ked mam chore dieta a nechcem, aby sa druhe nakazilo, tak ho max izolujem do izby. Ale nebudem sa zbavovat svojich rodicovskych povinnosti len preto, ze je chore.
@kp7333 pisala, ze bezne ked pride chory, postaraju sa onho. Tak ako on nakazi jej deti, jej deti nakazia jeho. Normalnou chorobou. To sa uz riesit neda. Kde si toto vycitala? Boze moj nikto sa nezbavuje rodicovskych povinnosti. Neplet medzi chripkou, nachladnutim, bolestou hrdla, zuba, ekzemom a medzi kiahnami🤦🏼♀️ trosku porovnaj tu zavaznost a nasledky… ked mas doma 2 deti, prenosu sa tazko vyhnes, ked je moznost prehodit vikendy, aby sa jedna alebo druha strana nenakazila takouto chorobou, alebo ked bola korona, alebo encefalitida, podobne choroby, tak to urobim. A neplet hrusky a jablka a nedomyslaj si, ze sa niekto vyhyba rodicovskym povinnostiam.
Ak teba surodenec poziada, ci in postrazis neter/synovca s kiahnami a tvoje deti su doma jedno neprekonalo kiahne a druhe je chore - vezmes ho? Alebo budes ta zla sestra co nechce pomoct rodine?
@zuza265 kiahne nie su smrtelna choroba. a bezne sa nimi deti nakazia v skole. kazde decko si nimi musi prejst alebo sa da zaockovat, aby ich nemalo v dospelosti. moja ich doniesla zo skolky, ked mala jej mladsia sestra 5 mesiacov. bolo to narocne, ale zvladli sme to. a ano, uz som strazila aj chore susedove deti a prezili sme to. no v tomto pripade nejde o strazenie cudzich deti, ale manzelovho syna. tak neviem, co si popudiva. vidim, ze som stupila macocham na odtlak.
@kp7333 A to kde som písala, že nie som rada, keď je u nás chorý? Písala som, že ak je bežne chorý vôbec mi to nevadi. Bola situácia, že nie raz prišiel s antibiotikami a v pohode. Teraz je to ine, keďže je infekčný. Ale tak ci tak je to páse, keďže ex volala môjmu manželovi, že detská lekárka vyslovene zakázala, aby niekam chodil, lebo má ešte pupaky.
No… a teraz slecny co obhajovali, ze s kiahnami v pohode v tomto stadiu, nech sa vyjadria. Ci aj lekarka je proti ex?
@zuza265 nemam potrebu ta nikam zaradovat a so zhadzovanim si zacala ty, neviem z akeho dovodu vlastne. Ja som vo svojom prispevku pisala, ze su aj ine alternativy, ako sa moze otec postarat o choreho syna. Nemusi ho nutne tahat na byt medzi ostatne deti. Je to vec dohody. Kde je vola, tam je cesta.
@kp7333 a s tym som suhlasila… su alternativy, niektore aj financne narocnejsie - aj to som povedala, ze je okej (ak je na to priestor). Kde je vola, tam je hlavne normalna komunikacia a vzajomne pochopenie. A ak ano, ty si uplne prijemna v prejave a urobila by si presne tak ako si napisala aj v realnom zivote…
@joesvk To nebola ex manželka, ale Iba známosť na jednu noc...ona nemala inu možnosť, lebo muž predtym volal detskej či môže chlapec k nam prist keďže ma ešte pupaky. Takže doktorka mala info od muza a preto jeho ex upozornila aby chlapec nikam nechodil keďže ešte môže niekoho nakaziť
Prepac, ale to uz je absolutne dno, ked si rodicia odkazuju cez doktorku. Tvoj muz mal syna navstivit osobne a presvedcit sa, v akom je stave a nie vyvolavat doktorke. Co si chudera musela pomysliet? Keby dieta uprimne lubil, tak sa onho aktivne zaujima pocas choroby a hlavne sa snazi komunikovat s matkou (nech je akakolvek), byt napomocny.
Tak ale to dieťa nemôže za to ze ma rodičov akých ma a je jedno ci bola exmanzel ka, bokovka alebo one night sex. Keď nechcel dieťa mal používať ochranu.
@kp7333 nič zle na tom nie je, že kontaktoval doktorku. Tá vie asi najlepšie posúdiť zdravotný stav dieťaťa. A autorka vyššie spomína, že exka komunikuje výlučne písomne, čiže predpokladám že to bude jedna z tých zatrpknutých a protivných ex, ktoré za všetkými problémami sveta vidia otca svojich detí a tak im to aj prezentuje.
A hlavne - nech je matka akakolvek, muz sa ma snazit komunikovat. OBAJA sa maju snazit, lebo ide o ICH dieta a o nic ine…
@kp7333 Ty si sa asi do hlavy udrela. Chlapcovi sme kúpili mobil a obaja mu voláme. Chlapec nám sám vravel, že ma ešte vodnaté pupaky
Ahoj,myslím, že je to ok,ak príde na víkend. Ovčie kiahne sú nebezpečné pre tehotnú ženu, ktorá ich neprekonala alebo nie je zaočkovaná, nie pre 17r a 3r chlapcov.
@kikulienkadd Ty bezne posielat svoje dieta s kiahnami k inym na navstevu? Lebo uz ma tu asi neprekvapi nic

@autorka toto je uplne najtazsia situacia, ked su taketo vztahy. Drzim palce nech najdete riesenie 🙏🏼 viem co zazivas