Môže byť človek ženatý bez vedomia?
Čo robiť.?!?
Zistili sme, že je známy ženatý za cudzinku, z ktorou chodil krátko už xy rokov dozadu veeeeelmi dávno iná doba.
Bol s ňou krátko rozišli sa,odišla od nich a viac o nej nevedel.
Pointa je v tom,že má ďalší vzťah už hádam aj 20rocny vzťah chcú sa zobrať.Len sa zistilo,že nemôžu,lebo je ženatý s tou cudzinkou,pričom tvrdí, že on s ňou svadbu nemal,nebol na úrade nič,že o ničom nevie ako je to možné. Ja sa pýtam .. je možné, že sa zaňho vydala,aj bez neho?či mu nedala niečo podpísať ja neviem možno niečo. Netuším. On tvrdí,že svadbu nemal no papier nepustí. Tak sa snažíme dopátrať tej osoby,aby sa teda rozviedli. Kde na koho sa ešte obrátiť,aby sme kontaktovali tu dotyčnú,keďže vôbec netušíme,kde je,aby sa veci dali do poriadku. Alebo dá sa rozviesť,aj bez druhej strany... Ja som z toho jeleň.
Tu asi najskôr na políciu ,alebo ešte kam sa obrátiť,aby sa toto vyriešilo.ked sa už dostal sa takejto šlamastiky.
Ďakujem za rady a odpoveď
@bluka2 na taketo "zastupenia" sobase si staty odjakziva davaju sakra pozor. Sama som takto uzatvarala sobas s jednym muzom v 3 krajinach, tak viem, co vsetko sme museli dodavat a dokladovat a aj tak sme museli osobne prist na urcite miesta, aby sobas bol pravoplatne uznany. Sobase "za peniaze" je najcastejsi jav, ale tam su obaja osobne a ziadne take "ja som nevedel a neviem ako sa to stalo"🙈🙈🙈🙈
Autorka, on s nou biologicke deti mat nemusi, ale podla slovenskych (a mozno aj inych) zakonov deti narodene za trvania manzelstva a este aj mesiace po tom su jeho 😉
Ako ti tu radili.
1/ Na matrike vyžiadať kopiu sobášneho listu. Sú tam podpisy, dátum a miesto uzavretia sobáša. Mená (neviem či aj čísla občianskeho preukazu alebo rodné čisla). Pýtať sa i na meno, kto ich sobášil. Ak by to bolo možné - z archívu vybrať.
2/ ak by to nebola pravda, teda že on sa neženil s dotyčnou, oznámiť to polícii. Možno i právnik mu poradí. Či treba podať žiadosť-sťažnosť na súd.. Zistia kto v skutočnosti sa s ňou oženil. Možno menovec, možno mu zobrala doklady. To je domnienka.
Súd by ich rozviedol (ona by si nenárokovala na nič. Všetko by platila)
Tak to je pekná rozprávka.Dotycnemu neverím ani slovo.Musel by dokladovať predchádzajúci rozvod.Asi som prehliadla, ale ako to teraz zistil?to išiel na faru ci úrad a zistil, že je ženatý??to čo mal amneziu či je alkoholik?ešte, aby nejaké dlhy po ex neplatil celé je to na hlavu postavené.Moze po nej dediť🤪to čo musí byť za zúfalú ženu, ktorá si chce zobrať pána v rokoch po 2 sobášoch a 20 r vzťahu
Ten pán ma za sebou pochybnú minulosť neverím, že by mu niekto ukradol doklady a oženil sa namiesto neho.Z akej krajiny bola ex resp manželka?
@zuzanaete Spolužiačka zo strednej školy sa tak vydávala, za taliana na veľvyslanectve v Prahe ( za socializmu) a prišiel jeho kamarát a sobáš bol v zastúpení . On bol momentálne ako vojak. Žije v Taliansku. Takže to ide. A môj zať bol pár rokov v Srbsku slobodný, pokiaľ sám nezaniesol papier, že sa na Sk oženil. Ale pred sobášom musel doniesť papier , že je slobodný.
Ale vie velmi dobre len nechce priznat ze ho obabrali, a tie bludy co tvrdi, ze elektronicky podpis na sobasnom liste na ambsade, to nech si niekde strci hej...jaaaaj ten posledny akoze overovaci hovor, ze to vyriesi okresny sud, to je tak ubohe klamstvo, ze az to boli...takeho chlapa pekne kopnut do prdele a poviem ti, nikto ho nelutuje, chcel exotiku tak ju ma, pekne ho obrali o peniazky a teraz bude zatlkat a klamat...to fakt nech sa spamata a uteka kade lahsie a druha vec, uz by moho prestat vypisovat aj na platenej zoznamke...cakali sme kedy to praskne...on je cisto psycho. Co si navaril to ma...len lutujeme tu zienku co ho ziskala na krk...
V UK toto robili, ukradli Pas a niekto sa za toho cloveka vydaval. Vacsinou to ukradli EU cloveku, lebo ked si ho zobral clovek z afriky, tak Tu mohol zostat 5 rokov. Takze ja by som mu kludne verila, ze o Tom nevedel.
Moj manzel, nie je Slovak. Brali sme sa na Slovensku a nechci vediet kolko papierov bolo kolo toho a co vsetko sme museli predlozit. Neverim, ze je zenaty s cudzinkou 20 rokov bez toho aby o tom vedel 🤦🏻♀️ ani nos medzi ocami by som mu neverila.
@lubkavargova1 elektronický podpis u nás funguje koľko? Pred 20 rokmi sa nám o elektronickom podpise ani len nesnívalo
No dnes si pozriem vo stvorici po opici..
@matullienka vtedy sme ani nemali zákony o elektronickom podpise, občianske preukazy s čipom pre elektronický podpis začali vydávať pred 10 rokmi od 12/2013.
A po 10 rokoch ešte stále ľudia behajú po úradoch osobne, na matriku overiť podpis, pričom veľa vecí by vybavili z domu elektronicky.
@maranco presne, veď píšem, že pred 20 rokmi sa nám o takom niečom ani nesnívalo
@oslo1 ano, ale v zahranici- na slovensku musis ist cez jedno specialne miesto a to specialnu matriku v ba- neexistuje, ak sa brali v zahranici (a nedajboze to niekto za neho sfalsoval), ze na slovensku je vobec zaznam o jeho stave- slovenska matrika by nemala ani ponatia...a ked sa brali na slovensku, by uz o zmene stavu vedel ovela dlhsie a nie 20 rokov tma a ticho a zrazu, ze je zenaty s byvalou a cudzinkou k tomu...🙈🙈
@lubkavargova1 píšeš, akoby si ten príbeh poznala, či?
@autorka a z coho ti je tak velmi zle, ked sa ta to netyka?
@vanilkovazmrzka presne...keby to bol len "znamy", tak ho tu tak vehementne neriesi.
Zistili sme, zistilo sa, ze je zenaty. Autorka, zahmlievas.
Tá žena, ktorá si ho chce vziať nech uteká. A tí, čo mu veria, že sa oženil bez svojej prítomnosti nech bežia tiež na odborné vyšetrenie.
Fakt nerozumiem čo všetko dokážu naivné żeny uveriť chlapom.
A nevymyslel si to aby si nemusel zobrať terajšiu partnerku? 😀
Autorka, chcú sa zobrať alebo ona na neho tlačí, aby sa zobrali? Neexist, že nevie, že sa oženil, žiadne výhovorky.. Ak je to tvoj partner a 20 rokov ti tajil, že je ženatý, tak ja by som ho nechcela.. Ak ste spolu 20 rokov a doteraz nebola reč o svadbe, už to je divné, spomínal za celý ten čas niekedy, že si ťa vôbec chce zobrať? To, že sa idete zobrať, bol tvoj nápad?
A polícia nerieši takéto blbosti, nebudú za neho riešiť jeho maslo, nech si to vyrieši..
@oli18 je to stara dobra znama firma na zoznamke, kazdej pise a az sa prasi tak klame, je pravne zenaty to ma smolu, naletel na vtedy romanticky scam, zachcelo sa mu exotickeho mladeho mäsko...len zabudol, ze to mlade mäsko ho len pekne obsmiklo, zo zaciatku, co akoze nelutujem, a uznaj pokial sa nepoucil a este aj dalej vypisuje na platenej zoznamke ta co si akoze mame mysliet? Teraz na stare kolena zistil, ze by sa akoze chcel usadit a mat niekoho kto sa onho postara, ale kazda zena mu da kopacky akonahle toto vybali, ale furt sa najde nejaka zufala samaritanka co ho chce riesit a pomahat lebo vsak naslubuje lasku nebesku...od takeho len utekat kadel-lahsie a nech si vyzerie co si navaril...
@lubkavargova1 wau, ake male je to Slovensko. Asi ani to pravda nie je, ze je s tou, co si ju chce vziat, uz 20 rokov, ak stale oxiduje na zoznamke. Autorka zmenila osoby a obsadenie, aby niekto ten pribeh nespoznal a predsa si ho spoznala. Bystra si. 👍
Autorka pomazala všetky svoje komentáre.
A autorka prečo všetko zmazala?!
Neexistuje sobáš bez ženícha alebo nevesty. Jednoducho zatkla, neprizná sa a robí sa za nevonia.
Kedze ide o cudzinku s ktorou bol kratko a davno tak asi ano. Opytaj sa ho ci od tej cudzinky nedostak obalocku- alebo od znameho tej cudzinky.
Zmazala som,lebo už viac to nepotrebujem riešiť. Ženy mi tu dali konštruktívne odpovede pomohli,za čo im Ďakujem. Viac sa už rýpať do toho nebudem. Čo mi tu radili som odovzdala a nech si to riešia ako chcú. Ale ďalšiu polemiku nechcem spúšťať. Ďalej.
Ďakujem za rady, ktoré boli užitočné. Keďže Ja nemôžem zmazať diskusiu pokým tu nie sú porušenia mi ju admini
tiež nezmazu. Tak sa bavte ďalej. Ale už viac to riešiť nebudem. Podstate to nie je moja vec. Hádam vám takáto odpoveď stačí. Rady dostali.tak nech naložia s tým ako vedia.
Pekný deň prajem Žienky.
@oli18 by si sa cudovala co sa vsetko podozvedame...

Žiadosť o duplikát matričného dokladu
Matričný úrad vyhotoví úradný výpis z matričnej knihy (duplikát rodného listu, sobášneho listu alebo úmrtného listu) na základe písomnej žiadosti.
Žiadosť o duplikát môže podať:
a) osoba, ktorej sa zápis týka, alebo člen jej rodiny,