Môže byť človek ženatý bez vedomia?
Čo robiť.?!?
Zistili sme, že je známy ženatý za cudzinku, z ktorou chodil krátko už xy rokov dozadu veeeeelmi dávno iná doba.
Bol s ňou krátko rozišli sa,odišla od nich a viac o nej nevedel.
Pointa je v tom,že má ďalší vzťah už hádam aj 20rocny vzťah chcú sa zobrať.Len sa zistilo,že nemôžu,lebo je ženatý s tou cudzinkou,pričom tvrdí, že on s ňou svadbu nemal,nebol na úrade nič,že o ničom nevie ako je to možné. Ja sa pýtam .. je možné, že sa zaňho vydala,aj bez neho?či mu nedala niečo podpísať ja neviem možno niečo. Netuším. On tvrdí,že svadbu nemal no papier nepustí. Tak sa snažíme dopátrať tej osoby,aby sa teda rozviedli. Kde na koho sa ešte obrátiť,aby sme kontaktovali tu dotyčnú,keďže vôbec netušíme,kde je,aby sa veci dali do poriadku. Alebo dá sa rozviesť,aj bez druhej strany... Ja som z toho jeleň.
Tu asi najskôr na políciu ,alebo ešte kam sa obrátiť,aby sa toto vyriešilo.ked sa už dostal sa takejto šlamastiky.
Ďakujem za rady a odpoveď
prečo by nepochodil s políciou... vyhlásia pátranie ...
však kde jej majú adresovať rozvod....
Pozor,možno sa príde aj na dve deti,na ktoré "zabudol"🤣🤣🤣
To je taká kravina,že to nevie... že tomu neverí podľa nikto pricetny
To je taka somarina, ze až... Nevedieť, ze je ženatý s nejakou cudzinkou? To co bol sfetovany, alebo ho tam doviedli s 5 promile? Že podpísal, a nevie o tom? 😆😆😆😆
Neda sa uzavrieť sobáš tak, ze to urobí len jeden z páru, to je úplný blud. Aj keby mu dala dačo podpísať, proste sobáš je formálny právny akt a ako taký musí mať aj isté presne pravidlá - svedkovia, sobasiaceho a podobne.
Známy si vymýšľa, a on to veľmi dobre vie. Buď sa nechce zenit teraz, alebo jednoducho sa s tou predošlú oženil úplne narýchlo alebo "natajňaša" , a teraz z toho chce "vykluckovat" takou hlúposťou.
A len tak na okraj, nemá aj par detí, o ktorých "tiež nevie, ako vznikli"?
Po 20 tich rokoch zistil, že je ženatý ? 🤭
Vsetky udaje su na matrike. Ja som sa vydavala v Cechach a hoci som tu roky rozvedena, u nich som bola stale vydata, tieto veci treba riesit.
Zobraziť si cudzinca v SR je tak administratívne náročný proces s milión papiermi, že neverím, že dotyčný o tom nevie. Možno ešte tak občana ČR.
@april171 to teda ano, nam napriklad trvalo papiere vybavit aj 4 mesiace 😂
Autorka, viem ze v niektorych krajinach (napriklad Japonsko) sa kludne da uzatvorit manzelstvo aj bez dotycneho, dokonca sa ani podpisat nemusi 😂 uplny ulet, ale neviem zrovna ci by to takto dovolili aj pri cudzincovi...
Mozno by pomohlo keby si dala vediet z ktorej krajiny je 🤷♀️ niekto sa v takych veciach mozno vyzna a poradi
A tej cudzinke to nevadí, že je x rokov vydatá za neho? Alebo tiež o tom nevie? Čudné celé.. ešte by som chápala, že sa vzali, aby mala ona nejaké povolenie na pobyt. Akej národnosti je ona?
Prosim ta nemaz. Celkom zaujimave. Zamotane. Priam nerealne.
Ja sa este spytam s tou prvou bol rozvedeny uz vtedy davno? Pred tou druhou?
Ak je toto pravda tak bud boli zneuzite doklady alebo nemoze ist o nejake nedorozumenie a menovec alebo ja fakt neviem. Ale… uz ani telenovela sa natake nieco nechyta.
Sobáš sa nedá uzatvoriť podpísaním nejakých papierov bohviekde. Uzatvára sa pred úradnou osobou, čiže on na svadbe byť musel. Nehovoriac o podpise svedkov, ktorí tiež musia byť na obrade. Takže pokiaľ si tá cudzinka nenašla jeho dvojníka, s ktorým mala svadbu s dokladmi tvojho kamoša, tak klame až sa mu od úst práši. A polícia ti asi ťažko pomôže, nemajú ju prečo hľadať. Normálne dá návrh na rozvod na súd s tým, že ozrejmí fakty, že nevie, kde sa dotyčná nachádza a nie je s ňou v kontakte a pokiaľ viem, rozvedú ich aj tak. Známy tak zistil, že je rozvedený po tom, čo odišiel do zahraničia za prácou a manželka si našla náhradu. Nebol informovaný ani vyzvaný aby prišiel na súd, ona uviedla, že nevie kde je a rozviedli ich. Keď sa vrátil, ona bola už vydatá za druhého.
Neexistuje, že by mu dala len tak niečo podpísať. V prvom rade nech ide na matriku a vyžiada si kópiu sobasneho listu. Tam uvidí kedy, kde a kto boli svedkovia. Potom nech podá žiadosť o rozvod
Neverím mu ani slovo.
Znamy 😆 no a tak a teda co to bolo za zenu? Aka cudzinka? Odkial?
Toto je ale story 😱
Svadba s cudzinkou? To nie je take jednoduche, takze klame az sa prasi. Svadba nie je, ze tu mi podpis nejake papiere. Musia tam byt svedkovia a matrikar, bez toho to neide. Nech si na matrike zisti kto je tam uvedeny. Ale ako po 20r zisti, ze je zenaty?
len potom jej treba dať aj polovičku majetku, ktorý nadobudol počas manželstva 🙂
To, ze nevie, ze je pravoplatne zenaty, je blbost ako na traky -hlavne, ked ide o cudzinku (alebo jeho ako cudzinca). Pred x- rokmi bolo potrebnych x-milion dokladov a k tomu legalizovanym a superlegalizovanym minusterstvom vnutra, ambasadami a neviem kym vsetkym, dokym vobec k terminu sobasu doslo....a uverit mu to moze oba jednoduchsi clovek.
Dobra sprava- da sa rozviest aj bez nej, ale na to potrebuje vediet, kde sa brali a podavat tam ziadost o rozvod. Pravnik v danej krajine zapoji policiu, aby danu osobu vypatrala- nemusi sa podarit a za nejaky cas ich rozvedu (tusim 3-5 rokov musi byt nemozne zistit, kde sa osoba nachadza). Ak sa brali v ramci eu, a nemaju deti, tak teoreticky moze podat navrh na rozvod aj na sk, a taky isty postup. Takze na nejaku rychlovku to nevidim🙈🙉🙊🙈😾😾 plus, aby tam este neboli nejake "zabudnute zavazky" a alimenty...🤪🤪
Uplne nahodou je tajne zenaty a preto ho az po 20 rokoch napadlo uzavriet manzelstvo s terajsou? Tak urciteeee. 20 rokov si myslel, ze sa mu to prepecie a nepride sa na to, lebo ved on po prvom a ,,jedinom" manzelstve dalsie nechce, viem si predstavit, ako partnerke balamutil hlavu takymito argumentmi 😀 Ale bohuzial, nakoniec ho terajsia uz dokopala to konecne zoficialnit a co cert nechcel, pravda nakoniec vysla najavo. Ups! 😂
Mne raz jeden knaz rozpraval, ze zenich nemusi byt pritomny na sobasi. Ze je to este z vojnovych cias, kedy muzi odchadzali na front a aj na dialku chceli uzavriet sobas. Ale musel niekto dosvedcit, ze dany vojak chce uzavriet manzelstvo s dotycnou. Chcela som to teraz dohladat, ale v rychlosti sa mi nepodarilo, ci to aktualne plati. Ale to bolo jeho druhe manzelstvo a s cudzinkou, tak tam su dalsie potrebne veci, takze take jednoduche by to nebolo.
Tak som si vygooglila, ci sa da uzavriet sobas v nepritomnosti jedneho z paru a ocividne sa to dalo. Stacilo, ze podpisal nejake splnomocnenie svojmu zastupcovi. Teda, mozno to za neho podpisal niekto iny 😉 Mozno to ta cudzinka potrebovala kvoli pobytu a bol to podvod. Ale tiez tipujem, ze skor on akoze "zabudol"
Bude zaujímavé.ked sa raz nahrnu všetci dedičia
V Polsku, Portugalsku a Spanielsku je to dovolene inak podla toho clanku na Wikipedii aj dodnes
@bluka2 aj tak si potrebovala milion dokladov dodat plus ten od notara v zastupeni a take lahke to nebolo, lebo dana osoba musela aspom jeden krat fyzicky niekam prist- bud vopred na matriku (a pocas obradu uz nie) alebo na ambasadu v cudzej zemi a preukazat sa dokladmi- a kedze ten chlap o nicom nevie, nikde nebol, nic nevyplnal, nemal a nedodaval ziadne doklady -je to vymysel. Jednoducho zatlka.
Tak urcite sa k tomu dopatra, ak je to tak. Podla nejakeho zakonu o osobnych udajoch tipujem mu musia poskytnut take informacie o nom, niekde je ulozeny nejaky jeho podpis. Vsak ak aj clovek strati absolutne vsetky doklady, tak sa da vystavit vsetko znova. Urcite aj sobasny list

Nech ide na matriku - povedia mu miesto a datum sobasa - mozno si teda spomenie na nieci.