Môže ex získať zníženie výživného?
Ahojte,prisiel mi list zo sudu o Upovedomenie o postupeni,že ex si podal návrh na zníženie výzivneho zo 150 € čo mam ako náhradné výživné na 37,50 €. Ako mňa studení pot oblieva. Neviem o ňom nič či robí,čo robí...myslíte že mu to môže prejst??
Vďaka
@petronelka47 takáto suma mu určite neprejde, dobre ho na súde vysmejú, lebo najnižšia možná suma je 30% životného minima, momentálne niečo nad 80€. A keďže je to očividne debil a kalkulant, tak najskôr mu ani neznížia výživné.
Predpokladám, že postup bude rovnaký, ako pri návrhu na zvýšenie. Jeho príjmy, výdavky, starostlivosť o dieťa. Tvoje príjmy, výdavky, starostlivosť o dieťa. Súd si vyžiada podklady, potvrdenia, výpisy - všetko čo potrebuje na posúdenie situácie. Ja by som na tvojom mieste vyčíslila výdavky na dieťa a naopak, žiadala o zvýšenie. Držím prsty!
@nikaeli veď to som aj chcela podať zvýšenie keďže dcéra ide od septembra do skoly.. len ja som nezamestnaná,som na invalidnom, samozrejme že prácu hľadám..
@nikaeli veď to som aj chcela podať zvýšenie keďže dcéra ide od septembra do skoly.. len ja som nezamestnaná,som na invalidnom, samozrejme že prácu hľadám..
@petronelka47 Ziada presne minimálne vyzivne, čo mu určite neprejde dôvod aký napísal
Ty daj kľudne protinávrh zvýšenie výživného a uveď presne dôvody ,škola ,dieta rastie a spis výdavky na dieta ,tvoj príjem a je
A hlavne bez stresu
@petronelka47 takáto suma mu určite neprejde, dobre ho na súde vysmejú, lebo najnižšia možná suma je 30% životného minima, momentálne niečo nad 80€. A keďže je to očividne debil a kalkulant, tak najskôr mu ani neznížia výživné.
@denkabemommy presne čo on dal je 30% zo životného minima
A čo uvádza ako dôvod? Má nejaké zdrav. znevýhodnenie? Narodili sa mu v novom
Vzťahu dvojčatá? Lebo musí mat sakra dobrý dôvod aby mu jeho návrh prešiel
Tak to je pekne chrapunstvo. Just by som poziadala o zvysenie este. Ked chce on robit naprieky, tak...
A čo uvádza ako dôvod? Má nejaké zdrav. znevýhodnenie? Narodili sa mu v novom
Vzťahu dvojčatá? Lebo musí mat sakra dobrý dôvod aby mu jeho návrh prešiel
@pribinak ešte mi neprišiel jeho návrh,neviem čo v ňom uvádza
@denkabemommy
Životné minimum je spoločensky uznaná minimálna hranica príjmov fyzickej osoby, pod ktorou nastáva stav jej hmotnej núdze.
To teda znamená, že sú aj ľudia, ktorí toto životné minimum nemajú a tým pádom sa nachádzajú v hmotnej núdzi. A presne títo platia 37,50 výživné na dieťa.
@pribinak ešte mi neprišiel jeho návrh,neviem čo v ňom uvádza
@petronelka47 tak ti chyba kľúčové info. On musí mat veľmi vážny dôvod inak to súd zamietne
Napr vážne zdrav. problemy, narodenie ďalšieho dieťaťa, strata prace na ktorú sa špecifikuje nie hocijakej práce
mna az oblieva pot 37,50 dietatu nestaci ani na tyzden stravy...
neporadim ale drzim palce... skus si pozistovat v okoli kolko ta bude stat skola, pretoze naklady ktore zapises, tie uz vies... ale ked pojde dieta do skoly, to bude tu poplatok, tam druzina, tam divadlo, skola v prirode, obedy (pripadne len nejaky poplatok), pomocky, hygienicke potreby do skolky a druziny, kruzky (pohybovy/jazykovy/zus/cokolvek ine), nedajboze by dieta potrebovalo strojcek, okuliare, .... Urcite sa nedaj odbit. Aj tych 150E nie je bohvieco, ale teda za 37,50 nespravis ani maly nakup...
@petronelka47 môže, keď je vážny dovod
@petronelka47 Dobrý deň,
k znižovaniu výživného sa pristupuje len výnimočne – spravidla vtedy, ak sa preukáže zásadná zmena pomerov. Súd neberie do úvahy len aktuálny príjem rodiča, ale aj jeho schopnosti a možnosti si príjem zabezpečiť (či môže pracovať, zdravie, kvalifikácia atď.).
Naopak, s pribúdajúcim vekom dieťaťa výživné zväčša rastie, čo potvrdzujú aj orientačné tabuľky výživného.
Určite sa k návrhu vyjadrite – môžete uviesť náklady na dieťa, nesúhlas so znížením a prípadne podať aj protinávrh na zvýšenie výživného, ak je to na mieste.
mna az oblieva pot 37,50 dietatu nestaci ani na tyzden stravy...
@anjelicek26 a takto sa k tomu postavi muz, vraj otec dietata, tu sumu mas pri dietati na denny nakup!

Predpokladám, že postup bude rovnaký, ako pri návrhu na zvýšenie. Jeho príjmy, výdavky, starostlivosť o dieťa. Tvoje príjmy, výdavky, starostlivosť o dieťa. Súd si vyžiada podklady, potvrdenia, výpisy - všetko čo potrebuje na posúdenie situácie. Ja by som na tvojom mieste vyčíslila výdavky na dieťa a naopak, žiadala o zvýšenie. Držím prsty!