icon

Môže mi zobrať dieťa, keď som na rodičovskej?

sisuliik
23. aug 2022

Keď otec malej sa ide sťahovať preč - pretože to medzi nami nefunguje uz dlhšie - môže si zobrat malú so sebou? Bojim sa, že keď ho vyhodím nech si ide bývať uz sám tak mi zoberie malú aj keď som na rodičáku. Este sme neriešili nič s právnikmi ohľadne starostlivosti. Nie sme manželia.

syslik81
23. aug 2022

nie nemoze... dieta zveruju matke pokial nieje psychopat narkoman alkoholik ci inak netyra dieta ... 99% chlapov sa vyhraza rovnakym sposobom ..

haley7897
23. aug 2022

@syslik81 obávam sa, že do momentu kedy je to u koho má dieťa zostať jasne zadefinovane súdom majú obaja rovnaké práva. A nebude z jeho strany porušením žiadnych zákonov ak si dieťa jednoducho vezme so sebou.
Ale môžem sa mýliť 🤷🏻‍♀️

melanta
23. aug 2022

@sisuliik požiadaj o predbežné opatrenie, aby bolo dieťa zverené tebe hneď. To môžeš urobiť hneď teraz, predtým než ho vyhodíš. Súdom stanovenú starostlivosť poriešite potom.

melanta
23. aug 2022

@haley7897 nemýliš sa. Ak nie je súdom stanovená starostlivosť, otec má úplne rovnaké práva ako matka.

anjelicek26
23. aug 2022

Otec si samozrejme moze dieta zobrat rovnako ako matka, pokial nemate sudom stanovene ziadne predbezne opatrenie, ktore by to stanovovalo inak... takze to urob cim skor, inak to urobi on...

martul
23. aug 2022

@sisuliik Samozrejme že to môže spraviť. Rodičia ste obaja rovnako. Prečo by sa on nemohol starať o dieťa tak ako ty....
Porieš si papiere čo najskôr. Byt alebo dom je tvoj? Lebo s tým vyhodením to nie je len tak......
Zvládneš to sama z rodičáku ťahať?

pribinak
23. aug 2022

Baby, na základe čoho jej súd priklepne dieťa? A jemu nie? Len na základe toho že je matka?
Autorka nepíše nič o tom ako on funguje ako otec

anjelicek26
23. aug 2022

Na rodicaku si inak dobrovolne, nikto ta tam nenuti byt...takze porozhliadni sa po jasliach pre male a ty po praci, pretoze rozchodom stupaju naklady na vsetko masivne (rodicak ti ostane)...

melanta
23. aug 2022

@pribinak na Slovensku áno. Ak matka nie je alkoholik, feťáčka, štetka na výpadovke, tak súd vždy priklepne dieťa matke. Hoci poznám niekoľko rozvedených párov, kde muž je tisíc krát lepší rodič ako matka, ale proste náš súdny systém na toto neprihliada.

martul
23. aug 2022

@pribinak veď práve....o tom píšem, to nie je len tak, že automaticky som matka tak mám nárok a otec nie.
Je to možno neuveriteľné a pri mnohých témach kde píšu baby si matka, neboj, súd ti zverí na 99 percent, sa len pousmejem a spomeniem si na moju kamošku, ktorej otec takto zobral dcéru. A ona pekne chodila raz sa dva týždne ju pozrieť. Bože koľko súdov a právnikov absolvovala, roky rokúce sa trápila, potom sa pridalo huckanie proti nej......
On mal prachy na dobrých právnikov, mal príjem, strechu nad hlavou.....

martul
23. aug 2022

@melanta By si sa divila, že to tak nie je!

anjelicek26
23. aug 2022

Proste v svojom zaujme rob tie kroky ako prva... predbezko, praca, stabilne byvanie, aby ti sud nemal co vytknut... a ano aj otec vie ziskat dieta (a tym padom pojde na neho aj rodicak, pridavky na dieta a vyzivne od matky)... ak bude mat tie spravne argumenty, tak ziska, je to zriedkavejsie, ale nie nemozne...

melanta
23. aug 2022

@martul áno, takéto prípady ako opisuješ sú. Ale je ich extrémne málo a sú to prípady, kde sú peniaze. Ak nejde o veľké prachy, tak je to tak, ako som písala. Súdy na Slovensku uprednostňujú matky aj v prípadoch, kedy by otec bol lepší rodič.

modry1985
23. aug 2022

@syslik81 potom rozhodnutia súdu o SS resp.o osobnej starostlivosti otca v tvojom vysnívanom svete neexistujú....cca 15 % detí konči v SS 15 až 20 % detí u otca.....skutočne máme toľko narkomaniek a alkoholičiek na SR ? Netreba žiť 30 rokov do zadu kedy ženy v politike boli minimálne a muži pri deťoch nepredstaviteľné....Dnes tu máme prezidentku na čele štátu , veľké percento v politiky a vrcholných funkciách a ešte viac mužov starajúcich sa o dieťa sám....
@sisuliik ak dieťa nekojíš...resp.nepísala si koľko má rokov dieťa - zobrať si ho môže tak isto ako ty....ja mam dcéru od 2 a pol roka v SS ( ale abnormálnej je 70% času u mňa )
Vôbec nie je podstatné čo chce on resp.čo chceš ty....ale čo je " správne " pre dieťa ...a najsprávnejšie pre dieťa je dohoda rodičov a nie nekonečné pojednávanie znalecké posudky a " boj "......rozhodla si sa ho vyhodiť ? Vyhoď....ak už ako partner stojí za Hov.....ale ako otca dieťaťa ho nevymažeš.....stretávať budeš......a to isté platí aj pre neho.....dieťa nikto nezoberie nikomu - on tebe ani ty jemu...

pribinak
23. aug 2022

@melanta tak to je smutne

pribinak
23. aug 2022

@anjelicek26 ešte raz sa pýtam na základe čoho jej súd zveri dieťa? Nemôže len tak dať dieťa matke, musí byt dôvod

Vieš, nemala by si len tak písať ako keby to bola 100% istota, lebo potom môže byt niekto veľmi nepríjemne sklamaný

To že si oni ako partneri nerozumejú, neznamená že je zly otec a dieťaťu škodí