icon

Môže otec uspieť na súde v otázke priezviska?

20. apr 2025

Ahojte. Nebol niekto v podobnej situacii? Mam 7 rocneho syna, s byvalym sme sa dohodli, ze syn bude mat moje priezvisko-vtedy som argumentovala tym, ze JA s nim budem chodit po lekaroch, vybavovat vsetky potrebne veci, ci uz v skolke, skole, nechcela som opletacky pri cestovani. Kedze bol zvereny do mojej starostlivosti, chcela som aby mal moje priezvisko. 7 rokov to otec mojho vobec neriesil.
S ex sme sa rozisli este pocas tehotenstva a nerobil mi nikdy problemy. Myslim, ze sme vychadzali v dobrom. V rodnom liste je zapisany, vyzivne plati, synovi kupi co chce, prispeje aj peniazmi navyse.
Ja som si konecne nasla priatela a byvaly priatel je uplne vymeneny, zrazu chce travit so synom pomaly kazde poobedie, dokonca ma dal na sud, aby mal syn priezvisko po nom. Moze uspiet? O co mu ide? Nerozumiem tu nahlu zmenu.

pribinak
20. apr 2025

O čo mu ide? No žiarli.
Boji sa, že tvoj nový partner sa stane otcom jeho syna
To je celé

denisa_deniska
20. apr 2025

Asi sme všetci pochopili tú náhlu zmenu 🙂

kiki68
20. apr 2025

Nie, nemoze uspiet len tak, na to musi mat suhlas druheho rodica. Rovnako Ty nemozes dietatu menit dalej meno len tak. Ani vydajom. Cize toto tazko prejde

autor
20. apr 2025

Ale vydavat sa neplanujem. Ani otca pre syna nehladam. Bola som sama od porodu.
Neviem na co by ziarlil, ked nas “nechcel” , ked nahodil spiatocku, lebo som zistila, ze som tehotna.

katarinaba
21. apr 2025

Jemu je jedno preco ta opustil, ze si bola sama. Vyhovovalo mu to. Ale aj tak ta povazoval za jeho majetok, dieta to umocnilo. A dieta je jeho, on ho vlastni. On si vas "ocikal" a to staci. Teraz prisiel iny "pes" a ten ho prestal. A to je drzost na entu. Ako sa hovori - topiaci sa aj slamky chyta a tak skusa svoj "majetok" obhajit vacsimi stankami. Pardon za expresivnost - ale tak to je. Myslel si, ze ty potrebujes jeho, nie on teba. No preratal sa a jeho ego utrpelo.
Nedaj sa zastrasit. Ignoruj ho a tym ho najviac das dole. Sud len tak pre nic za nic dietatu priezvisko nezmeni. Urobila si dobre vtedy a teraz to dobre pre teba dopadne. Drzim palce.

tenerifka
21. apr 2025

@katarinaba toto je naozaj pefektne napisane👍, polopate a od prirody😁

tenerifka
21. apr 2025

Autorka, nie, neuspeje na sude. Tvoje dieta uz priezvisko ma a nebudu mu ho menit len tak podla nalady exa. Osvieteny sudca/sudkyña velmi rychlo pochopi, ze sa jedna o zhrdene ego.....

autor
21. apr 2025

Dakujem dievcata.🙏