icon

Môže rodina vysťahovať spoluvlastníka domu?

8. dec 2024

Zdravim,mozu nas vystahovat z domu v ktorom ma
aj manzel vlastnictvo? Ohanaju sa pravnikom,ak to dojde do takeho stadia ,urcite si najdeme pravnika aj my.
Sestra s matkou nas chcu vystahovat,vraj popredu ako sa preda dom v ktorom maju vsetci rovnaly podiel. Mate niekto podobnu skusenost? pozemok pod domom je pisany len na manzela a jeho sestru

Strana
z2
autor
8. dec 2024

@sasa1310 a neviem naco by tu byvali? svagrina ma novy dom a svokra je u frajera ,

heleninamama
8. dec 2024

Nemáte si čo vyčítať. Ty tiež bývaš roky v cudzom dome, narobila si tam dokonca aj deti, obmedzuješ majiteľom právo dom užívať a neplatíš im nájomné, čo by si veru mala. A ako bonus ich ohováraš kade tade. A trápi ťa akurát to, či ťa môžu vysťahovať. Však bývajte vo svojom, keď chcete rozkazovať alebo im normálne plaťte za užívanie domu.
Ja na ich mieste by som oslovila právnika a žiadala od vás nájom. Prípadne by som tam niekoho nasťahovala - napríklad bezdomovca, nech si to užijete. A poznám prípad, kde človek v situácii vašej svokry a švagrinej dom zo zúfalstva zapálil, keďže sa to dlho súdne ťahalo a on potreboval peniaze. Normálne ho chápem, takáto chamtivá arogantná žobrač, to je niečo neskutočné.

sasa1310
8. dec 2024

nie som múdra. Som objektívna. Svokra so švagrinou ťa nechajú u seba bývať a ešte ideš na nich nadávať? Keď sú vzťahy zlé a oni bez chrbtovej kosti, prečo tam bývaš 10 rokov?

A prečo by tam bývali? Však je to ich dom. Nie tvoj

nelca84
8. dec 2024

No ci to niekto kupi je druha vec. Ja viem o pripade, kedy firma za podobnych okolnosti kupila cast domu a nastahovala tam robosov zo stavby...
A to, ze vy ste si vymenili podlahy a dvere nie je nutna udrzba. A kurite asi preto, ze tam byvate, nie?

macatt
8. dec 2024

Môžeš byť v klude, ak by aj súd rozhodol, že ďalej dom užívať nebudete, bez súhlasu ho nepredajú, aby mali na vyplatenie manželovho podielu, to sú také ťahanice, že si dom v pohode dokončíte..

nelca84
8. dec 2024

@macatt prosim ta co to taras? Sud predsa nariadi predaj domu a rozdelenie zisku podla podielov, teda pre kazdeho 1/3. Na predaj nebude potrebny jeho suhlas.

macatt
8. dec 2024

@nelca84 ale to až po rozhodnutí súdu a to ešte nemajú☝️
Času dosť..

mamina7070
8. dec 2024

no za kratsi koniec tahas ty
TP ma len evidencny charakter a nezaklada
ziadne pravo na nehnutelnost

a aj s tym najomnym ty im nemozes uctovat naklady na byvanie co ty sama spotrebujes
za mna to conmozu urobit je ze sa ti tam nastahuju alebo niekoho nastahuju ak vas budu chciet vystvat a ty s tym nenarobis nic
10 rokov je dost vela asi im uz pretiekol pohar sak rychlo dokoncite a chodte tam aj ked nebude vsetko dokoncene
v akom stave je ta stavba?

nelca84
8. dec 2024

@macatt ved nemaju, ale reagovala som na to, co si napisla, ze bez jeho suhlasu ho nepredaju ak sud rozhodne, ze dom uzivat nebudu... sud predsa nerozhodne o neuzivani domu a necha dom vo vzduchoprazdne... tym by sa nic nevyriesilo

macatt
8. dec 2024

@nelca84 zbytočne reaguješ…poznám prípad, kde súd prihliadol na okolnosti.. je to prípad od prípadu..
Bez rozhodnutia súdu ich do mesiaca nikto nevysťahuje..

deti95060810
8. dec 2024

nemôžu vás vysťahovať..... nech sa páči a nech to dajú na súd... súdy robia na sk takou rýchlosťou že aj dom dávno dostavate a budete tam bývať zopár rokov... takže napíš mi ip...

svetlonos
8. dec 2024

@lonely66
ja ju vypnem. Je to katastrofa. Napíšem správne a ta mrcha si tam prepise, co ona uzna za vhodne 😂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2