Môže súd znížiť výživné, ak mám nového manžela?
Ahojte mamičky. Mám taký “problém”,že bývalý platí na dcérku X € a dala som ho na súd,lebo to je na nič. A teraz k otázke… zavolal mi,že potom nie že budem prekvapená,keď mi súd ešte nie zvýši ale zníži mi,čo platí,lebo ja už mám manžela a + 2 deti. Naozaj môže súd znížiť výživné,lebo už mám manžela? Ďakujem.
Tvoj muž nemá živiť tvoje dieťa na to má biologického darcu.
Ono záleží od viacerých okolnosti. A takisto aj dôvod zvýšenia, či kvôli tomu že ide dieťa na strednú alebo sa tebe znížil prijem. A zo skutočných nákladov.
Môže sa stať, že súd výživné zníži, ak bolo počítané pre domácnosť ty a dieťa
Teraz vás je doma viac /ak dobre počítam je vás 5/ , znížil sa tým podiel dieťaťa na bývaní
Môže sa stať, že súd výživné zníži, ak bolo počítané pre domácnosť ty a dieťa
Teraz vás je doma viac /ak dobre počítam je vás 5/ , znížil sa tým podiel dieťaťa na bývaní
@patka06 to je pravda, že sa znížil podiel na bývaní, ale ak pár rokov výživné nebolo upravované, tak sa zvýšili náklady dieťaťa na bežné mesačné výdavky a je možné, že hoci podiel na bývaní sa znížil, ale cena podielu napriek tomu stúpla.
@patka06 to je pravda, že sa znížil podiel na bývaní, ale ak pár rokov výživné nebolo upravované, tak sa zvýšili náklady dieťaťa na bežné mesačné výdavky a je možné, že hoci podiel na bývaní sa znížil, ale cena podielu napriek tomu stúpla.
@melanta súhlasím, napísala som to, ako jednu z možností, ktorá sa reálne stáva
Všetko závisí od súdu a vydokladovania nákladov na dieťa
môžu ho aj znížiť, záleží čo bude ex mť v rukáve na súde...ak zmenil zamestnanie a poklesli mu príjmi, tak do úvahy sa bude brať aj fakt že ty už máš nového manžela....ale ako jediný fakt to neobstojí....
Tvoj muž nemá živiť tvoje dieťa na to má biologického darcu.
@januska12323 mne na súde povedali že som sa už vydala, tak že aj manžel sa už postará .... od bývalého mi zvýšili ale nie toľko koľko som potrebovala a reálne preukázala za rok mesačné výpisy... takže systém je tu ,,úžasný"
No, síce sa znížil podiel dieťaťa na nákladoch na bývanie, ale výživné nebolo dlhú dobu upravované, a ak tá doba prekryla dobu do nástupu do prvého ročníka až po nástup na strednú školu tak autorka môže žiadať dosť podstatné zvýšenie, samozrejme musí to odôvodniť, ale pri nákladoch na stredoškoláka nebude mať s podkladmi problém.

@anonym_autor to, že máš manžela, nemá na výšku výživného vplyv Neviem, na základe čoho si žiadala zvýšiť výživné, či dieťa ide do školy, na strednú školu, skrátka že sa ti zvýšili náklady. Je mi jasné, že je všetko drahšie, takže aj to je pádny dôvod. Ale ak sa u tvojho ex nič nezmenilo, čiže nepribudla mu iná vyživovacia povinnosť, nestal sa invalidom a pod. nevidím dôvod. prečo by ti mali výživné znížiť. Na dieťa ste dvaja, ty a ex.