Môže súd zvýšiť výživné na dve deti?
Ahojte. Mam priateľa ktorý ma 2 synov z minulého manželstva. (12-9 rokov momentálne). V roku 2016 mu pri rozvode odklepli alimenty vo výške 160 na obe deti, malo ale vtedy nezarabal nejak nadštandardne.
Ja mam so svojím priateľom ďalšie dve dcéry.
Jeho ex si požiadala o zvýšenie alimentov na 300 eur. 😒 Akože zaraba okolo 1400 eur mesačne ale vždy sa to nejak mení. Raz je to 800 raz 1200... Atd..
Môžu mu odklepnut taku sumu keď dve naše deti ktoré žijú s nami vyživuje on?
Bude súd vôbec prihliadať na okolnosti že ma ďalšie dve vyzivovacie povinnosti, nájom ktorý je na neho a pod. Akože nechcem vyznieť sebecky ale matka tých dvoch chlapcov zaraba nadštandardne a zvýšenie alimentov je len útok na jeho osobu, lebo to absolútne nepotrebuje. Samozrejme ze manžel sa podieľa na nakupovaní veci a pod aj mimo alimentov. Vďaka.
Prosím ta to co rozprávaš že ona tie peniaze nepotrebuje a je to len pomsta? To nie sú peniaze pre ňu, sú to peniaze pre jeho deti voči ktorým ma povinnosti, prečo by ta žena mala platiť zaňho aj keď si to môže dovoliť? Čo ona je matka Tereza keď si myslíš že by ona mala cvakat za tvojho muža, aby tebe a tvojim deťom, ktore nie sú ani o trošku dôležitejšie než tie jej, ostalo? Pýta úplne minimum a tvoj muž je chudák že dáva také výživné aké dáva a sám sa neponúkol zvýšiť.
V tom prípade , aby ex nerobila prieky, nech otec požiada súd o úpravu styku s deťmi
Žena jedno dieťa 80€ a tebe to príde Ok? Vyžili by tvoje deti z takej sumy. ? Držím jej palce aby jej výživné v tejto dobe zvýšili !a partner si tiež moje nájsť lepšie platenú prácu keď len vidíš že matka tých deti zarába lepšie ! Aby si raz nebola na jej mieste
Keď v 2016 mu odklepli 160e z toho platu tak teraz rátaj navýšenie tak o 100% popravde sa čudujem exmanzelke, že nepožiadala o zvýšenie ešte skôr. To neber ako útok na vás ale len taká moja úvaha.
A k tomuto co si napísala,
citujem
,,Som, vlastne zabudla ze otec keď sa rozvedie z manželkou už nemôže mať iné lebo nebudú jest na úkor starších súrodencov,,
Môže mať ďalšie deti, samozrejme. Ale musí ich byt schopný všetky rovnako zabezpečit. A ci budú vaše deti jest alebo nie, na to ste mali myslieť keď ste ich robili. Nie teraz zamlciavat skutočný príjem pred súdom aby nemusel platiť spravodlivé výživné pre deti, ktoré ma s ex. Možno sa aj ty raz rozvedies a budeš na jej mieste, tiež by si chcela nech prispieva spravodlivo, bez ohľadu na tvoj plat... Len teraz to vidíš inak.
Práve preto že nie je rok 2016 a náklad narástli rovnako ako jeho plst, tak áno môže súd odklepnúť 300e na dve deti. Alebo tebe stačí na jedno dieťa 80e?
300€ na dve deti v dnešnej dobe je nič. V tomto veku už aj viac prejedia, možno majú krúžky, chcú sa obliecť, stravné v škole je vyššie.... To koľko zarobí matka nie je podstatné. Vyživovaciu povinnosť majú obaja rodičia bez ohľadu na to či majú ďalšie deti ( do toho šiel s tým,že už deti mal a vedel,že alimenty sa platiť budú). Výživné sa určite zvýši ,možno nie tak rýchlo ,ale postupne.
Co si cakala ked si si nasla rozvedeneho s 2 detmi?300 eur je absolutne minimum v dnesnej dobe.Prejde jej to na takto velke deti absolutne bez problemov a ma na to pravo.To nie je 300 eur len na stravu!Ona plati byvanie,dopravu,skolu,oblecenie,stravu na dvoj pubertiakov!300 eur je NIC.
“Som, vlastne zabudla ze otec keď sa rozvedie z manželkou už nemôže mať iné lebo nebudú jest na úkor starších súrodencov“
Ale co by nemohol, idealne predtym keby si poratal, kolko tych deti uzivi. Nemá na dve, ale zadovazi si 4.
80€ kks, to mam pre jedneho na skolku.
Sa spamataj ze on musi prispievat aj na ich byvanie!Ci uz plati najom,ci hypoteku,jeho deti byvaju s nou,zenou co sa stara o 2 chlapcov tak jej pripsieva nielen na kruzky ale aj na to aby mali strechu nad hlavou!Asi ti nemusim hovorit co zjedia 9 a 12 rocni chlapvi!To im ma natierat stale rohlik s maslom a spagety??Ved si velmi ze strava pre 1 dieta denne kolko?Tak ratajme minimum nech 5 eur,ok?(5x30)×2=300!!!!
A to nezaplatila nic len stravu pre 2 deti a teraz jej dava 160 eur!Potrebuju oblecenie,skolske potreby,kde tu vylet,skolske poplatky...Nemaju kruzky lebo na to evidentne nema!Za to ich maximalne tak nakrmi a ty ze kruzky.
Deti sa stretávajú s ním minimálne lebo robí problémy lebo styk majú na dohodu. Koľko žiadosti bolo na súde od tvojho muža (frajera??) ohľadom úpravy styku? Asi žiadna lebo by to stále nebolo na tej dohode. Tvojmu to takto vyhovuje, tak nevrav že to tak je lebo ona.
Momentálne známa rieši podobnú situáciu...jej manžel má 2 deti a 2 deti majú spolu plus ona má jedno dieťa z predchádzajúceho manželstva...na prvé dieťa platil dlhé roky 50€...ani to dieťa dlhé roky nevidel...na druhé dieťa platí 150€...to prvé dieťa je už plnoleté a študuje na VŠ, tak si požiadala o zvýsenie výživného na 250€...tiež špekulácia, že na papieri ma toľko zárobok a v realite toľko...všetko si súd preklepol...dokonca sa tak na súde zamotal, že už má problemy aj v práci...známa je bez práce doma, s deťmi...dostáva len rodinné prídavky ..a výživné na jej dieťa...a súd odklepol to zvýsenie na to prvé dieťa....takže si myslím, že je pravdepodobné, že to odklepnú aj tvojmu mužovi...
Samozrejme že nemá čas keď musí zarabat lebo tvoj muž sa nemá aby platil poriadne ona robila menej a mala čas na krúžky 👏
A co teba do toho!Si taka jednoducha ci o com tocis?!Vas prd do toho na co ona ma.Su rodicia a maju sa na vsetkom podielat obaja.Ci ona ma zivit a vychovavat jeho deti lebo na to ma a tvoj muz uz nema preto povinnosti .No ty si sa asi zblaznila!Ci ty jej ucty kontrolujes?Zmier sa s tym,ze bude platit 300 eur.
@galganka pán vyzivuje 4 deti, 2+2 z nového manželstva. Treba pozrieť posledný stĺpec
A teraz riesis kruzky?Ci aka je ona matka?Kruzky by ste mali za co platit ale vyssie vyzivne nie.No sustred sa radsej na to,aby ste si vy dvaja zvysili prijmy a jej dajte pokoj.Robi len to,co je pre nu a synov najlepsie.Najlepsie sa hodnoti druhych.
Styk je na dohode, keď sa nevedia dohodnúť a on ma záujem o pravidelne stretávanie sa, dávno mohol, je to jeden súd, ktorý teraz bude tak či tak kvôli výživnému, ma tvoj v pláne dávať úpravu styku? Nemá, že? Súd navyše by nebol a on by deti videl pravidelne… keby chcel- nechce, tak nevrav prosím ta že niečo ona keď to je kvôli tomu tvojmu
Keď nemá ona čas majú deti aj otca , prečo im nenájde tie krúžky on keď ich tak chce zacvakat.
A nikde nie je napísané že krúžky sú povinnosť. A ty odkiaľ vieš že sa im nevenuje. A ona si môže rovnako o tebe myslieť že si vypatlana
Nevraviac o Tom že on nebude tiež otec roka keď mu stačí vidieť deti raz za pol roka
Paneboze!Sama mas malo,lebo si zavistliva,ziarliva a riesis druhych a nie seba.
Autorka keď pracuješ ty super žena takto tu vypisuješ že sa bojis že tvoj muž na vládzem deti bude platiť viac? Si zhovadila len samu seba

Môj ex zarába 1400€ a platí na dve deti 600€ mesačne.