icon

Môžem cestovať s dieťaťom počas času určeného súdom?

15. máj 2025

Ahojte,
Mám syna z predchádzajúceho vzťahu, styk je určený súdom, aktuálne otec za synom nebol už 9 mesiacov. Chystám sa na dovolenku, som povinná neísť v čase kedy by mal byť syn s otcom aj keď otec za synom nebol 9 mesiacov, nie sme ani len v kontakte.
Ďakujem

tairyx
15. máj 2025

Nie..kľudne choďte na dovolenku.

mogaa
15. máj 2025

Ty môžeš ísť, ale bez dieťaťa....ak príde otec pre dieťa a budeš odcestovaná a má to byť v čase kedy má mať dieťa, môže z toho byť problém ...napísala by som mu sms že v čase vtedy a vtedy ste odcestovaní....

autor
15. máj 2025
@mogaa

Ty môžeš ísť, ale bez dieťaťa....ak príde otec pre dieťa a budeš odcestovaná a má to byť v čase kedy má mať dieťa, môže z toho byť problém ...napísala by som mu sms že v čase vtedy a vtedy ste odcestovaní....

@mogaa fakt by ste napísali keby ste o ňom 9 mesiacov nepočuli? Medzitým dieťa nastúpilo do 1. Ročníka, boli Vianoce, atď?..

mogaa
15. máj 2025

a čo to má spoločné s tým že otec má svoje právo byť s dieťaťom podľa rozhodnutia súdu? ja som napísala len to že ak vás s dieťaťom nenájde doma keď má podľa rozhodnutia súdu styk s dieťaťom, môže to riešiť po svojom.....

tairyx
15. máj 2025
@mogaa

a čo to má spoločné s tým že otec má svoje právo byť s dieťaťom podľa rozhodnutia súdu? ja som napísala len to že ak vás s dieťaťom nenájde doma keď má podľa rozhodnutia súdu styk s dieťaťom, môže to riešiť po svojom.....

@mogaa nič by nevyriešil, autorka kľudne choďte ak je to tak, že sa už 9 mesiacov neukázal, policajti ani súd ani jikto vás nebude naháňať niekde na dovolenke, prípadne ak by otec dal návrh na súd s tým, že ste akurát v ten jeden víkend neboli doma tak na súde povieš ako sa veci majú, že sa o dieťa nezaujíma. Ak máš čistý štít a veci sú tak ako hovoríš, je aj malá pravdepodobnosť, že by akurát vtedy si zmyslel, keď vy bude preč, že sa chce stretnúť s dieťaťom.

maranco
15. máj 2025

Pozri si podmienky vstupu do danej krajiny či nie je povinný súhlas otca a vyber si takú krajinu kde to nepožadujú.
To že ideš na dovolenku nevešaj vopred na sociálne siete, nemusí sa o tom vôbec dozvedieť ak by ich sledoval alebo mu niekto posúval info.