icon

Môžem požiadať o kontrolu teploty v byte?

5. okt 2024

Dobry den, asi zvláštna otázka, ale mozem ja poslat kontrolu do bytu kde bývam s 5mesačným dieťaťom na kontrolu teplotných podmienok?
Manžel nas týra zimou, tvrdi ze nekuria. V byte je 21st, studený vzduch. Dieťa vkuse kýcha, v tejto zime ho nemôžem ani kúpať. Nasadil nejake tesla digitálne hlavice kvoli setreniu, neviem ich spustiť. Tvrdi, ze ZAPNU SA SAMY ked klesne teplota.
Som.zúfalá, skutočne sa s nim.neda.
On je vlastníkom bytu, nadobudol ho pred svadbou.

dadis
5. okt 2024

@jana_eyre_2 Kuria v ba

dadis
5. okt 2024

@jana_eyre_2 Skor asi usudzuju z toho, ze s nim nie je asi rozumna rec, ked autorka zvazuje tu socialku kvoli takej malichernej veci, nie?

jana_eyre_2
5. okt 2024

@dadis niekedy keď autorka vypíše mnohé veci ktoré zažíva so svojím partnerom, tak ju iné presviedčaju že preháňa, ale teraz povedala dve veci, že má doma 21st. a že majú na radiátoroch setrice, už sa tu dedukuju konšpirácie ktoré ani autorka nikde nevyriekla.. fakt zaujímavé tieto diskusie aké diametrálne odlišné dokážu byt..

jana_eyre_2
5. okt 2024

Okrem toho, keď je vonku 21st. Ľudia určite nemrznu, nekychaju z toho a nie sú premrznuti.. ani bábätká..

dadis
5. okt 2024

@jana_eyre_2 "Setrice" su bezne, bezne nie je, ze nema k ich nastaveniu co povedat autorka. Vcera sme boli na navsteve a mali vykureny dom na 26,5st. Lebo su na dochodku, cely den doma, teta ma nieco s chrbticou prave. Kazdy clovek ma ine potreby, ja som tam umierala. A je ine, v tomto prechodom obdobi, si na nizsiu teplotu zvyknut. Navyse, 5m babatko este byva vacsinou bdeleho stavu na zemi (aspon moje boli), ak maju aj prizemny byt napriklad, tak mozu mat studenu podlahu a vtedy treba na kureni pridat. Cize tych faktorov je mnoho, no problem len jeden. Nemoznost zeny rozhodnut o svojom tepelnom komforte, nech uz je akykolvek.

jana_eyre_2
5. okt 2024

@dadis sama sa jej pýtam či jej niečo zakazuje, viem čo sa tu vidí ako problém, len konštatujem že z toho čo napísala sa jednoducho nedá dedukovať ako to u nich dvoch reálne je, aby niekto radil rozvod.. je to rovnako prehnané ako to riešiť sociálkou.. ale ok, asi som malo radikálna, že nemám rada ak sa v diskusiách domysla..

janette2021
5. okt 2024

Tu vôbec nejde o teplotu.
Najdôležitejšia veta je "Som zúfalá, skutočne sa s ním nedá."
Zaujímalo by ma, ako funguje vaša komunikácia v ostatných veciach, keď pri obyčajnom kúrení sa ukazuje ako neempatický sebec neschopný rešpektovať, že iný človek má inú termoreguláciu ako on.
Čím skôr si kúp elektrický ohrievač do kúpeľne, stojí 20 eur, a v prípade potreby si ho zapneš v akejkoľvek izbe.

autor
5. okt 2024

Ďakujem za reakcie všetkým.

autor
5. okt 2024

Nemala som cas jednotlivo odpisovať.
Samozrejme, ze ma odrbava. Viem, ze kuria. Kamoška býva vo vedľajšej bráne. A ano, toto nie je jediny nas problem. Ale aj tak by mi nikto v okolí neveril kedze ho maju za dobraka az nadcloveka. To cislo linky pre týrané zeny si uložím radsej, co tu niekto pisal. V lete na malého pustil klimu lebo JEMU BOLO TEPLO. A nie, ovládač mi nedal k dispozícii. Aj vtedy samozrejme maly kychal. On tvrdil, ze no.a co sak.kýcha od narodenia.

katka700
5. okt 2024

Bože môj to je k*k*t, nemôžeš nastaviť radiátor, schováva pred tebou ovládanie od klimatizácie.
Čo ďalšie?
Chladnička omotana reťazou s visacim zámkom? Hajzlak na prídel?
Od tohoto psychosa čím skôr preč.

simca06022011
5. okt 2024

tak asi ma termostat na nizku teplotu nastaveny 🙂
ale ty nie si velmi priebojna, lebo predo mnou keby chlap skryval veci a neviem si nieco doma nastavit, tak take peklo na zemi este nezazil... Keby som sa drgotala od zimy doma a on bude mat sposte reci, tak sa zbalim a nech si kurenie stiahne aj na 15°C... doma sa mate dohodnut.. moj tiez, ked sme sa stahovali do domu, vsade 18°C.. velmi rychlo som ho zrusila :DDD ale uz sme si zvykli na menej= v byte sme boli zvyknuti na tych 25... a po pravde, velmi nam to pomohlo, menej sme chori vsetci.

(a dalisa vec je, ze 21°C zas enie je katastrofa, ale napr tomu co sa nehybe, napr babatku moze byt chladno, ja to vidim napr v praci, ze rposte ked sedim idem tam zamrznut a v podstate aj doma... napr.ta klima by mne viac vadila... )

lalenka33
5. okt 2024

A prečo si vlastne s ním? U nás napríklad pár dní kúria celý deň a ked sa trosku vonku oteplí už cez deň nekúria. Pustia kúrenie p 21 a o 22 ho hneď vypnú. Nechápem, aký to má význam.
My v byte nemame radiator v kupelni, ale keď pustím horúcu vodu, za pár minút tam je ako v saune horúco .
A k tomu šetreniu aby nebol prekvapený pri vyúčtovaní lebo po novom viac platia práve tí, čo nekúria a vykurujú ich susedia. My v zime kúrime len v obývačke a rohovej izbe. V kuchyni a spálni nie. Neznášame spať v teple a rúry z radiatora ju vyhrejú. Každý rok sme mali preplatok. Tento rok nám zvýsili platby, ako šlo všetko hore a bum nedoplatok. Tento rok budeme asi kúriť naplno a spať pri otvorenom okne. Sme alergici a alergologička nám vyslovene kázala mať v spálni 18-20 stupňov.
Pri dietati je to iné, ale vaš problém je iný. A riešenie je vziať sa a íst.

tinalia
6. okt 2024

Zial, ja by som ti verila, pretoze narcisti a sociopati sa vedia velmi dobre pretvarovat pred okolím a doma sú to zrúdy. Praveze byvaju v spolocnosti oblubeni, pretozr to s ludmi vedia, vedia ich zmanipulovat a očariť. Drzim ti palce, aby si nasla silu to riesit k tvojej spokojnosti i tvojho dieťaťa.

maciatkolulu
6. okt 2024

Aj ovládač od klímy schoval? Teraz? Doteraz ste si rozumeli vo všetkom,teplota atď?

larisa
6. okt 2024

Ja sa ti čudujem,že žiješ a takým človekom. To prečo si s ním ? ??? Máš možnosť odísť od neho . On iný už nebude.

janette2021
6. okt 2024

Toto správanie začni riešiť, inak skončíte v lepšom prípade rozvodom, v horšom skončíš ty na liekoch.
Ak si teraz na materskej, a máš možnosť ísť na pár dní k rodičom, zbalila by som sa v kľude, a pokojne by som mu povedala: "Vieš čo, ideme s malým k rodičom, lebo nám je tu zima. Zavolaj, keď prispôsobíš teplotu doma aj ostatným členom domácnosti, nielen sebe, potom sa vrátime." A ostala by som aj mesiac ak by sa dalo.

janette2021
6. okt 2024

A hlavne nehraj jeho hru na dobráka pred ostatnými. Raz budeš potrebovať, aby ti aspoň niekto veril. Normálne v rozhovoroch nadhoď tému a spýtaj sa rodičov, rodiny, kamarátov, čo si o tom myslia...spýtaj sa akože na teplotu a nezabudni spomenúť, že ti nedovolí prikúriť, nerešpektuje...neschovávaj vaše problémy za zavretými dverami, lebo ťa raz zvalcujú. Aspoň rodina nech vie.

322sima123
6. okt 2024

Ja som tiez na to hakliva a hned zapalene dutiny.. zazivala som to par rokov ked rekuperacia v dome isla silno a fucala mi na hlavu. Hadky a hadky a radiatory nekuria lebo vykuri krb na spodnom podlazi a este cez 2 izby cez otvorene dvere.. hrôza. Stale nachladnuta a uzimena.. studena izba a byt je hnus. S deckom by som to netrpela uz vôbec. Zlate radiatory a otvorene okno ked treba, klasika je najlepsia..

princezna_bosorka
6. okt 2024

preco preboha zijes s takym chlapom? zbal sa aj s dietatom a odid... a manzelovi posli pozdravv podobe navrhu na rozvod

natiblaskova
6. okt 2024

Ako ja nechcem byt zlá, ale my stále nekurime dáme mikynu a papučky a hotovo. Každému je fajn... A cez zimu kurime na 21,6 stupňa. Na večer 22 a potom stisime. Keď nie sme doma kúrenie vypínam.nechapem ako vás môže týrať pri 21 stupňoch. Malého neobliekaj do krátkych rukavou a bude fajn

natiblaskova
6. okt 2024

Keď tak ho popros na 22 kvôli malému. Viac už je naozaj zbytočne vykurovanie

maciatkolulu
6. okt 2024

@natiblaskova a ty asi nerozumieš,že to nikoho nezaujíma na koľko to máte nastavené vy😂a koľko stupňov máte radi. Ona to má inak 🤷. A manžel to nedovolí. Akože ak je toto normalane,tak neviem. Jedni majú radi teplo,druhí chlad. Ja mám rada teplo,ale máme veľmi teplý byt,takže u nás problém nie je,spavam aj tak s termoforom. A? Teraz jej mám tvrdiť,že ja nekurim ešte,tak nemá ani ona? Muž má plné právo jej zamedziť si prinútiť,keď jej,alebo bábätku je chladno? Aj pri kúpaní? Nechápem. K tým teplotám,ja sa fakt neriadim koľko je kde stupňov,ale ako sa cítim. A teda mne nikto nič nezakazuje. Nepríde mi to normálne.

natiblaskova
6. okt 2024

@maciatkolulu trosku drzá ale nevadí 😅😂 čítala si aj nasledujúci príspevok ty múdra? Alebo hneď rádis rozvod 🙈🙈 tam treba komunikovať a normálne argumentovať nie hystercit. A týranie je podľa mňa fakt prehnane. Keď autorka vykurovala napr. Na 24 ani sa nedivím, že schoval ovládač. 😅By bolo fajn keby aj manžel napísal svoj názor a hneď by bolo jasnejšie 😉pravda je vždy niekde uprostred

maciatkolulu
6. okt 2024

@natiblaskova ako? Ja neviem,ja som čítala,ale o tebe dosť pochybujem 😂🙃🤷

annm81
6. okt 2024

@natiblaskova Hej, keby sa tu písalo v opačnom garde, mohlo by to znieť pokojne aj takto: "Chodím do roboty, aby som uživil rodinu, žena je na materskej, takže si nemôžme vyskakovať, snažim sa šetriť kde sa dá, ale žena nie je schopná si dať ani mikinu a papuče, aby sme doma nemuseli mať 25°C.

Ono nápad volať sociálku kvôli "týraniu" dvadsaťjeden stupňami napovedá o hystérii písateľky a o tom, že minimálne jeden z nich nie je dosť zrelý na partnerský život, ak nie sú schopní bez dozoru úradov sa dohodnúť ešte ani na tom, ako budú doma kúriť.

dzina007
6. okt 2024

ved ak mate klimu tak mozes kurit klimou a mas po probleme... i ked ja by som od takeho chlapa sla kade lahsie... lebo lepsie to uz nebude...

sisska96
6. okt 2024

Však 21 stupňov je normálna izbová teplota

bluka2
6. okt 2024

V 21 je ti zima? Skúste sa viac hýbať alebo niečo, asi treba zlepšiť krvný obeh, veď je to teplo v byte. Nám je v 19 stupňoch príjemne, 21 sa mi stane, ked náhodou zabudnem vypnúť kúrenie a je slnko a to cítim, že už je moc teplo. Viac než taká teplota v byte je podľa mňa neláska k planéte, zbytočne emisie

jarnajar
6. okt 2024

@annm81 oni sú obaja divní. Pani je trochu hysterka, v lete dieťa ofúkne klimatizácia, na jeseň ho nemôže okúpať v 21°... Ale on je tiež prípad, nedá jej ovládač od klímy, nevysvetlí ako nastavil termostat... Toto mi príde do manželstva ešte horší typ správania.

pupava36
6. okt 2024

Ved to je uplne normalna teplota my mame v dome 21° a nieje nam nikomu zima a este sa aj sprchujeme pripadne kupeme. Podla mna si nepomozete ani zo socialkou kedze mate v byte 21° co je uplne idealna teplota.