icon

Môžem požiadať o kontrolu teploty v byte?

5. okt 2024

Dobry den, asi zvláštna otázka, ale mozem ja poslat kontrolu do bytu kde bývam s 5mesačným dieťaťom na kontrolu teplotných podmienok?
Manžel nas týra zimou, tvrdi ze nekuria. V byte je 21st, studený vzduch. Dieťa vkuse kýcha, v tejto zime ho nemôžem ani kúpať. Nasadil nejake tesla digitálne hlavice kvoli setreniu, neviem ich spustiť. Tvrdi, ze ZAPNU SA SAMY ked klesne teplota.
Som.zúfalá, skutočne sa s nim.neda.
On je vlastníkom bytu, nadobudol ho pred svadbou.

Strana
z4
damian85
5. okt 2024

Vy nemáte elektrickú zásuvku a 9.90 eur na elektrický ohrievač ?

zuzinka888
5. okt 2024

Poslala by som na manzela rozvodoveho pravnika. Myslis ze pani zo socialky urobi bu bu bu a on bude vzorovy manzel co sa pre deti a zenu aj rozkraja. Nie. Takto to zial nebude.

maciatkolulu
5. okt 2024

Keď teplota klesne na koľko? A nie pani zo sociálky neriešia takéto manželské problémy.

dadis
5. okt 2024

@damian85 To by otecka drzgrosa asi resetlo 😅

hipuska
5. okt 2024

Len sa teplejšie obliecť, zjavne cez chlapa neprejdes. Prečo ich nevieš spustiť? Veď si nastuduj návod a spustí, alebo kúr aspoň jednu izbu na viac. My máme v noci 15C, ja neznášam teplo

0silvia0
5. okt 2024

To si treba s manzelom vykomunikovat

kiki68
5. okt 2024

@maciatkolulu pozor predpisana teplota pre byt s dietatom je or 21 stupnov, cize toto riesia a mozu vykonavat nad takou rodinou dohlad.

doriiis
5. okt 2024

My v kúpeľni nemáme ani radiátor.Pred rokmi pri prerabke sa dal dole a zistili sme,že ho ani nepotrebujeme.Mame elektrický ohrievač,ktorý si človek zapne,keď sa ide sprchovať a ten vyhreje celú kúpeľňu za 2 min.Inak ju vyhrieva sušička a keď tam nikto nie je,tak sú otvorené dvere

maciatkolulu
5. okt 2024

@kiki68 ty vole,to sen nepíš,lebo sa tie chudere zo sociálky nezastavia a budú mať toľko podnetov,že teda.....🙃

1306monika
5. okt 2024

Áno môžete, aj ako anonym ale nebudú riešiť len zimu v byte.
Odporúčam výkomunikovat si to s manželom ak nevidíte riešenie kúpte si ohrievač a kurte si tým.

dadis
5. okt 2024

@autorka vyhladaj si navod hlavice, napr.,https://www.teslasmart.com/data/files/280-manua... a nainstaluj si aplikaciu a sparuj si to so svojim telefonom. Ak ti nepojde, zeresetujich ich podla navodu a tak si ich pripoj. Je to jeho byt? Kym ste manzelia, vyhodit ta nemoze. Ale silno by som uvazovala, ci tam chcem vobec ostat, za takychto okolnosti.

maciatkolulu
5. okt 2024

@doriiis my,od kedy sme sa nasťahovali,sme nemali zapnuté kúrenie v kúpeľni. Ale fakt je,že malý bol už päťročný. Takže možnosť zakúriť,keď by som cítila potrebu je na mieste. Tobôž s miminom. Ale zase nepoznáme situáciu,kde je pravda atď. Ale každopádne si myslím,že je normlane,ak ma žena potrebu mať teplejšie,tak jej preboha nemôže toto chlap odmietať a zablokovať ventil,či čo.

autor
5. okt 2024

Mam nafotene meteostanice v kazdej izbe. Je tam zima, aj "na papiery".

doriiis
5. okt 2024

@maciatkolulu ..tak pre mňa je 21 stupňov pri kúrení ideál.Neznasam to umelé teplo.

dadis
5. okt 2024

toto je podla vyhlasky, ak tam je 21, tak si nepomozes

jana_eyre_2
5. okt 2024

Ja som divná, ale nie je úplne normálna teplota 21st? Keď su diskusie o Tom koľko má kto doma stupňov, ľudia sa tu predbiehajú a pomaly nepovedia že majú 15v obývačke a teraz 21 je zle? Až tak že treba sociálku volať..

Bábätko môže kychat aj z inych príčin, ma čistý noštek, prečisťujes libenarom, vincentkou?

Treba ho správne obliekat, nie je vhodné prekurovanie - kvôli imunite, príliš teplo znamená suchý vzduch, presusanie sliznic ktoré sú následne viac náchylné prepúšťať vírusy.., Max v kupelni je dobré mať ohrievač..

zuzubb007
Autor odpoveď zmazal
minenkak
5. okt 2024

Kúp elektrický ohrievač

subartic
5. okt 2024

ja neviem ale ja mám v dome 20 stupnov a chodíme v krátkych rukávoch a aj deti. Pravdou je že však že my neznášame teplo , ja napríklad v zime v spálni ani nekurim , inak by som nezaspala. 21 C je podľa mňa absolútny ideál. Ak bábätko kúpeš zapni ohrievač a je vybavené .

maciatkolulu
5. okt 2024

Tu nejde o to teraz,koľko kto má,ale si vezmite,že tie čo nemáte radi teplo,že vám muž nastaví proste na 25 a odpojí možnosť znížiť. A hotovo. Ide o to,že žena chce mať s bábätkom teplejšie. Môže byť zimomriva,môže mať pocuchane hormóny atď. Proste chce mať teplejšie. A nemôže,lebo manžel povedal nie. Tu sa nejdeme pretekať,kto je viac otuzilejsi. 🙃A to mi nekurime skoro vôbec,takže za mňa je od veci,aby jeden z partnerov zakazoval druhému niečo,tobôž,keď predpokladám,že muž je cez týždeň v práci.

dadis
5. okt 2024

@subartic No, tiez mavame v byte 21-22st, ale takto na jesen byvam vecer taka zimomrivehdia, pridam na kureni, aj si dam deku. Potom sa nejako aklimatizujeme. Ale ak sme boli 4m zvyknuti mat doma 26st, tak ten prechod trochu trva. Pre mna je non sense, ze nema v byte narok si regulovat teplotu v byte.

maciatkolulu
5. okt 2024

To MYYYYY preboha

tilonka
5. okt 2024

Kazdy ma rad inu teplotu, niekomu je pri 21 akurat, niekomu zima, pokial to niekto nerobi kvoli setreniu. Hoci pri teplote 21 nezamrznu, mne by tiez zima bola a chodit kvoli tomu doma v svetri a v papuciach nie je pre mna zazitok, ani oddych, nadsena by som veru nebola. Je nevyhoda, ked su dvaja ludia inak nadstaveni, pretoze bud jeden trpi zimou alebo druhy sa poti. Kazdopadne nechapem ako niekto moze byt tak neempaticky, ze si mysli, ze ked jemu je teplo, tak druhemu musi byt tiez. To je totalne buranstvo.
U autorky je smutne, ze tam zrejme nie je miesto pre kompromis...

jana_eyre_2
5. okt 2024

A už začala v bytoch vykurovacia sezóna? Lebo autorka vraví že muž tvrdí že nekuria, veď to aj môže byť pravda že kúrenie v byte ešte nejde nie? Alebo sa s tebou akože hada, autoritatívne zakazuje? To by ma zaujímalo ako reaguje, ak týra zimou..

My sme v dome, teplotu si riešime sami - keď mi je zima tiež nezapnem kotol hneď, ale obleciem sa.. ono je to naozaj zdravšie.. zakázal by ti zapnúť ohrievac?

zuzulka558
5. okt 2024

My ešte nekurime veru, bytové už kúrenie spustilo,, koľko je vnútri neviem nejak nám nechýba teplomer ale deti sa.nestazuju ze im je zima, pre nás je 21 akurát, chodíme v tričku a kratších doma zatial, svokrovci odjakživa kúria ako sa schladi a na nejak 28 no to je otrasné teplo až nechutne vnutri

vevesh
5. okt 2024

Ako toto je vrchol, aby zena s dietatom v byte mrzla (a je to jedno, komu je ako teplo-zima). Ak je raz dieta podchladene a zene zima, tak to nie je vobec ani na diskusiu... Ja by som asi obuchala rozvodove papiere na hlavu👿👿👿👿👿-ked setri na svojej zene a dietati, tak ani do buducnosti toto nevidim dobre -kde bude hranica, najprv setri na kureni, skole, vzdelani, neskor na jedle.....🤐🤐🤐🤐

larisa
5. okt 2024

Môžeš kúpiť elektrický ohrievač alebo babetko teplejsie obleč. Alebo sa rozved predsa nebudete mrznut . Keď sme mali doma babetko tiez sme mali doma teplejsie.

simsalabim
5. okt 2024

@vevesh suhlasim, toto sa hrozne cita. Vykurovacia sezona zacala, otec mi uz tak pred 2 t hovoril, ze v panelaku temperuju. Teraz je fakt chladno a kurenie sme zapli aj my doma. Samozrejme, kotol kuri tak hodinku za den a vypne sa, ale pocitovo to staci na zvysenie tepelnej pohody, dlazky a steny potom nesalaju chlad. Ked sa buduci tyzden otepli, kotol zas vypneme. Je vseobecne zname, ze hlavne zeny a deti chlad vnimaju intenzivnejsie ako muzi.

jana_eyre_2
5. okt 2024

Píše sa že na Slovensku začína vykurovacia sezóna ak je priemerná denna teplota 13stupnov aspoň 3dni po sebe.. napr.v Bratislave je teraz priemerná teplota cca 15stupnov, čo znamená že vykurovanie v bytoch ešte s najväčšou pravdepodobnosťou nejde, pokiaľ vchod nemá vlastný kotol.. takže čo keď ma manžel pravdu, naozaj ešte nekuria a tu ženy by sa už rozvádzali?

simsalabim
5. okt 2024

@jana_eyre_2 vykurovanie v BA ide. Otec byva v panelaku v BA. A nemyslim, ze je priemerna teplota 15 stupnov. Ak je cez den 14 a v noci 11, priemer je 12.5….

Strana
z4