icon

Môžem tvrdiť, že mi ex neplatil výživné?

16. apr 2025

Dobrý deň . Bývalý mi platil vyžívne 7rokov do rúk takže,nemám ani ja ani on žiadne potvrdenie o Tom ,že mi zaplatil.Teraz podal návrh na súd o zníženie výživného na 40€.....a začína robiť problémy.... Keby chcel byť človek taká sviňa môžem tvrdiť,že mi výživné neplatil??????Ďakujem za odpoveď

1aduliatko1
16. apr 2025

Ja by som neklamala ked ti ich daval.

janulicka24
16. apr 2025

Jasne mozes byt, ale to uz je otazka charakteru 🙂

lenka.25
16. apr 2025

A teraz ti koľko platí ? A koľko ti dával na ruku ?
No 40 € to je pekný hajzlík .
A keby si bola sviňa , kludne môžeš tvrdiť to čo len chceš a takého hajzla, čo chce platiť na dieťa 40 € by som nešanovala

minenkaa
16. apr 2025

A opytaju sa ta prečo si to neriešila a či ti to nevadilo,nik ti neuverí ,že neplatil a ty si len cusala

autor
16. apr 2025

@lenka.25 Teraz mi platí 100€....A ja hajzlík a teda riadny.Do teraz som bola ticho a akceptovala ho ale čo je veľa to je dosť.

lenka.25
16. apr 2025

A on nerobí ? Alebo prečo je ochotný dávať na vlastné dieťa celých 40 € ?

autor
16. apr 2025

@lenka.25 nie nerobí a je darebák....Najprv chcel znížiť na 30€ teraz na 40€....

elviku11
16. apr 2025

požiadaj súd o zvýšenie výživného, uveď dôvody prečo (zvyšovanie energií, cien jedla, školských poplatkov atď) a hlavne si ho odteraz nechaj posielať na účet.

pink_lady
16. apr 2025

Oni by to na tom sude z teba dostali, ze ti platil - kriva vypoved. Radsej si priprav podklady na zvysenie vyzivneho.

lenka.25
16. apr 2025

Tak to nečakaj , ty daj návrh na súd , vyčísli reálne náklady na dieťa a daj návrh na zvýšenie výživného

autor
16. apr 2025

Ďakujem už som zúfalá ...neviem čo ma ešte čaká.. Skúsim podať na zrušenie.Ďakujem

minenkaa
16. apr 2025

Akí z čoho si zúfalá,40€mu neschvália ani keby čo bolo a prečo vlastne si nedala ty už dávno na zvýšenie výživného

kristinka92
16. apr 2025

100€? 🙈 v dnešnej dobe?? veď to je žalostne malo. ja by som dala uzákoniť že keď sa nedokážeš postarat o polovicu nákladov na vlastne dieta, nebudeš sa viac ani rozmnožovať! veď to je strašne. škôlka/skola, stravné, kruzky, švp, pomôcky do školy, veď LEN toto je viac ako smiešnych 100€ a to dieta ešte nejedlo doma, nebýva a všetko okolo

petracandle
16. apr 2025

Ako je možné, že mu súd schválil takú almužnu - 100 eur mesačne na dieťa??! A na 40 eur to mu nemôže prejsť. Ja by som mu odklepla 300 eur a nech si hľadá keď aj 2 roboty chuj

veklipo
16. apr 2025

Len bojuj, 40EUR je zalostne malo. Ak co ak buduci rok naozaj skratia pridavky? Budes davat opat navhr na sud? 150EUR je minimalne vyzivne.

autor
16. apr 2025

@minenkaa neustále robí problémy nestará sa ,a ešte mu je veľa platiť 100€ tak zase sa vláčiť po súdoch.

markusrasford
16. apr 2025

Moja prvá otázka by bola prečo si to tak dlho nenaplnila ako neplatenie výživného?

autor
16. apr 2025

@petracandle 100€ bolo schválených pred 7rokmi.A teraz podal na zníženie kedže mu je to asi veľa platiť.

minenkaa
16. apr 2025

Však vies aký je prečo ta z neho boli hlava,baby veď sa už postavte za seba

mk22
16. apr 2025

Z čoho si zúfalá?
7r ti platí smiešnych 100e.
Oznsmil ti ze chce podať o zníženie?
OK, fajn. Predbehni, a podať ty o zvýšenie.spis,sivrealne náklady na dieta, všetko co platíš.navrhni si 200, 230e.
Sudca uvidí zdravého leniveho chlapa, pošle ho pracovať, odklepne.
Neries exa, aký je.
100e je nič už si mala byť o krok vpred.

katka2602
16. apr 2025

Tvrdiť môžeš čo chceš, len budeš znášať aj následky? On si nájde niekoho čo bude tvrdiť,že bol svedok ako Ti dáva mesačne 200€ do rúk a čo potom? Ak súd dal 100€ výživné tak by sa Ťa hneď pýtali, kde si bola 7 rokov a prečo si to neriešila. Oni nie sú padnutí, aby Ti toto uverili. Len sa zbytočne zamotas do klamstva. Radšej daj pekne návrh na zvýšenie a nech ho aj roztrhne.

zalka
16. apr 2025

Autorka a si pripravená aj na možnosť, že ex požiada o striedavu starostlivosť ( chlapi majú vo všeobecnosti názor ze pri striedavke ušetria).
Píšem to preto, že kamoške tiež súd určil pred 7 rokmi výživné 100e, a keď pred rokom požiadala o zvýšenie, dieťa pomaly končí ZŠ a otec požiadal o striedavku, tak mu ju súd schválil.

alickapusinka
16. apr 2025

Ak ho dáš na súd povieš doteraz ti platil na ruku ale chceš oficialne cez súd aby si mala papier.A súd TI zsiti či TI platil alebo nie a obrati sa to proti tebe.A tak aspoň povieš daval mi do ruk.Lebo budu sa TI určite pýtať že prečo si ho dala až teraz na súd že či TI doteraz nechybali peniaze vyživne.Takže urobiš sama sebe zle a budeš musieť niesť nasledky.Súd nie je niekto nejaka kamarátka z ulice alebo rodič na súde musiš uviesť pravdive informácie.Mohol mať svedka a sama sa dostaneš do problémov a budu ťa vyšetrovať.Toto by som nerobila.

denkabemommy
16. apr 2025

Ty si podaj protinávrh na 200€, to že on nepracuje je najskôr jeho problém, ak to nie je zo zdravotných dôvodov, tak jeho návrh zamietnu bez mihnutia oka. Tvoje požiadanie o zvýšenie môžu akcetovať aj keď on nepracuje, lebo kvôli takým hajzlíkom sa prihliada nie len na príjem ale aj na celkové majetkové pomery 🙂

danica2711
16. apr 2025

keď je on hajzlík, nemusíš byť aj ty. Do klamstiev na súde sa môžeš zapliesť (alebo on bude mať lepšieho advokáta) a narobíš si len problémy. A aj keby nie, budeš sa sama pred sebou cítiť dobre?

ukgirls
16. apr 2025

to je ten najhlupejsi napad aky tu za posledne dni padol .. ako sa fakt pytas ci mozes na sude vedome klamata tak si zavarit? to uz az tak uboho chces klesnut? ked on podal o znizenie ty si podaj o zvysenie..ak ti to nestacilo mala si podat uz davnejsie .. ale hlavne nepytaj sa na trestny cin a necakaj ,ze ti tu budu pritakavat ..ako slepice tu su a riadne,ale snad az tak hlupe nie

januska12323
16. apr 2025

Krivá výpoveď je trestná, stojí ti ten blb za to? Ty ho predbehni a daj návrh na zvýšenie (to si mala spraviť už dávno). Spíš si reálne náklady polovicu žiadaj od neho plus polovicu extra výdavkov.

katarinaba
16. apr 2025

Pokial ja viem, tak casto sa v rozsudku pise: k rukam matky. Ved on sa riadil rozsudkom. Keby ti neplatil, asi by si inak vyskakovala, vybavovala exekutora ci nahradne vyzivne. Takze koho chces oklamat? Pojdes len sama proti sebe.
Dalej - on poda, ty tam budes tiez - vies zdokladovat, kolko dieta stoji a ze 100 je malo, nie to este 40. A zaroven by som podala navrh na zvysenie. Ze jemu sa nechce robit a platit - to mu sud velmi rychlo vysvetli.

magic08
16. apr 2025

to ze on podal navrh na znizenie vyzivneho nezanemana, ze mu to sud odklepne. Uz ta 100vka je žalostne malo. Kludne sa moze stat, ze mu sud nevyhovie a navyši povodnu sumu. Vies predsa zdokladovať kolko ta dieta mesacne stoji, tak si to nachystaj na sud a ziadaj zvysenie vyzivneho

autor
16. apr 2025

Ďakujem žienky súd sa blíži.... Výdavky mám spísané všetky do bodky takže idem za bojovať za syna.Každý jeden komentár mi pomohol či negatívny alebo pozitívny.